Заради COVID-19: Путин поиска мораториум върху санкциите срещу Русия

Това е въпрос на живот и смърт, посочи лидерът
27 мар 2020 07:40, Нели Христова
146
Заради COVID-19: Путин поиска мораториум върху санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин предложи днес "мораториум" върху икономическите санкции, наложени на няколко държави, включително и на неговата, заради икономическата криза, причинена от коронавируса, предаде Франс прес.

"В идеалния случай, би трябвало да се въведе общ мораториум върху ограниченията, засягащи основни стоки и финансови транзакции за закупуването им", заяви Путин в изказването си на видеоконферентната среща на върха на държавите от Г-20.

"В края на краищата, това е въпрос на живот и смърт за хората, чисто хуманитарен въпрос", каза още руският държавен глава. Той посочи, че "търговските войни и санкциите влошават кризата", предизвикана от Ковид-19. Путин предложи също да се създадат "зелени коридори, защитени от търговски войни и санкции", за доставка на медикаменти, хранителни продукти, оборудване и технологии.

Руската икономика беше силно засегната от световната криза, която пандемията причини, особено заради падането на цената на петрола, рикоширало и в руската рубла.

От 2014 г. насам Русия вече преживява икономически трудности заради международните санкции, които й бяха наложени във връзка с конфликта в Украйна, посочва АФП.

Москва действа също в интерес на облекчаването на санкциите, наложени от САЩ, особено срещу Иран.

Лидерите на Г-20 заявиха в заключителната декларация от срещата си днес, че се ангажират да създадат единен фронт срещу пандемията от коронавируса, издигайки като "абсолютен приоритет" справянето със здравните, социалните и икономическите й последици, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Безпрецедентната пандемия от коронавируса е силно напомняне за нашите взаимовръзки и уязвимост. Вирусът не признава граници. Твърдо решени сме да създадем единен фронт срещу тази обща заплаха", се казва в заключителната декларация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
13
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
ЕС още си мисли, че ще налага условия на Русия и предпочита да слугува на САЩ. Трябва им още време за да разберат, че като вредят на Русия, вредят и на себе си. Някои европейски лидери (като Макрон например) това вече го казват, но засега си остават само с приказките.
88
9
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а за това че умират украинци от руски наемници не е важно така ли?а и нали се перчеше че санкциите понасяли дори много добре на русия и искаше още санкции?
87
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарю Путин, италианците определиха широко разрекламираната от Кремъл хуманитарна помощ като ненужна поради естеството си. Единствената "помощ" се оказаха руски военни с височи чинове от майор до генерал без медицинско образование неизвестно с каква цел пристигнали в Италия.
86
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доживяхме да чуем от Путин че Русия е в много тежко положение заради цените на нефта и коронавируса, казано под сурдинка на среща с руския бизнес вчера.Руснаците да се готвят за затягане на колана с още 4 дупки.
85
9
 
15
 
! Отговори
Кокошката Путин преди 4 години
Гладна кокошка просо сънува.Товаришч, върнете Крим, върнете заграбените територии от Грудия, приберете си башибозука от Донбас и Сирия и тогава и без коронавирус ще ви премахнат санкциите.Всичко е толкова просто, а вместо това Кремъл се прави на умряла лисица.
84
3
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
До Ром"с''...това го пише в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ страни...''Какво общо има путинова Русия с демокрацията?
83
0
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
До кака КарменКако,а защо изнасяхме цигари,алкохол,консерви и др. ''лошо качество стоки'' за СССР?*** които тогава произвеждахме,никой не ги искаше,дори и членките на СИВ(предполагам знаеш какво означава)А относно поддръжката на армията,няма нищо чудно,ние бяхме външна''граница'' на СССР!
82
5
 
8
 
! Отговори
Няма проблем преди 4 години
Да се изнесе от Украйна и Крим и хоп-няма санкции!
81
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин затова ли изпрати два кашона маски на Италия за да се подмаже за мораториум върху санкциите !?То, сега всички държави са си наложили санкции и си затвориха границите, а той иска за неговите мораториум !!!
80
7
 
6
 
! Отговори
полковник Петров преди 4 години
До тоя от 100: Ако СССР тогава е разчитал само на урана от БГ нямало е да може и една атомна централа да си пусне в действие! Така че ти си този който трябва да се образова доста и да се информира...
79
1
 
1
 
! Отговори
До 100 преди 4 години
А не тъй,там са изпращали затворници с дълги присъди вместо Белене,е може и момченца нарушили закона -убийци ...
78
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кримът, Кавказът и Туркестанът са си били винаги руски.
77
8
 
6
 
! Отговори
До Крим не руски преди 4 години
Ти не мислиш ли или по-далеко от носа си не виждаш,че Крим е само предлог ...за да се наказва непослушника Путин и Русия .Да е васал като нас той не иска ,а инарода му няма да го разбере,за разлика от нас.
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кака КарменТъй като имаш нужда малко да те пообразовам.Руската ядрена енергетика дълго време се крепила на българският добив на уран.През 80-те години в България се добива почти 2% от световният добив!!!Имаме мини в Бухово,Симитли,Елешница,Момино,Белозем,Марица и Смолян като най примитивни са условията на добив в Бухово.Пращат там момчета които копаят с кирки и лопати.Получават увреждания за цял живот ,голяма част и си умират.Хиляди!И всичко това за да има уран за тъпият СССР
75
8
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Той е прав -защото коронавируса е форсмажорно обстоятелство и всички договори,решения,санкции,обиди ...отпадат при форсмажорни обстоятелства . Това го пише в демократичните страни и във всички договори.Само идТиотите и грантчетата могат да не видят това което той иска -взаимопощ между всички страни на Земята срещу коронависа ! Или пък на идТиотчета и грантчета им харесва да са под домашен арест като някои плъхове ...още дълго време .
74
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
mnogo si al4en i licemeren be putyo. parvo kaji kvo tarsi6 v Krim
73
8
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
"Знайте САЩ ще продължат да държат Русия отговорна за Крим, дори докато търсим нови допирни точки" каза вицепрезидентът Пенс . Това е отношението на САЩ към Русия . Путин очевидно вече е клекнал на Тръмп. Това е положението...
72
3
 
8
 
! Отговори
До кака Кармен 91 преди 4 години
Като се възмущаваш толкова, защо отдавна не си взел чемодана и не си се натоварил на вокзала за великая и могучая?*** то много лесно така да се пъчим по форумите "какви сме славяни", налЕ? А защо не отидеш в славянската мека? Нима това не е мечта на всеки правоверен камсамолец като теб?
71
7
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 90: Крим е част от Руската федерация, за това изобщо не става дума.
70
13
 
7
 
! Отговори
кака Кармен преди 4 години
Преди когато изнасяхме цигари,алкохол,консерви и др. лошо качество стоки за СССР т.е. имахме огромен пазар,те ни взимаха радиоактивните отпадъци и ни освобождаваха от тоя ужас а и ни помагаха с каквото можеха. Подържаха ни и армията в перфектно състояние. Възмущавам се и се срамувам за това че някои плюят и оскърбяват Русия и руснаците.