Заради COVID-19: Путин поиска мораториум върху санкциите срещу Русия

Това е въпрос на живот и смърт, посочи лидерът
27 мар 2020 07:40, Нели Христова
146
Заради COVID-19: Путин поиска мораториум върху санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин предложи днес "мораториум" върху икономическите санкции, наложени на няколко държави, включително и на неговата, заради икономическата криза, причинена от коронавируса, предаде Франс прес.

"В идеалния случай, би трябвало да се въведе общ мораториум върху ограниченията, засягащи основни стоки и финансови транзакции за закупуването им", заяви Путин в изказването си на видеоконферентната среща на върха на държавите от Г-20.

"В края на краищата, това е въпрос на живот и смърт за хората, чисто хуманитарен въпрос", каза още руският държавен глава. Той посочи, че "търговските войни и санкциите влошават кризата", предизвикана от Ковид-19. Путин предложи също да се създадат "зелени коридори, защитени от търговски войни и санкции", за доставка на медикаменти, хранителни продукти, оборудване и технологии.

Руската икономика беше силно засегната от световната криза, която пандемията причини, особено заради падането на цената на петрола, рикоширало и в руската рубла.

От 2014 г. насам Русия вече преживява икономически трудности заради международните санкции, които й бяха наложени във връзка с конфликта в Украйна, посочва АФП.

Москва действа също в интерес на облекчаването на санкциите, наложени от САЩ, особено срещу Иран.

Лидерите на Г-20 заявиха в заключителната декларация от срещата си днес, че се ангажират да създадат единен фронт срещу пандемията от коронавируса, издигайки като "абсолютен приоритет" справянето със здравните, социалните и икономическите й последици, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Безпрецедентната пандемия от коронавируса е силно напомняне за нашите взаимовръзки и уязвимост. Вирусът не признава граници. Твърдо решени сме да създадем единен фронт срещу тази обща заплаха", се казва в заключителната декларация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
14
 
! Отговори
оти науй преди 4 години
айде чао владимирович, яж си попарата
108
3
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Путин знае какво е условието санкциите да паднат. Връща Крим на Украйна и готово.И да не забрави да се извини на Европа и САЩ.
107
16
 
3
 
! Отговори
До долния преди 4 години
Въпросът е вие (САЩ НАТО ЕС) с какво помогнахте на Италия ?
106
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До еСпоред мен ,Путин вече си е договорил плодове и зеленчуци от Италия.и ще му доставят 80% изгнили кайсии, също както помощта му.
105
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради COVID-19: да си прибере cгaнта от Крим и Донбас.
104
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали санкциите помагаха на руската икономика и стимулираха руското производство? Нали Русия "доказваше" че си е самодостатъчна, и че магазините са пълни? Какво се случва, другарЕ?
103
12
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До е: Достатъчно е Китай да си възстанови износа и Русия няма да търси зеленчуци нито от Италия, нито от друга държава в ЕС. Руските контрасанкции ще си останат.А Световната икономика не търпи празни пространства. Винаги се намира кой да замести тези, които си мислят че са незаменими.
102
15
 
7
 
! Отговори
е преди 4 години
Според мен ,Путин вече си е договорил плодове и зеленчуци от Италия.А дори и да не е,сега ако поиска-няма да му откажат ,след безпрецедентната помощ ,която Русия оказа на италианците
101
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да паднат санкциите, че те имат евтини и ефективни лекарства срещу вируса. И не само .
100
8
 
18
 
! Отговори
не става преди 4 години
Малкото Нагло Пу си въобразява ,че може да заграбва територии от други държави и да му се разминава само защото е малко и защото е нагло.
99
16
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Така е ..: Когато САЩ върнат Тексас на Мексико тогава и Русия ще върне Крим (като присъедини Украйна). Просто е.
98
7
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До ЕМИГРАНТ: САЩ "ще удавят Европа и света с евтин газ"? А защо не го правят. Защо Германия строи Северен поток 2 за да получава още руски газ? Защото са глупави и не си знаят сметката? Хайде де.Не че има връзка с темата.
97
5
 
11
 
! Отговори
ЕМИГРАНТ преди 4 години
САЩ разполагат с 25 нефтено газови полета в шелфът си,всяко едно от които е със съдържанието на нефта и газът в Саудитска Арабия и Персийският залив. Така,че не ги интересува нефта нито на руснаците,нито на никой друг! Имат енергоносители за 350 години напред за себе си и да снабдяват и целият свят,ако трябва! Почнаха с огромен план за минимум 25 газовтечнителни завода и 50 газовоза за втечнен газ!!Един газовоз е като един самолетоносач. Ще удавят Европа и света с евтин газ и това е 100% истина!
96
6
 
16
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Защо бе Путин ? Да не си решил да върнеш Крим на украинците ?
95
8
 
15
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Да върне Крим на украинците и санкциите автоматично падат . Много е просто.
94
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-голяма е вероятността мумиите в мавзолея да станат две , отколкото санкциите да паднат.Точка въпросът е приключен!
93
18
 
9
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Няма решение САЩ искат да атакуват Русия икономически,натискат за пазари,петрол и т.н.Икономиеската война продължава който издържи.Русия е силна и ще се справи.
92
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 112: Г'лупости и свободни съчинения са това.
91
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крепосниците искат да пращат сцаря на трибунал заради коронавируса."Ситуация близка к трагической. Только среди друзей и друзей друзей уже человек пять с короной лежат в разных городах. Власти врут. Карантин не вводят, что приводит к распространению вируса по экспоненте. Это высшее преступление против собственного народа, заслуживающее трибунала"
90
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Санкциите сигурно ще останат, но какво от това. Русия вече се справя по-добре отколкото преди да ги наложат. Например през 2019г. Русия е изнесла оръжие за 15 милиарда долара, а селскостопанска продукция - за 25 милиарда и в момента е най-големият световен износител на пшеница.А ние се надяваме на руски туристи. Има разлика между приказките и това, което наистина правят политиците