Руското разузнаване: Не сме искали освобождаването на Божков

Това е слух, породен от болното въображение на Валери Симеонов, каза Сергей Иванов
18 фев 2020 13:22,
225
Руското разузнаване: Не сме искали освобождаването на Божков
Снимка: БГНЕС

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин не е обсъждал на среща с премиера на Обединените арабски емирства (ОАЕ) освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, задържан по искане на България, съобщи ТАСС. Агенцията се позова на ръководителя на пресслужбата на СВР Сергей Иванов.

Още по темата

Наришкин посети ОАЕ на 11 и 12 февруари.

"Директорът на СВР действително е имал твърде полезни преговори с премиера на ОАЕ, шейха на Дубай Мухамед бен Рашид Ал Мактум, но разговорът е включвал само международни проблеми в сферата на сигурността и двустранното  сътрудничество", казал Иванов.

Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация

Той пояснил, че световните информационни агенции са раздухали слуха, че Наришкин е поискал от премиера на ОАЕ освобождаване на Васил Божков.

"Информационната "патица" е пуснал не кой да е, а самият заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Само болното въображение и ниското равнище на неговата компетентност е причина да допусне, че въпросът за българския бизнесмен може да влезе в дневния ред на толкова уважавани хора", заключил Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
0
 
! Отговори
Наришкин преди 4 години
Тая сутрин станах и скуката ме завладя. Викам си, какво ли ми се прави днес,накъде ли искам да отида?! Върнах се,седнах зад бюрото ми,затворих очи и забих химикалката хей тъй на свос в някаква точка на опънатата от секретаря ми карта на света?! Тюх да му се невиди,падна ми се ходене в ОАЕ! Какво съвпадение?! Вчера ми се обади секретаря на дрогаря Путин,че едно наше момче,българче го били арестували арабите?! Ще съчетая полезното с приятното!!Май прякорът му бил Черепа или нещо такова?!
182
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както и да е. Божков е освободен. Валерко и гешефТ вентилират яко.
181
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, вие какво очаквахте да каже, да, вярно е?
180
2
 
4
 
! Отговори
Златно правило преди 4 години
Никога не вярвай на Алкашите докато официално не го отрекат!200% потвърдено е
179
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То щото пък някой ви вярва за каквото и да било руски клоуни
178
0
 
1
 
! Отговори
доц. Надървенов преди 4 години
и аз не исках дасвършвам докато гледампорно ама тя каква стана
177
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Васил наришминОФ......василе......България не е блатная каскет.....f...ck off.
176
2
 
2
 
! Отговори
до 183 преди 4 години
за разлика от невротиците като теб, Другарете спинкаме сладко и спокойно, а не ходим рано рано по сайтовете сутрин зомбирани.
175
6
 
11
 
! Отговори
user преди 4 години
Незнам кое от информацията за Божков е вярно, но съм сигурен че квалификацията "болно въображение и ниското равнище на компетентност" е абсолютно вярна по отношение на Симеонов. Лично бих я перифразирал - болно въображение и ниско ниво на интелигентност. Всъщност, това важи за по-голямата част от управляващия "елит".
174
4
 
11
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Знаеме вече номерата на руснаците. Никога за нищо не са виновни и всичко се отрича до последно. много си ги обичам щото са наши хора ама управниците са им страшни ***...
173
8
 
14
 
! Отговори
Лъжат преди 4 години
Руснаците уж се занимават само с важни държавни дела пък седнали да се заяждят по махленски със Симеонов.
172
8
 
13
 
! Отговори
as usual преди 4 години
Руснаците пак лъжат как си знаят.
171
7
 
16
 
! Отговори
Никола преди 4 години
Колкхозниците разчитат на невежеството на повечето българи и много често успяват. Информацията, че Божков е бил разискван на срещата изтече в официален сайт на ОАЕ, не е измислена от Валери Симеонов. Естествено Божков е дребна риба и не е той причината за срещата но е факт, че неговата ситуация е била обсъдена.
170
7
 
11
 
! Отговори
Иво Инджев преди 4 години
Моля моляне ме подценявайтес говорене против Русияизхраних и уредих в живота 5 децасрещу мен да търчите не можете да ме стигнете
169
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
dабе тия нашите умници са пълни отр.епкируснаците били *** *** необразовани службите им нищо не струвалиами като е така що ги коментирате бренякой коментира ли българските служби - пардон то нямаима групи на разположение на вашингтонслучайно във всяко министерство има най-малко един съветник от световната банка или международния валутен фонд- не случайно орбан ги изгон преди 4 години и унгария живна- а ние сме като като нещастно *** облепено с пиявици- краят му е известен
168
11
 
8
 
! Отговори
Chanquete преди 4 години
До 171:) Когато натиснеш "Отговори" на 169, коментара се публикува като отговор на 168. В теб е типичната пещерна русофобия на индивидите, на които думите им изпреварват мисълта. Каламбурче е синът на баща ти. Жив и здрав да си ***. Ти си живото доказателство за русофобската ***, както казах, в милата ни Родина освен шепа пещерни русофови, има доста хора които са нормални, и те не са русофили, а просто нормални хора.
167
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до цялата *** русофобска, това че 73% от българите симпатизират на Русия не е руска статистика а признание на Запада за провала му в Бг.
166
9
 
19
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
Гледам, че вечерната тролска русофобска смяна пак е напъплила коментарните колонки в днес бг...Да се вярва на Валери Симеонов, когато говори за нещо, свързано с Русия е почти толкова безперспективно, колкото и да се вярва на Иво Инджев. С тази разлика, все пак, че Далавери не хапе ръката, която го е хранила/учила (Москва), както прави агент Ивайло.
165
9
 
7
 
! Отговори
До Ленчето преди 4 години
Има си статистики. Прочети малко. Само с русофилство не става трябва и знание.
164
11
 
10
 
! Отговори
До 170 преди 4 години
И русофилството ти като текстът който си постнал: неграмотно и няма връзка с действителността. Първо отговорът ти няма връзка с пост 168 и второ нито едно от изреченията няма връзка със следващото. Пълен каламбур. Единственото което струи освен посредственост е русопоклонничеството ти.