Наказателните лагери: Защо руските младежи се озовават там?

Група майки са подели борба срещу своеволията на властите
19 фев 2020 21:11,
151

Наталия Конон и синът й Даниел са се запътили към съда, за да окажат морална подкрепа на две момчета,  които са обвинени, че са нанесили ритници на полицаи по време на демонстрация през лятото.

Двамата младежи нееднократно уверяват, че са невинни. Присъдата обаче е ясна - наказателен лагер. Тази присъда ужасява семействата им.

Наталия е твърдо решена да помогне на тези хора, защото синът й е минал през такъв лагер. След един протест в Москва Даниел е пратен в затвора. Той извадил късмет и прекарал само месец в следствения арест.

"Други би трябвало да се чувстват виновни - съдиите, прокурорката, правителството. Вместо това днес страдаме ние - момчетата, които са тук, и родителите им", казва Наталия.

При неразрешените опозиционни протести в Москва през миналото лято властите прибегнаха до брутално потушаване. Руската политика постоянно говори за "революция", предава DW.

"Проблемите не могат да бъдат решавани в социалните мрежи или по площадите. Естествено, човек може да изрази публично мнението си, но това трябва да става в рамките на действащите закони, в противен случай страната ни ще се окаже в много тежка ситуация", смята премиерът Дмитрий Медведев.

Но недоволството е осезаемо.

"Онова, което се случи с нас, може да сполети всекиго. Борейки се за нашите деца, ние се борим за всички хора в Русия", казва Наталия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
11
 
! Отговори
джо преди 4 години
Втора *** статия за деня по тази тема. Горките майки, синчетата им "гният" само ,че къде. Ако съпоставим действията на демонстрантите и полицията във Франция и Русия, то както вялата протестна вълна в Русия нямаше и някакви супер действия от страна на полицията. Да даде пример автора ,колко хора са арестувани ,а не да пишат глупости от рода за "загрижените" майки.
9
6
 
14
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 4 години
Странно защо dw не още за конц.лагера в Гоантанаму където сащ държи без съд и присъда отвлечени хора?!
8
15
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Отново империята на Злото - Мордор, ще се разпадне отвътре, това е бъдещето на болшевишките балалайки. От времето на готите и монголските племена, Европа не я е грозяла така опасност!!! Всичко заради върхушката от хардлайнери в Кремъл.
7
5
 
22
 
! Отговори
DW Фейк преди 4 години
Ето това се казва хибридна война и фейк нюз ....
6
21
 
20
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Беднотията и мизерията във Русия води до деградация на обществото.Руските граждани нямат план Б както нас,те са заключени в Русия и започват да се самоизяждат
5
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това могат, това правят!Идеално място за русофилите.
4
9
 
6
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Всеки, който не се уповава на речите ми го чака лагер! Да другари Радев и Борисов и за вас се отнася!
3
23
 
17
 
! Отговори
скръб преди 4 години
Руското общество е деморализирано, оскотяло и нежизнеспособно. Те се опитват да прехвърлят върху нас своите недъзи чрез разни предателски организации които нагло наричат себе си русофили. Те обаче не обичат руснаците а техните господари от кремъл
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
DW - воняща хибридка.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според девиза: Бой, кекс и рокенрол.