Наказателните лагери: Защо руските младежи се озовават там?

Група майки са подели борба срещу своеволията на властите
19 фев 2020 21:11,
151

Наталия Конон и синът й Даниел са се запътили към съда, за да окажат морална подкрепа на две момчета,  които са обвинени, че са нанесили ритници на полицаи по време на демонстрация през лятото.

Двамата младежи нееднократно уверяват, че са невинни. Присъдата обаче е ясна - наказателен лагер. Тази присъда ужасява семействата им.

Наталия е твърдо решена да помогне на тези хора, защото синът й е минал през такъв лагер. След един протест в Москва Даниел е пратен в затвора. Той извадил късмет и прекарал само месец в следствения арест.

"Други би трябвало да се чувстват виновни - съдиите, прокурорката, правителството. Вместо това днес страдаме ние - момчетата, които са тук, и родителите им", казва Наталия.

При неразрешените опозиционни протести в Москва през миналото лято властите прибегнаха до брутално потушаване. Руската политика постоянно говори за "революция", предава DW.

"Проблемите не могат да бъдат решавани в социалните мрежи или по площадите. Естествено, човек може да изрази публично мнението си, но това трябва да става в рамките на действащите закони, в противен случай страната ни ще се окаже в много тежка ситуация", смята премиерът Дмитрий Медведев.

Но недоволството е осезаемо.

"Онова, което се случи с нас, може да сполети всекиго. Борейки се за нашите деца, ние се борим за всички хора в Русия", казва Наталия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
14
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Руската опозиция е основно от категория бомж алкаш - Навални се е доказал като изтъкнат майстор на чашката с отлични постижения в алкохолната подготовка включително многократни делириуми, Гайдар и Немцов също имаха големи успехи с чашката.
89
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойче из-пър-деле,престани да ни пробутваш пропаганда и лъжи!Украйна е руска,върнете Украйна на Русия!
88
7
 
8
 
! Отговори
Олд преди 4 години
Русия,Русия каквато беше такава си остана-СССР.
87
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците в голяма си част са изключително неадекватни хора и там е възможно почти всичко да се приема и прави, като нещо нормално без изобщо да осъзнават колко са в грешка и в тотален разрез с нормалното поведение ...За техните особености и начин на живот е нормално да има подобни лагери...
86
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С незаконните си митинги, прозападната руска опозиция миналото лято извърши предварително обмислени акции с цел да се покаже като значителна обществена сила и да сондира - дали властта е слаба и дали руснаците са склонни да я подкрепят масово. Постоянно кресливо се настояваше, че властите нарушават конституцията, но нарушителите всъщност бяха те, а незаконните им акции - провокация срещу демокрацията. Ако властите действат в рамките на закона - това в никакъв случай не е произвол.
85
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки внушенията на Дойче веле и сестринският им сайт "днес" за " произвол на властите" в Русия, реалната картина в Русия е друга. Защото там има доста опозиционни партии, няколко от които са представени в руската дума. Става въпрос за прозападната опозиция възглавявана от Навални и Ходорковски, които на избори взимат не повече от 1 % от гласовете. А Ходорковски е олигарх, който и в момента се опитва да ограби руския народ с 50 млрд евро
84
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Николай Колев Босия като хвърли един домат по народното събрание, върху него се хвърлиха сто полицаи. Акциите на протеста, домматите, полицията, произвола, демокрацията. Френската полиция би жълтите жилетки като магарета, клипове на таззи тема - полицейското насилие в Париж -в ютубе колкото искаш. На този фон не виждам с какво руската полиция е прехвърлила мярката, особено като знаем, че там ставаше дума за незаконни митинги и протести, несанкционирани от властите
83
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България да не е по-различно,я си спомнете как полицаи веднага респектираха и профилактираха баба Стойна осмелила се да говори против Вожда.Преди две седмици беше.
82
17
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахаааа, е как иначе? То бива ли диктатура без лагери за опозицията? :)))))))))))))
81
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"При неразрешените опозиционни протести в Москва през миналото лято властите прибегнаха до брутално потушаване."--------------------------Наблюдавахме протестите и работата на полицията. Нито в един момент не забелязахме брутално потушаване. Руската полиция не употреби палки, газ, водни оръдия, гумени куршуми. Който събаря на земята полицай и го рита с крака заслужава затвор. Такава е световната практика.
80
1
 
2
 
! Отговори
dj dance machine преди 4 години
Всеки ден се намира по някои подобен да те стъпчи това е човешки живот винаги да си прекаран от такива които са никои но са си поставили ясна цел унижаване на доброто е докога
79
1
 
1
 
! Отговори
dj dance machine преди 4 години
Мисля че трябва се върнат по тоя начин ще се махнат тия които подиграват унижават обиждат докога се пита в задачата това ще продължава всеки ден пиша за това ще продължава м да пиша в Ловеч които е по обикновен е подигран или обиждан някои ги дерзаи детството цял живот затова им желая успех
78
19
 
9
 
! Отговори
Прекрачени Граници преди 4 години
Куп неразрешени протести и блокирания на пътища имаше из България и то от групи с явни или прикрити путинофилски уклони. Ако прилагаме методите на идола им трябваше да ги изпоарестуваме за 24 часа, а оказалите съпротива на органите - в съда. Уви,България обаче е снизходителна към гамените и платените провокатори. Тези, обаче които те искат да докарат на власт, ще ви разбият черепа преди да си кажете името и с какво не сте съгласен. За да победи злото е достатъчно доброто да дремеЗ,
77
10
 
13
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
Да прилагат законите на САЩ.Докоснеш ли полицай направо те убиват.А ако си близо до полицаи и случайно започнеш да бягаш,защото ще закъснееш за уречена среща и т. н. НАПРАВО ТЕ ЗАСТРЕЛВАТ.
76
15
 
16
 
! Отговори
Един от Юг преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!И къде им е държавата бе разбирач? Имат бащица(цар),имат крепостни(народ), имат помещици (олигарси)! За да има държава трябва да има независима съдебна система,полиция и независима законодателна система..всичко това липсва в Московията!
75
14
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
За да станат хора.Защото в Русия има държава.За да не дават лош пример на останалите.
74
3
 
7
 
! Отговори
Козела преди 4 години
Ако нема разрешение от обштината за протес обределяш място и час неможе да протестираш и да нарушаваш обштествения ред на гражданите.Наказанието е до 5 години пандиз в повечето държави.В Русия е до 8 години пандисзависи от съда.Зашто никои не бе арестуван при незаконите протести на Атака и Сидеров?
73
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фейк нюз пропаганда на демократите
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чичо самДа,ама не! Тилата Княз,произлиза от Канасювиги или Канас,съкратено Канас или Княз.
71
12
 
3
 
! Отговори
Чичо сам преди 4 години
До ГУЛАГ нещо си объркаш.МОНГОЛОИДИ...кои са? КАНОВЕ откъде ?Във Русия няма конове , има само КНЯЗ и ЦАР