Безпрецедентни мерки в Москва заради коронавируса

Кметът призова да не се ходи в църквите
Обновена: 26 мар 2020 13:07 | 26 мар 2020 12:28, Елка Василева
55
Безпрецедентни мерки в Москва заради коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Кметството на Москва, което оглавява борбата срещу новия коронавирус, обяви днес допълнителни мерки. Сред тях са затварянето от събота на всички ресторанти и търговски обекти, които не са от жизненоважно значение, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Още по темата

От 28 март до 5 април ще бъдат затворени ресторантите, баровете, кафенетата, а също и магазините на дребно без магазините за хранителни стоки и аптеките. Това обяви в блога си кметът на руската столица Сергей Собянин.

Проявявам разбиране към чувствата на вярващите московчани и в същото време им препоръчвам да се въздържат от посещения в църквите през този период, допълва Собянин.

Въведените днес ограничения са без прецедент в съвременната история на Москва и ще създадат много неудобства във всекидневния живот на всеки човек. Но, вярвайте ми, те са абсолютно необходими, за да се забави разпространението на заразата и да се намали броят на болните, допълва московският градоначалник.

От днес освен това е забранено да излизат навън хората над 65-годишна възраст и хронично болните.

По официални данни, публикувани днес, в Русия са регистрирани 840 заразени с новия коронавирус, сред които 546 в Москва. През последното денонощие в страната са установени 183 нови случая. Причиняваното от вируса заболяване COVID-19 е взело досега две жертви в Русия - пациенти на болници в Москва.

Русия спира всички международни полети от петък, 27 март, в полунощ. Това става по силата на правителствен указ, с който се въвеждат нови мерки за овладяване на коронавируса, предадоха Франс прес и ТАСС.
Ще се прави изключение за специалните самолети, с които от чужбина се прибират руски граждани.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
?! преди 4 години
Чак сега ли се сетиха за "безпрецедентните мерки"... кафенета , барове са работели досега ?! Ку кууу...
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЙовоНе спират полетите, с които руските граждани се прибират в Русия. И, в България е така.
33
2
 
5
 
! Отговори
Йово преди 4 години
"Русия спира всички международни полети от петък". Ние кога? От 13. Март сме в извънредно положение а самолетите си кацат и излитат. Автобусите също си вървят. През последния месец сме си прибрали близо 200 000 нашенци но основно от по тъмните братчеди и от райони като Италия, Испания, Германия и Великобритания. Някой да ги е тествал тези или полицията ги е страх да им наруши рахатлъка в гетата да не би БХК да се разлае!
32
5
 
3
 
! Отговори
Чибурашкин преди 4 години
Технически Русия трябва да благодари на "цивилизования" запад за санкциите и блокирането на бързото разпространението на американския вирус по нейната територия.Излиза вярно: "Всяко зло - за добро!"
31
1
 
5
 
! Отговори
Гроздето е кисело преди 4 години
До Meвъв времето на камерите такива твърдения се разсейвата като дим ...Руснаците почнаха да си пускат клипчетата, "другите страни " дето помагат тц.Осен това става ясно че "безполезното" оборудване за дезинфекция и третиране е извън представите и очакванията.Руснаците "чакат " на 600 км от летището в Рим дето едва са успели да им приемат "десанта" - обема самолети и товари ги е позатруднил италианците.такива работи...
30
0
 
3
 
! Отговори
ddd преди 4 години
Всеки има право на мнение, това е моето.Бъдете здрави и пазете семействата си
29
13
 
5
 
! Отговори
Me преди 4 години
Do DDDИзпратили са руснаците напълно безполезни неща и една камара военни. Там са отишли не да помагат а да си проведат учение. А дригите страни им испратиха повече от адекватна помощ, но не се споменава много много тук. Тук политкоректно е само ако е про-путин
28
4
 
12
 
! Отговори
ddd преди 4 години
До Анонимен 22Абе патър колко самолета изпрати ЕС в италия и колко доктори. И да са умрели камази нещо е изпратено. До скоро не бях особен привърженик на РФ (русия) но вече знам - там има хора а не банкноти. А колкото до летището в Бергамо - това са ил76 а не малки аърбъс. Как според *** ще кацнат - пример - на нашето летище защо не каца 747 - ами защото няма капацитета.
27
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Вчера САЩ поставиха печален рекорд - почти 11 хиляди нови случая за едно денонощие. С това темпо до няколко дни в САЩ ще са половината заразени в света.
26
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 години
В Москва е сериозно, но днес в Испания какво става? От вчера досега имат 6673 нови случая и 442 нови случаи на починали, а деня там е по-средата.
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт /за чебураци обаче/Расийските тролеи тръбят от месец как имало 1-2 заразени, но вчера изведнъж се появиха едни 162-*** които явно са се крили от властите. Нали другари?
24
10
 
7
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 4 години
До ФактАми дорогой, ако ти е ценен живота, заминавай на Матушката си!Процедурата я знаеш - виза от Пасольството, чемодан, вокал и Масква!Що щеш още тука?
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
май някой е дръпнал шалтера на ЕС със стотиците заразени------ЕС не е държава, а съюз от отделни държави. А Просия е държава-федерация
22
7
 
7
 
! Отговори
Факт преди 4 години
В Русия на 1 милион население има 6 заразени и 0,02 починали от коронавируса. В България на 1 милион население има 35 заразени и 0,04 починали.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До +- Там вече на левове ли минаха?
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия случаите на коронавирус са шест пъти по-малко на човек от населението в сравнение с България. Кой ли е пламнал?!
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХихиМен ако питаш тази пропагандна акция е смешна и жалка. Та значи стоварват десетина полуумрели камаза в..............Рим!! После с гордо развети руски байраци и ескорт от карабинери правят 600 км. преход до Бергамо!! В Бергамо летище няма ли?? Има и още как!
18
9
 
9
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Айде, да си обират партакешите от Италия, че вече в Русия им гори под краката. Това, в Италия, си беше една пропагандна пушилка. С никакъв успех.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малоу мнкци сякакви, нямало,имало болни, все конспирации им в главата, раша тва раша онова.Станаха 1000 болни и почнаха да налагат мерки, какво странно има?????Нали нямало заразени, пък сега 900, демек крият. В европа на ден са по 10000.Явно не са били достатъчно на брой открити, сега им нарастна броя и се активизираха властите.Тва злобата страшна работа...
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин каза, че ще го спрат за по-малко от три месеца. Ракетните комплекси и въздушно-космическите сили на Русия са приведени в състояние на повишена бойна готовност.