Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите

Тя се водела в цяла Източна Европа чрез агентура и НПО-та
21 фев 2020 18:00, Елка Василева
420
Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите
Сергей Наришкин. Снимка: архив, БГНЕС

Спецслужбите на САЩ са разгърнали в Източна Европа кампания, насочена срещу добросъседските отношения с Русия, като неин епицентър е България. Това съобщи ръководителят на пресбюрото на Службата за външно разузнаване /СВР/ на Русия Сергей Иванов пред ТАСС.

„Съгласно получената информация спецслужбите на САЩ са разгърнали мащабна кампания за компрометиране в страните от Източна Европа на политически и обществени дейци, обявяващи се за развитие на добросъседските отношения с Русия. За тази цел се мобилизират агентурата и неправителствени организации, финансирани от официалните ведомства на САЩ“, каза Иванов.

Още по темата
„Епицентър на тази кампания на Балканите стана България, където редовно се инсценират „шпионски“ скандали с последващо необосновано изгонване от страната на руски дипломати“, подчерта той.

Като пример за акция от подобен род Иванов посочи разпространението на фалшивата информация, че главната тема на разговора на директора на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин с шейх Мухамед бен Рашид ал Мактум на 10 февруари е била съдбата на българския бизнесмен Васил Божков, който е бил задържан в Обединените арабски емирства по искане на България по обвинение във финансови престъпления. „В резултат на проведеното от нас разследване е установено, че първоизточник на тези „сензационни“ сведения е представител на спецслужбите на България в една от страните от региона, контролиран и поощряван от американците, които направляват неговата работа срещу руските интереси“, съобщи Иванов.

Той подчерта, че „фалшифицирането на информацията за съдържанието на срещата на шейм Мактум и директора на СВР е имало също така за цел да усложни междудържавните отношения между нашите страни и сътрудничеството на спецслужбите на ОАЕ и Русия“, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 360Мдааа. Джуджи и по други западни неща си пада. Като например часовници Ланге и Сьоне за по половин милион евро, вратовръзки от Маринела за по 200 евро бройката, аудиоуредби Босе, и т.н. и т.н. докато неговите нещастни "поданици" слушат приказките за "лошия" Запад.
342
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 358Нещо повече: На самия Путин не му се кара руски мотор ИЖ и затова кара американски Харлей с който ходи на рокерските събори.Русия има хубави самолети, танкове, подводници, бойни кораби и ракети - всичко с което могат да се убиват хора!
341
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де да беше истина. Щях да се радвам!!!
340
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Интересно,"уж 80% от народа са за съюз с Русия". Да, ама май само "уж". Иначе на никой май не му се карат руски коли, не му се ползват руски ютии, ръска бяла техника, руски телевизори, руски зъболекарски машини или руски автобуси. Всички не "уж" ами съвсем истински искат напреднали технологии. Руснаците такива нямат.
339
9
 
12
 
! Отговори
Интересно, преди 4 години
уж 80% от народа са за съюз с Русия, а тук шепа русофоби се опитват да се налагат и да ни тласкат към САЩ!? Затова сега тези русофоби не искат машинното гласуване, защото ще излезе истината наяве и ще се разбере, че от 89-та година изборите се фалшифицират и манипулират. Да се въведе машинното, народа да си каже думата и да изрита русофобите от власт! Затова ни настройват едни други, така по лесно ни лъжат!
338
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 353Щом сме "близки" по език, колко добре можеш да говориш, четеш и пишеш на Руски и колко на Английски или Немски?
337
8
 
14
 
! Отговори
Реалности преди 4 години
Минимална работна заплата :България 610 лв.Русия 270 лв.
336
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Имал съм си взимане - даване с руснаци в България.Някои са ми неприятни, някои са много приветливи хора.Същото се отнася и за нас, недейте троловете да съдите без да разбирате от нещата в живота.
335
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък си падам по руснаците. Мисля, че сме много близки по език и манталитет, колкото и да е модерно да подражаваме на запада днес
334
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък мразя руснаците.
333
7
 
16
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Не мразя руския народ. След ВОСР бял ден не са видели.За всичко това са виновни комунистите, наложили невиждан терор над населението.Съсипаха Русия и половината свят.В съвременната геополитика Путин е тотално неадекватен.Бомби ест , денги нет.
332
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Москва може с бодра крачка да върви на майната си. Аре лек път.
331
5
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Сянка на народВинаги се надупваме в посока, която уж ни устройва.Колкото за народа, каква роля има той?Влизат в сайтовете - пропаганда, гледат телевизия - пропаганда.Излиза че руснаците, Орешарски, хан Аспарух са виновни за нашето плачевно състояние.Винаги някой друг е виновен, но не и управляващите.
330
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилството е тежко психическо заболяване.
329
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия никога не ни е била приятелска страна.Последната новина е,че Руската православна църква открито застана зад Сръбската православна църква,относно нейното влияние във Северна Македония и МПЦ. РПЦ смята,че СПЦ трябва да влияе върху МПЦ,т.е. Охридската архиепископия,а не Вселенския патриарх,за Българската православна църква дори не споменават от Москва?!
328
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия сама се демонизира, като мечтае за световно господство И се намесва във вътрешните работи на много страни.Америка е нас съюзник.
327
11
 
22
 
! Отговори
Сянка на народ преди 4 години
Нищо ново българия винаги е била заднолизника и васала на региона. Как може независима дърдава да позволи нпо та от задокеански финансисти да дърпат конците на цялата ни вътрешна и външна политика култура съдебна система образование изкривяване на историята ни и насъскване на обществото срещу натуралните ни братски народи. Народ и държава без лице и достойнство заслужава съдбата си. Сянка на народ който заслужено си отива.
326
3
 
7
 
! Отговори
Абрамович преди 4 години
Вечните ми крепостни да говорят за роби...хахахахах
325
15
 
11
 
! Отговори
Русофил+ преди 4 години
Тук не става въпрос за това кой-какво и на кого дарил. Дори да забравим историческите сантименти по Освобождението, тук става въпрос за нормални международни и междудържавни отношения. Кой е опитва да пречи на това? - българските Атланто-роби, разбира се. Те сякаш сутрин се събуждат с мисълта как още да демонизират Русия през деня. Защо го правят? - ами, защото така им наредждат западните Господари. Защото са продажни българи. Не е ли просто и логично?
324
4
 
15
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Руския матрял за това ли се изсипва на тумби по Черноморието и не иска да чуе за необятната сибирска простотия?М?Само в а Поморие живеят,ЖИВЕЯТ!!!! 10!000 руснака!Работят,децата им на българско училище.Защо бе?Отиди и им кажи,че са просто да избират Българиянпред Русия,па да ти разбият мордата тролска!