Московският патриарх: Българите трябва да са ни благодарни

Визитата на нашата делегация не бе отразена в църковните сайтове
Обновена: 29 яну 2020 09:26 | 29 яну 2020 07:10, Нели Христова
367
Московският патриарх: Българите трябва да са ни благодарни
Снимка: БГНЕС

Старозагорският митрополит Киприян взе участие в катедралния събор в Елохово, Москва, където Московският патриарх Кирил държа празничното богоявленско богослужение. След събитието българската делегация бе поканена на братска трапеза, където патриархът отбеляза, че "никога и никаква сила не може да изтръгне от паметта и сърцето на руския народ любовта към българския народ".

Московският патриарх Кирил заяви, че се надява, че българският народ завинаги ще запази "любовта, уважението и благодарността към руския народ" и че отношенията между Руската и Българската православна църква ще укрепнат, предаде БГНЕС.

"И мисля, че от съзнанието и паметта на най-добрите синове и дъщери на руския народ никога няма да бъде изтръгната любовта, уважението и благодарността към руския народ, който действително е дал огромни жертви, за да избави братска България от чуждоземно и иноверно иго", заяви той.

"Да даде Бог нашите отношения да укрепнат, за да съдействат и за укрепването на междуправославните отношения", каза още патриарх Кирил.

Старозагорският митрополит Киприян осъществи няколкодневна визита в Москва, която включваше концерт на църковния хор при катедралния храм "Св. Николай" в Стара Загора" по покана на Московския международен дом на музиката. Визитата на българската делегация не бе отразена в официалните църковни сайтове, освен в сайта на Руското подворие у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кака ВиНе ти ли омръзна да сееш тия отегчителни лъжи
283
7
 
7
 
! Отговори
Алкаш преди 4 години
Попе вкусни ли са тлъстите пържоли по време на пости,на софрите на КГБ.А как се чувстваш във майбаха след литургия.Бизнеса как е?Още ли разцъквате с Вовата безакцизна водка и цигари на крепостните?Как са младичките момченца от църковният хор или вече и да ти се иска не става?Или е по лесно насила да караш някои да те обича и да ти е благодарен?
282
13
 
14
 
! Отговори
Кака Ви преди 4 години
Моля някой да му напомни бързо-бързо, че цялата руска култура е построена върху българската, затова използват нашата азбука и затова толкова много творци и книжовници емигрират в Русия след падането на България и стават митрополити, книжовници и съветници, развивайки културата им. Точно българите на руснаците не трябва да са благодарно, защото донесохме на вторите цивилизацията. Освен това, кой е той да казва кой народ какво трябва да прави да не прави??
281
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"благодарен на българите, че са му дали четмо, писмо и православна религия, защото сега щеше да пише на монголски, да носи тюбетейка и да се моли на Аллах"Глупости на търкалета. Когато княз Владимир избира религия, с която да обедини своя народ, първо при него идват волжските българи му предлагат своята религия - ИСЛЯМА. Той го проучва и отхвърля, също както и католицизма и юдаизма. Приема православието, предложено от ВИЗАНТИЙЦИ. Русия е взела православието от Византия, откъдето и България
280
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без Русия нямаше да има България-не само като територия и държава, но и спомен нямаше да има. Българската църковна екзархия е руски проект,българското национално СЛАВЯНСКО пробуждане и възраждане е руски проект, освобождаването на България и изграждането на Българската държава от нулата е руски проект. Е, да кажем едно благодаря, няма да ни навреди пък толкова!
279
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички руски паметници и благодарствени превземки са затова, защото навремето русофилската партия е лъжела народа, че Просия ще ни даде Одрин, Тасос, Солун и Охрид. А шиба ната Московска сатрапия е имала съвсем други планове, но е оставяла балканските балами да си верват.
278
7
 
7
 
! Отговори
А вие кога преди 4 години
Ще ни благодарите за азбуката
277
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарен съм ти, Московский патриарше!Ела ти сипем ена ракия!
276
10
 
6
 
! Отговори
Амиии преди 4 години
До 91 и онези, които повтарят заклинанието, че на Русия дължим запазването на езика и вярата си . Категорично не е вярно! Аз съм потомък на сливналии, търновци и карловци, прадядо ми е бил опълченец и, представете си, не съм русофил, защото:- никой от прадедите ми не е носил *** ,не е спирал да говори б- да се твърди, че сами не бихме се освободили, значи да се твърди, че Васил Левски е утопист-в средата на 19 век турската империя е в упадък и основателно е наричана "Болният човек на Европа
275
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рускините са едни от най-красивите жени. Обиколил съм доста святКогато троловете нападат жените на една нация - по-ниско от това не могат да паднат
274
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха ха хаТова е турски сайт. Далече е от обективност и русофобските *** процъфтяват. Често минусите са манипулираниКолко много се стараят да плюят по Русия показва колко ги е страх от нея, или тези които им плащат ги е страхРусия е силна и непобедима, затова има нужда от цели орди русофоби на щат
273
11
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Либерастите сложили минус чета даже и за красотата на Рускините, май ще сменят пола, по европейски, а тоя дето Рейган го освободил ще може да избира по американски от 32 пола ха ха:))
272
16
 
12
 
! Отговори
Да си ебе путката преди 4 години
Майчина болшевишка цигареното ченге Мен ме освободи Рейгън от съветско робство през 1989 Аре писта
271
6
 
10
 
! Отговори
339 преди 4 години
Православието е вечно.
270
7
 
3
 
! Отговори
До289 преди 4 години
Абе като гледам рускините ми става ясно защо в щатите имат 32 пола, в Европата също многополови, да не говорим, че някои напълно оправдават теорията на Дарвин, а руснаците със сигурност я опровергават :)))
269
6
 
4
 
! Отговори
Божият син преди 4 години
Скот грешен.!.
268
13
 
19
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
Т.Н."РУСНАЦИ" ТРЯБВА ДА СА НИ БЛАГОДАРНИ , ЧЕ ОТ АЗИАТСКА ОРДА ....ГИ ПРЕВЪРНАХМЕ В НАРОД С ЧЕТМО И ПИСМО!!!!ДА БЛАГОДАРЯТ И НА УКРАЙНА , ЗАЩОТО :АЗИАТСКО-МОНГОЛСКИТЕ ПЛЕМЕНА--НЯМАТ НИЩО ОБЩО С "КИЕВСКАТА РУС"!ДРЪПНАТИТЕ ОЧИЧКИ И СВИНСКОТО ЧИПО НОСЛЕНЦЕ КАТО ЗУРЛИЧКА --НАПЪЛНО ГИ ИЗДАВАТ!
267
9
 
10
 
! Отговори
До287 преди 4 години
Ами благодарни са нали виждаш кой ти е нац. Празник, освободили са братята си по вяра, а 24 май там го празнуват по помпозно и от нас
266
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
първият патриарх е българина Киприян, т.е. те трябва да са ни благодарни!
265
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия все нещо реват че сякаш нещо сме им длъжни.