Наказателните лагери: Защо руските младежи се озовават там?

Група майки са подели борба срещу своеволията на властите
19 фев 2020 21:11,
151

Наталия Конон и синът й Даниел са се запътили към съда, за да окажат морална подкрепа на две момчета,  които са обвинени, че са нанесили ритници на полицаи по време на демонстрация през лятото.

Двамата младежи нееднократно уверяват, че са невинни. Присъдата обаче е ясна - наказателен лагер. Тази присъда ужасява семействата им.

Наталия е твърдо решена да помогне на тези хора, защото синът й е минал през такъв лагер. След един протест в Москва Даниел е пратен в затвора. Той извадил късмет и прекарал само месец в следствения арест.

"Други би трябвало да се чувстват виновни - съдиите, прокурорката, правителството. Вместо това днес страдаме ние - момчетата, които са тук, и родителите им", казва Наталия.

При неразрешените опозиционни протести в Москва през миналото лято властите прибегнаха до брутално потушаване. Руската политика постоянно говори за "революция", предава DW.

"Проблемите не могат да бъдат решавани в социалните мрежи или по площадите. Естествено, човек може да изрази публично мнението си, но това трябва да става в рамките на действащите закони, в противен случай страната ни ще се окаже в много тежка ситуация", смята премиерът Дмитрий Медведев.

Но недоволството е осезаемо.

"Онова, което се случи с нас, може да сполети всекиго. Борейки се за нашите деца, ние се борим за всички хора в Русия", казва Наталия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 82 ЗАЩО четеш ако не интересуваш??? имаш ли парички на билети,***-просяк?
69
7
 
12
 
! Отговори
ГУЛАГ преди 4 години
монголоидите в азиатската *** никога няма да се подобрят
68
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въобще не ме интересува какво става в *** Русия. България е в ЕС и в НАТО. Днес е важна дата, свързана с Апостола. Завет на Апостола е да стоим далеч от северноазиатците. Бих искал да осигурим безплатни еднопосочни билети на русофилите. Да си ходят в истинската родина. А Путин е на власт от 1999 година и ще седи на власт докато не го балсамират при другото психясало и плешиво джудже - Ленин. В Русия са така. Те не могат да функционират без някой сатрaп да ги млати с комшика.
67
6
 
2
 
! Отговори
Учуден преди 4 години
До Факт о, малка маймунка от Нигерия знае че във Русия вали сняг!!!
66
8
 
15
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Русия е като Нигерия, само, че вали сняг. По-вече има ли смисъл да говорим?
65
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците днес живеят по-бедно отколкото преди анексирането на Крим. Русия е изолирана. Руснаците имат визи за цял свят. Младите не могат да пътуват и да учат свободно на Запад. Икономиката буксува. Пари за пенсии няма, но затова пък има пари за дрънчане с оръжие и за хибридна война. Фабрики от хиляди трoлове, денонощно заливат интернет пространството с възхвали за Путин, за това колко прекрасна и велика държава е Русия и колко са зле ЕС и САЩ. Включително и в този сайт е пълно с кoпейкaджии.
64
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тръгнеш да риташ полицай в САЩ просто те застрелват и той и колегите му, до никакъв лагер не стигаш а директно в гробищата. И това е правилно. Не искаш да те убият или да лежиш - не риташ полицаи, просто е.
63
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България така трябва да се отнасят с русофилЕте.
62
5
 
2
 
! Отговори
11 преди 4 години
До Анонимен 72Баси сплескания трoл. Имаш само една грешка - Еничарски корпуси, бе балък, колко взе?
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТо и в щатите има такива лагери,там не хич си поплюват,който е влязъл веднъж и е излязъл,не иска да влиза повече никога през живота си,смазват ги до дъно и след това ги изграждат
60
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни занимавайте с рушката клоаката повече.
59
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия се връща към сталинизма, путинизма е форма на сталинизъм. Лагери отвориха за инакомислещите, всеки протест срещу вожда е брутално смазван, опозиционери са заплашвани и вкарвани по затвори и лагери, медиите са напълно под контрола на властта. Създадени са иничарски кoрпуси или иначе казано путинюнгенд, където промиват мозъците на невръстните деца в путинизъм и омраза към врага. Навсякъде стърчат портрети и рекламни пана на Путин-спасителя. Ежегодни военни паради за щяло и нещяло.
58
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни занимавайте с глупости,вече и децата разбраха,че тези статии са антируска пропаганда и ни писна да ги пробутвате!
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В щатите за ритнат полицай, кeлeшът щеше да е застрелян като куче. Там нямаше да се лигавят с разни лагери...
56
2
 
4
 
! Отговори
само попитам преди 4 години
а тука ЗАЩО ???!!!https://dnes.bg/notifikacii/2020/02/19/lekari-preduprejdavat-iztezavat-asandj-moje-da-umre.439578
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Русия не знам, но у нас отдавна е назряло времето да се организират - за ги наречем така - трудови общежития. Събраните там хора да отработят поне парите, които са изтекли от бюджета, за да изхранят няколко поколения от тях и безбройните деца, които създават.Консумираното трябва да се изплати с лихвите. В крайна сметка, без да ни питат ги толерираха, та в България работниците да станели повече. Но в резултат имаме неколкостотин хиляди хрантутника. Не може така!
54
8
 
2
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
За тази седмица имам два путиноидда от БГ с молба да ги измъкна.Брат,как е при вас,може ли да оправим нещо да бягам със семейството,казвам,брат,тука се бачка,получаваш но и бачкаш без скатавки щот няма кой да те търпи,ох добре ще го опсъдя с жената хахахахаха
53
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Подкрепям. Преди и в България беше така и имаше ред. Сега сме разпасана работа. Разграден двор. Няма държава вече.
52
1
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
риташ полицай - наказателен лагер ... просто е
51
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво каза Блумберг наскоро: "Защо да не е Крим руски, ние как взехме навремето Калифорния?"