Русия готви забрана за татуировките

Татуировката е "крайна степен на езичество" според руски депутати
25 фев 2020 19:45, Ния Христова
68
Русия готви забрана за татуировките
Снимка: БГНЕС

Руската законодателна власт на най-високо ниво предлага да се забранят татуировките в страната, съобщи Монитор. Инициативата е на членове на ръководството на Комитета по образование и наука на Държавната Дума. Депутатите смятат, че има няколко логични причини за въвеждането на мярката. На първо място - татуировката е "крайна степен на езичество", смятат народните представители.

Освен това процесът нанасяне на перманентни рисунки по тялото нарушавал структурата и органическия състав на кожата. Поради тази причина носи риск за здравето и може дори да причини смъртоносни болести. Медици предупреждават, че в случай на неспазване на мерките за стерилност, не е изключено заразяването с инфекции, като ХИВ и хепатит. Възможно е да се получат алергични реакции и гнойни усложнения.

Специалисти предупреждават, че боята сама по себе си е безопасна, но когато попадне в тялото на човека, може да се разпадне на микрочастици. Тези микрочастици могат да попаднат в лимфните възли и да провокират онкологични заболявания. Световните агенции припомнят, че Европейската химическа агенция възнамерява да забрани два пигмента, които се използват в повечето цветни мастила за татуировки. Това са синият / Blue15/ и зеленият /Green7/, заради тяхната предполагаема висока канцерогенност.

Това не е първия път,в който руски депутати се опитват да приемат забраната за нанасянето на перманентни рисунки по тялото. Преди време други народни представители предложиха татуировките да бъдат забранени, но само за непълнолетните граждани на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател до 46 преди 4 години
Грешиш. В преден живот съм бил евреин.
44
4
 
4
 
! Отговори
Suoer до 42 преди 4 години
До АнонименНе може да не се похвалиш и да покажеш,че си умен нали яде те отвъре,и затова си съчиняваш да има тежест, и тръпнеш в очакване нчкои да ти каже Уауу Браво. Говорим за татуси ,И Fроид и Юнг са ги анализирали и си има много точен анализ за ТАТУСИТЕ.
43
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз няма татуси и нямам намерение, да си слагам, но идеят че НЯКОЙ може да ми ЗАБРАНИ такова нещо, просто е грозна и откровено плашеща. Какви са тея глупости?
42
2
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Само така! Нека всеки дари парите предвидени за татуировки, защото са му излишни.
41
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е свободна страна ... колкото Албания е богата страна ...
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SewerУмрелия не миже да мисли, защото е умрял.
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 40Анализирам финансови извлечения, клиентски навици, клиентски проучвания, културни теендове и прочие. Ако за теб са грънци, добре. Само моля те, не умаловажават професията ми, в опит да си защитиш позицията, защото е жалко и просто нападателно.
38
3
 
3
 
! Отговори
Suoer до 30 преди 4 години
До АнонименАнализираш грънци типичен горделив, похвалипръцко, малко критика и се прикриваш зад ХЕИТЪРИ,НЕГАТИВНИ,АГРЕСИВНИ. Просто не си в час.Опитваш да се налагаш, Приликата между умрелия и тъпия е много интересна умрелия си мисли че не е умрял ,а тъпич си мисли че не е ***, общото е че и двамата незнаят.
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз искам да забраня селяните по анцунГ.Забранявам и да бъдеш дебел. Избор си е, все пак!!!
36
13
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Аятолах Путин и други забрани ще въведе. Православен шериат....
35
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо да забранят алкохола че станаха за смях пред света.
34
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ден ше ви забранят да се наричате българи ... помнете и ви как забранявахте!
33
13
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахаааа, да забранят и дънките и Рокенрола и са готови. Смях!!! Така е в диктатурите.
32
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой *** все иска да забранява.
31
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, хроничното недохранване и ми.зерните битови условия, както и стресът на безработицата и масовият алкохолизъм са безвредни и безопасни, а татусите са толкова вредни и опасни, че трябва да се забранят. И татусите противоречат на нормите на православието, а политическите гонения и уби. й.ства са богоугодни от християнска гледна точка. Русия - центърът на световната цивилизация! :) Оу, йеее. :)
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛегендатаЗатова не им забранявай. Станеш ли на 18, прави каквото си искаш, стига да не нараняваш другите.
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sewer Ти си агресивния. Преди някой да заговор за забрани, всичко беше наред. Ама все изкара някой, дето обвинява хората, че не можели да анализират (забавно ... защото работя като data scientist към компания и 95% от работа ми е к едно в това да налози там данни), после да ги обвинява, че били луди (и да са такива - ти имаш проблем с тях, не те с теб), но най-смешно е, като кажеш че познаваш хора - какво хора познаваш, бе? Ти си злобен хеътър!
28
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рашките препиха пак с бояришник и взеха да им идват още идеи, които по принцип се спотайват на дъното на "необятната" руска душа. Предлагам да забранят и алкохола, нали е дяволско изобретение, но като знам народа им ..... едва ли.
27
5
 
11
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Хората не обичат да им забраняват, пък било това и за тяхно добро.
26
6
 
5
 
! Отговори
Suoer до 26 преди 4 години
До АнонименТова че си малумен е твои проблем, колко по-рано го разбереш толко по-добре.Аз не съм специален аз съм никои,това че се засягаш, от това дето не съвпад с менталния ти проблем не е мои проблем.А и междо другото непознавам нито една ходеща рисунка дето да не съжелява след време.Така ,че един вид ти правяят услуга, А отделно че малумните ти мисли насадени непсно от къде и вече приети за нормални без да се анализират. Пак си е твои проблем.