Путин в новата Конституция: Вяра в Бога, бракът е между мъж и жена

Предлага още да се включи, че Русия е правоприемница на Съветския съюз
339
Путин в новата Конституция: Вяра в Бога, бракът е между мъж и жена
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума проект за поправки в Конституцията, съобщи БГНЕС.

В една от тях пише следното: Руската федерация, обединена от хилядолетна история, съхранява паметта на предците, предали ни идеалите и вярата в Бога. Друга предвидена поправка е, че бракът е съюз между мъж и жена. От комитета за конституционно законодателство смятат, че предложенията на Путин не противоречат на светския характер на държавата и припомниха, че Бог е споменат в преамбюлите на много европейски държави.

Още по темата

Путин предлага в основния закон да се запише, че “Русия е правоприемница на Съветския съюз” и че “не се допуска отчуждаване на части от територията на Руската федерация”, включително и призиви за това. Дава се право на републиките в състава на РФ да използват като държавни своите национални езици наравно с руския език.

Първото предложение за споменаването на Бога в руската конституция направи руският патриарх Кирил.

“Споменаването на ценността на вярата в Бога в Конституцията би укрепило историческата и духовна приемственост на народите в нашата страна, които не възприемат себе си извън религията. Ценността на вярата в Бога е също израз на почит към милиони хора, наши събратя, които бяха подложени на преследване във времената на богоборчеството само затова, че не искаха да се отрекат от вярата. Тази идея трябва да бъде разбираема даже за хората, които са далеч от религията“, каза патриарх Кирил.

Поправките в Конституцията ще бъдат гласувани на 11 март в Съвета на федерацията. На 22 април ще има общоруско гласуване, след което поправките ще влязат в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Путин може да спаси света от ***. А бай *** е такъв екземпляр, че ще се навежда винаги на всеки. Затова му е и дереджето такова.
253
12
 
21
 
! Отговори
Гост до#269 преди 4 години
А приятелите ти американци само в Ирак избиха повече от милион души. Без да споменавам в останалите държави които "демократизираха" колко са. Седнал си да опяваш колко хиляди е избил Путин. Можеш ли да докажеш колко човека е убил лично Путин или само си плещиш така.
252
7
 
12
 
! Отговори
Гост до#264 преди 4 години
Казаха ти да напомня на всички какво е било. В Бавария по точно в гр. Суизбах Розенборг в парка които е в центъра на градчето има два паметника близо един до друг един е на загиналите в борбата с/у национал социализмът а другия на тези загинали за нац социализмът. И двата се поддържат в идеално състояние. Как мислиш защо е така
251
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще харесам всеки руски Глава който признае че ако Иван Грозни не беше нападнал и завладял Казан,когато българите са били в ,,партер'' от многото изнурителни войни и слабост в държавата.И като признае това да си каже че без тези мръсни,долни и кървави войни срещу България днес щяха да са само ,,Московското Княжество'',ще му направим евала и на Путин.Но след като не сме му на подчинение,а иска да ни мачка през ЕС,тоя трябва да яде дървото най скоро.
250
4
 
8
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 271Ми едното не пречи на другото.Колко народ са избили рицарите по време на кръстоносните походи за освобождаването на Божигроб?Ами Латинската Империя окупирала Константинопол?Ами 30 годишната война? Клането в Магдебург?Все в името на Бог!
249
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно. В конституциите на Канада, Австралия, Швеция, Швейцария, Полша, естествено, и други държави, както и повечето ислямски държави се споменава Бог.Не съм сигурен обаче за семейството.Както и да е.Харесвам Швейцария, но аз като невярващ човек не съм длъжен да им харесвам текста, в който се говори за "Всемогъщия Бог"!
248
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин е диктатора на чиято съвест тежат най-много избити хора по негова вина на днешно време - стотици хиляди чеченци, сирийци, украинци, грузинци, руснаци,...!За какъв Господ говори това КГБ ченге ?Кой му вярва на този ?
247
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 276За турците например, Бог е Танръ - това е познатият ни вече Бог Тангра.Аллах е Бог на арабски език и така е навлязъл в Турция с Корана, който не е превеждан като Библията.
246
7
 
5
 
! Отговори
Гост3 преди 4 години
;Вяра в Бога; Е ще започна да харесвам Путин,само да е искрен.
245
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
или с друга религия=======за хората с друга религия Бог си е Бог.
244
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статистиката казва че мнозинството руски граждани са атеисти или с друга религия, как ще мине това при демократичен референдум?
243
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизма го измисли световната ционистка мафия, тя финансира партията на Ленин и я качи на власт, а, Европа отдавна е сатанинска, защото евроатлантическите ценности са сатанински==за сравнение с Русия: във върховния закон на ЕС пише, че приемат античните ценности. Т.Е. Европа е отново варварска и езическа, а сградата на Европарламента е построена като Вавилонската кула от известна средновековна картина. С две думи: Богоборци и Антихристи.
242
5
 
12
 
! Отговори
В БЪЛГАРИЯ преди 4 години
За сравнение БРАК в България е съюз между еднополови , многополови, нулевополови, третополови и джендърориентирани, трансджендър, както и всички други извънземни полове невключени тук.
241
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSКомунистите превръщаха хората в "сиви същества". Мисля че е време Джуджи да отхвърли Комунизма по тази линия.
240
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSВсекиму своето, а душата човешка си търси своя дом, а той е при Бога.
239
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бах маа му! Сто пъти питам как така в страната "стожер на православието" , баш на централния площад е пльосната езическа мумия и пак никой нищо не дума! Що бре?
238
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВчера пет пъти попитах троловете руски какво общо има православието с езическа мумия пльосната на централния площад в Москва ама никой не ми отговори:)-----езическата мумия е част от руската история и този факт не може да бъде изтрит. Никой не й се кланя. Нека седи там да напомня за мракобесието на атеистите. Изобщо 100 години атеизъм донесоха 100 пъти повече скръб на човечеството, отколкото цялата човешка история.
237
1
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"А като се раболеят, тичат при измисления персонаж и му палят свещи, и Му се молят."Някои,ако тичат да палят свещи,други не го правят.Всеки му своето
236
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега като приемат путинската конституция и всичко ще цъфне и върже в Русия.
235
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Национал популизъм с амбиции за власт до живот