Заради коронавируса: ООН да вдигне търговските санкции

Русия, Китай и още шест страни отправиха искането
26 мар 2020 22:51, Петя Славова
49
Заради коронавируса: ООН да вдигне търговските санкции
Снимка: БГНЕС

Русия, Китай и още шест страни са призовали ООН да вдигне търговските санкции, които биха могли да възпрепятстват борбата с коронавируса, съобщиха днес руски медии, цитирани от ДПА.

Президентът Владимир Путин ще разговаря по-късно днес с лидерите на останалите страни от Г-20 на извънредна видеоконференция, посветена на борбата с пандемията.

В съвместно писмо Русия, Китай, Иран, Сирия, Куба, Никарагуа, Северна Корея и Венецуела призовават ООН да отхвърли едностранните принудителни действия, информира ТАСС.

Не можем да позволим политически сметки да застанат на пътя на спасяването на човешки животи, се посочва в писмото, адресирано до генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

Пандемията от коронавирус наруши световната търговия, поставяйки под особено силен натиск страните, които са силно зависими от износа на суровини като Русия. Руската рубла загуби над 10 процента от стойността си спрямо долара този месец, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждаме, че санкциите работят и е нужно да се усилват дори, за да се постигне необходимото.
15
17
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПРОЯВИ ЛИ СЪЧУВСТВИЕ КОГАТО ИЗБИВАШЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА УКРАЙНА В ДОНБАС И ЛУГАНСК ИЛИ ПЪК НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ И ЗАПЛАШИ ЦЕЛИЯ СВЯТ , ЧЕ ЩЕ ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНОТО АКО НЯКОЯ ДЪРЖАВА ПОМОГНЕ НА НАСЕЛЕНИЯТА НА СИРИЯ И УКРАЙНА!СВРЪХ ДОЛ-НИ СА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
14
17
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Що се отнася до раССия, анексирането на Крим със зелени човечета не може да отпадне по давност и да бъде оправдано заради Коронавируса, а именно заради Ковид-19 трябва да бъдат наложени и нови санкции на Китай, това не е първият смъртоносен вирус с който китайците заразяват човечеството и предизвикват икономически кризи ... !!!
13
15
 
22
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Точно пък Китай въобще да не се обаждат ,че неволно или НЕ точно ТЕ носят вината с тоя техен вирус и според мен света трябва да им наложи толкова крути санкции ,че и Зимбабве да ги бие по БВП
12
16
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОРОНА ВИРУС Е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ И 100% ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ЗА НЕГО Е БЕЗБОЖНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ ОТ САТАНИСТИКОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е КОРЕНА НА ЗЛОТО НА ЗЕМЯТА
11
16
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
МОЖЕ ДА СЕ ОБСЪДИ ВДИГАНЕТО НА САНКЦИИТЕ НА ИЗБРОЕНИТЕ НО БЕЗ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!!РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ Е ЧИСТО ЗЛО И ТРЯБВА ДА И БЪДАТ НАЛОЖЕНИ ОЩЕ САНКЦИИ НЕ ДА СЕ ВДИГАТ!КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ВИНОВНА И ЗА СИРИЯ И ЗА ВОЙНАТА В ЛИБИЯ СЕГА И ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА И КЪДЕ ЛИ ОЩЕ НЕ!!!САМО СМЪ-РТ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И НОВИ САНКЦИИ!!!
10
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само санкции за изброените държави желаещи премахване на санкциите. Като влезнат в правия път, като станат нормални държави като всички останали чак тогава ще им махнат санкциите.
9
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ядрени бомби за китай и русия?Смрът за комунизма!
8
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много захитряха апашите, да им вдигнат санкциите и да ги възпаградят за тарикатлъците им.
7
17
 
24
 
! Отговори
чебурашка преди 4 години
Май руския мечок нЕма да танцува казачок.Доживяхме и Путин да коленичи за милостиня.За една седмица опраскаха към 10% от резерва си, а епидемията там още не е достигнала своя пик.
6
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е за по-тъжки санкции.
5
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се разпадат опят.
4
23
 
22
 
! Отговори
Санкциите се махат преди 4 години
Веднага щом като окупационните руски войски излязат от окупираните територии на Крим, Източна Украйна и Грузия.
3
21
 
25
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
Ами нали санкциите бяха полезни за *** и им помагаха. Трябва да си ненормален за да искаш да ти махнат нещо което е полезно за теб и ти помага.не мога да ги разбера рашките понякога. Бу, ха, хаСанкциите да си останат даже и да се затегнат докато империята на злото на спре всички войни които води и не върне Крим на Украйна.
2
18
 
29
 
! Отговори
с преди 4 години
Затягай примката Тръмпе. Рипът на 0мрелО!
1
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ вече са номер едно по брои заразени с коронавирус с над 81 000. Китай са втори. Утре Италия ще ги задмине. Испанците твърдо са на 4-то място.