Московският патриарх: Българите трябва да са ни благодарни

Визитата на нашата делегация не бе отразена в църковните сайтове
Обновена: 29 яну 2020 09:26 | 29 яну 2020 07:10, Нели Христова
367
Московският патриарх: Българите трябва да са ни благодарни
Снимка: БГНЕС

Старозагорският митрополит Киприян взе участие в катедралния събор в Елохово, Москва, където Московският патриарх Кирил държа празничното богоявленско богослужение. След събитието българската делегация бе поканена на братска трапеза, където патриархът отбеляза, че "никога и никаква сила не може да изтръгне от паметта и сърцето на руския народ любовта към българския народ".

Московският патриарх Кирил заяви, че се надява, че българският народ завинаги ще запази "любовта, уважението и благодарността към руския народ" и че отношенията между Руската и Българската православна църква ще укрепнат, предаде БГНЕС.

"И мисля, че от съзнанието и паметта на най-добрите синове и дъщери на руския народ никога няма да бъде изтръгната любовта, уважението и благодарността към руския народ, който действително е дал огромни жертви, за да избави братска България от чуждоземно и иноверно иго", заяви той.

"Да даде Бог нашите отношения да укрепнат, за да съдействат и за укрепването на междуправославните отношения", каза още патриарх Кирил.

Старозагорският митрополит Киприян осъществи няколкодневна визита в Москва, която включваше концерт на църковния хор при катедралния храм "Св. Николай" в Стара Загора" по покана на Московския международен дом на музиката. Визитата на българската делегация не бе отразена в официалните църковни сайтове, освен в сайта на Руското подворие у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
4
 
6
 
! Отговори
До240 преди 4 години
То излиза, че и пустите Клисурци станали Московци, а Панагюрци донски казаци и те заради Русия са изклани, а, умник
223
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До237А независимостта на България кой плати, господин либераст:)а кой окраде всичките 32т злато през 1944г г-н каскет :)Кой изпи цистерната с метилов алкохол в Бургас?
222
8
 
5
 
! Отговори
поп Кирчо преди 4 години
голем убавец бе! Я как се е закичил с тия чанове и кво убаво кръстче са му забили на yшанката :)
221
8
 
7
 
! Отговори
До237 преди 4 години
А независимостта на България кой плати, господин либераст:)
220
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** са национални предатели. Руският консул е причината Левски да бъде обесен, иначе е щял само да лежи в затвора.
219
7
 
5
 
! Отговори
До234 преди 4 години
Само, че не е толко просто, този Содом и Гомор, с многото полове, опасния ислям и извращения към който върви Европа трябва да има отпор, защото става така, че ненормалното става норма:)
218
8
 
11
 
! Отговори
шебек преди 4 години
Масковският патрихар получава един голям мукар !
217
11
 
6
 
! Отговори
До230 преди 4 години
За тях не знам, *** България без тях със сигурност щяха да се дупят към Анадола още, азбуката също е жива заради тях, справка виж си нац. празник:)
216
5
 
7
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 4 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление в Москва.
215
14
 
8
 
! Отговори
Рашко Калайджията преди 4 години
Сетили се от мамаша ни Раша да сме им благодарни. Късно е . Вече лижжем гАза на КаУбойците , дето ни направиха ЗАДатлантическа губерния, и а дано да паднат визите, както ни лъжат след всеки льобовен акт.Последния за 2 милиарда долара . То правителството ни да не би да има два езика .Че да лижже на изток и на запад едновременно.Като се обърнем да лижем едните.. и гАза ни лъсва към другите...Не става. Макар че Буда се опитва от време на време.
214
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 226 - Задунайската губерния е измислица на болните мозъци на русофобите, германофилите и туркоманите в България. Най-голямото им падение е скючването на военен съюз с Османската империя на 6 септември 1915 г. и в резултат на тези предателства - военната катастрофа на България в Първата световна война. Покайте се , безумци, престъпленията ви срещу България са много
213
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ние сме благодарни бе ! - вече 4 поколения не могат да изкажат благодарността си.Като чуят за Русия сън не ги хваща !
212
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първият Патриарх на монголската блатна сатрапия е БЪЛАГАРИН, Киприян. Ние сме им дали писмо, четмо и религия. Сега щяха да се дупят към Мека ако не бяха БЪЛГАРИТЕ.
211
11
 
16
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Нещо неясно?..........Никой и нищо не може да промени факта, че българите обичат Русия. Повтарям, българит....Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
210
15
 
21
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Още ги е яд, че не успяха да ни направят Задунайска губерния!
209
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 210 До професора 193 - Ти си "професор", не аз - Русия въоръжи българската армия, даде ни огромни количества оръжие и боеприпаси и обучи нашите войници. Т.е. създаде всички условия България да се справя сама като независима и суверенна страна - и България се справи -точно победата й в Сръбско-бълг. война я утвърди като независима държава - но Русия не си взе оръжието обратно. А Александър II oбяви в указ задоволството си от своите офицери, че така добре са обучили бълг. армия
208
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен И къде е казал Патриарха това ??? Манипулация ,в демократичен дух .и ценности. Тоест, демагогия и лъжа .
207
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До България е велика Малка загиваща държава ,умиращ народ ,чума по време на демокрация ...и ГЕРБ ....
206
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е интересно българите в Русия какво мислят по въпроса, тези, които руснаците наричат татари и другите говорещи перфектен български език след над 5 века пребиваване там.
205
15
 
18
 
! Отговори
България е велика преди 4 години
България е велика, защото фактически е създала Русия като и е дала и азбуката и християнската вяра и така е направила от безпросветното руско племе народ.