Заради COVID-19: Путин поиска мораториум върху санкциите срещу Русия

Това е въпрос на живот и смърт, посочи лидерът
27 мар 2020 07:40, Нели Христова
146
Заради COVID-19: Путин поиска мораториум върху санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин предложи днес "мораториум" върху икономическите санкции, наложени на няколко държави, включително и на неговата, заради икономическата криза, причинена от коронавируса, предаде Франс прес.

"В идеалния случай, би трябвало да се въведе общ мораториум върху ограниченията, засягащи основни стоки и финансови транзакции за закупуването им", заяви Путин в изказването си на видеоконферентната среща на върха на държавите от Г-20.

"В края на краищата, това е въпрос на живот и смърт за хората, чисто хуманитарен въпрос", каза още руският държавен глава. Той посочи, че "търговските войни и санкциите влошават кризата", предизвикана от Ковид-19. Путин предложи също да се създадат "зелени коридори, защитени от търговски войни и санкции", за доставка на медикаменти, хранителни продукти, оборудване и технологии.

Руската икономика беше силно засегната от световната криза, която пандемията причини, особено заради падането на цената на петрола, рикоширало и в руската рубла.

От 2014 г. насам Русия вече преживява икономически трудности заради международните санкции, които й бяха наложени във връзка с конфликта в Украйна, посочва АФП.

Москва действа също в интерес на облекчаването на санкциите, наложени от САЩ, особено срещу Иран.

Лидерите на Г-20 заявиха в заключителната декларация от срещата си днес, че се ангажират да създадат единен фронт срещу пандемията от коронавируса, издигайки като "абсолютен приоритет" справянето със здравните, социалните и икономическите й последици, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Безпрецедентната пандемия от коронавируса е силно напомняне за нашите взаимовръзки и уязвимост. Вирусът не признава граници. Твърдо решени сме да създадем единен фронт срещу тази обща заплаха", се казва в заключителната декларация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много интересно как някакъв псевдо българин русофил обяснява на украинците че са руснаци. Ае остави на украинците дс преценят а?
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тролчета не спите ли .? Майката на вашите ръковотатели!,,,,....
67
8
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен 83: Руската помощ за Италия съвсем не е помощ в кавички. Осем военнотранспортни самолета с медицинско оборудване и лекарски екипи.А санкциите сигурно ще останат. Русия вече се справя по-добре отколкото преди да ги наложат. Например през 2019г. Русия е изнесла оръжие за 15 милиарда долара, а селскостопанска продукция - за 25 милиарда и в момента е най-големият световен износител на пшеница.
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лили Бомбата Дай сега Македония като е стигала до Персия да и дадем нефтените кладенци! Не разбираш ли, че тезата ти издиша тотално!?
65
11
 
5
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Драги зрители, Путин не е особено притеснен за Русия. Русия е голяма държава и ще оцелее от поредната настинка, най-много да и се облекчи леко пенсионната система.Путин е загрижен и за закъсалите европейски държави, защото там ги очаква най-голямата криза след ВСВ, а също и за Иран, тъй като Русия винаги се застъпва за отмяна на сакнциите срещу Иран. Путин има много по-големи цели от вноса на шардоне от Франция.Но един човек със психогия на СЛУГА може да види само "молба"
64
8
 
6
 
! Отговори
Лили Барута преди 4 години
Историята може да се променя,но не и фактите. Киевска Рус е била факт - точка. А колкото до санкциите и ембаргата те са продукт на "демократичния свят"...без който бих ме си живели безпроблемно. Правилно би било и Русия да си поиска обратно Аляска а мексиканците 1/3 от Щатите и японците Хавайте.
63
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето за какво била руската "помощ", да се махнат санкциите.
62
9
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Италия не отказва помощ от Русия, а ние се надяваме на руски туристи. Излиза, че да искаме от Русия може, а да им вредим - също не се отказваме.Русия преориентира търговията си към Китай, а ние от това нищо не печелим.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аре, живи и здрави, па на девти май - на парада!
60
6
 
12
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
За това ли беше "помощта" за Италия? А Украйна? - в боевете в източната част на Украйна загинаха повече украинци отколкото руснаци от коронавируса! Жужанка прави всичко със задна мисъл!
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 75Остава в това да убедиш и самите украинци!Ще ти е трудно,както и народа на БелаРУС ,да убедиш ,че е 100на100 един и същ с руснаците.А,ти въобще чувал ли си украински и беларуски език?Уж казваш са едно ,а езикът им доста се различава,много повече от колкото български и сръбски,а сме две отделни нации със сърбите!
58
8
 
13
 
! Отговори
тт преди 4 години
Ама нали санкциите само правеха Рассия по-силна???Години на ред само това слушахме... Значи в тоя тежък момент трябва да се засилят още!
57
1
 
4
 
! Отговори
Джизъс крайст преди 4 години
Много глупави коментари.
56
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнете Украйна на Русия,това вече е прекалено,толкова територии заграбихте от Русия,а сега и руските украинци,които са си руснаци по произход!Украйна е Русия!
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, като погледна статистиката за заразените, то россия е най-слабо засегнатата от вируса страна! къв им е проблема!? те си се готвеха за избори играеха се спортни мероприятия до вчера!? те са на второ место след икономическия колос индия по най-сиабо засегнати от короната. /тука не включвам норд корея, дет нема заразени, ама искат помощ/. нали се шегуваха, че имат по малко заразени от Люксембург!
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 68Знаеш ли прав си!Първите славяни на територията на Украйна се именуват руснаци ,даже държава си създават.По онова време славяните на север са били организирани на племена ,живели са в землянки!Обаче завидили на Киевските руснаци и вместо да измислят нещо и те да си организират държава,решават да крадът!Затова истинските руснаци си сменят името на украинци!Нравът на северняците не се е променил и те отново крадът от уж свойте братя!
53
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украйна е Русия и винаги е била част от Русия ,а украинците са руснаци по произход и нямат нищо общо с други народи!
52
8
 
16
 
! Отговори
U2 преди 4 години
Връщаш Крим на Украйна и никакъв мораториум не ти трябва...
51
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излизаг от окупираните украински територии и санкциите приключват. Толкова е лесно и просто !
50
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таз аритметика е много проста!Изчезва миризливия ,вонящ руски ботуш от Крим и Донбас и санкции падат!Какво тук не разбира още Жужи? А уж е бил отличник по математика!