Мерките на Путин: Средства за лекарите, облекчения за бизнеса

Ще се обръща особено внимание на семейства с деца
8 апр 2020 20:48,
62
Мерките на Путин: Средства за лекарите, облекчения за бизнеса
Снимка: БГНЕС

Лекарите ще получават допълнителни средства, няма да има мащабни ограничения за работата на предприятията и ще се предложат нови мерки за подпомагане на бизнеса и гражданите, особено семействата с деца и временно, загубили работата си, съобщи руският президент Владимир Путин, цитиран от вестник "Российская газета.

На среща с лидерите на регионите президентът предложи да се съсредоточат върху ключовите въпроси: борба с разпространението на коронавирусната епидемия, защита на здравето и живота, защита на хората, осигуряване на устойчивост на икономиката и поддържане на заетостта и доходите.

Още по темата

Общата неотложна задача е увеличената готовност на медицинските заведения. Отпуснати са средства за закупуване на устройства за механична вентилация, допълнителни линейки ще бъдат осигурени през април.

Лекари, медицински сестри и медицински персонал ще получат допълнителни плащания, за това са отпуснати над 10 милиарда рубли (240 милиона лева). От април в продължение на три месеца ще има специално федерално плащане за тези, които работят директно с пациенти с коронавирус. За лекари - 80 хиляди рубли (1 910 лв), за фелдшери и медицински сестри - 50 хиляди рубли (1 200 лв), за младши медицински персонал - 25 хиляди рубли на месец (600 лв), за спешните лекари - 50 хиляди рубли на месец, фелдшери, медицински сестри и шофьори - 25 хиляди. Също така всички те ще получат увеличени застрахователни гаранции за сметка на федералния бюджет - по аналогия с личния състав на въоръжените сили.

Владимир Путин възложи на правителството да състави график за трансфера на леглата от федералните клиники в регионите в рамките на два дни, предава "Фокус".

Президентът призова да не се спира икономиката, да не се прекратяват връзките между регионите, да не се ограничава масово работата на предприятията. Трябва да има ясен списък с организации, чиято работа е ограничена, а останалите не трябва да бъдат "снабдени" със сертификати и разрешения, за да работят.

Държавният глава обяви нови решения за подкрепа на бизнеса. Първо: предоставете на засегнатите малки и средни предприятия на отсрочка за плащане на осигурителни вноски в социалните фондове за шест месеца. Второ: позволява се изплащането на данъчни просрочия ежемесечно на равни вноски поне една година след края на разсрочването. Трето: подготвяне в рамките на пет дни програма за подкрепа на бизнеса: подпомагане с предимство на компаниите, които са запазили заетостта.

Владимир Путин също призова мерки за подкрепа на гражданите. Първо: през април, май и юни семействата, отговарящи на изискванията за получаване на детски, ще получават по пет хиляди рубли (120 лв)на месец за всяко дете до три години включително. Второ: през юни плащанията ще започнат за семейства с деца от три до седем години. Такива ще получат и временно признатите за безработни, независимо от предишния доход. Трето: тези, които са загубили работата си и са кандидатствали в службата по заетостта след 1 март, през април, май и юни, автоматично ще получават обезщетения за безработица на горната граница - в размер на минималната работна заплата - 12 130 рубли (290 лв). Паспортите, шофьорските книжки и другите удостоверяващи документи ще бъдат автоматично удължени за най-малко за три месеца. Четвърто: семейства с деца, в които родителите са временно безработни, ще получават допълнителни три хиляди рубли (70 лв)на месец за всяко дете в продължение на три месеца. Пето: правителството ще помисли да направи кредитните ваканции достъпни за повече хора.

Президентът се обърна към гражданите: "Няма избор, трябва да се поддържа режимът на самоизолация. Повратният момент в борбата с инфекцията зависи от дисциплината и отговорността."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жужака се сепна.
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руският Гулаг ще се спаси от кремълския вирус когато мумиите в мавзолея станат две.
12
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус излезе по-голям фейк от кацането на луната.
11
2
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
олигарх капиталист емпатия не чувства пост 8 ти си ***
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето, че и Путин казва същото като Бойко..Трябва да се поддържа режим на самоизолация..
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Отпуснати са средства за закупуване на устройства за механична вентилация"Само аз ли го прочетох тва? *** тук не твърдяха ли, че Русия била номер едно по брой на такива устройства? Даже някой се хвалеше, че в създадената от тях страничка за "информираност" по въпроса това било на видно място. Това, съчетано с "успеха" на руската медицина, би трябвало да осигури безпроблемно справяне с потенциалата ситуация.Освен ако ........ Дали пък ...... ?М ... ?
8
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Могъща държава, - минимална заплата 100 евро- Икономика на половина на тази на Калифорния- трето място по брой на самоубийства в светаТолкова за големия Путин
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велик Путин, нареждаме се русофилите за шпакловка с езиче.
6
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джуджи приключи. Краха на Русия ще е тотален. Остава само да "благодари" на китайските си "приятели" за "изобретението".
5
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прошляците от северномонголската империя и без коронавирус си умират млади. Тях тази пандемия няма как да ги хване.
4
1
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
да бе олигархи капиталист не изпитва състрадание емпатия
3
5
 
5
 
! Отговори
Илюминат преди 4 години
И той прави каквото му кажем!
2
9
 
9
 
! Отговори
хер Езел Шванц преди 4 години
Велик!!!Последния Джедай!!!Господ здраве и Сила да му дава!!!Мей дъ форс бе уит Ю !Поклон пред спасителя на света!!!
1
11
 
4
 
! Отговори
Фашистки-внук преди 4 години
Нищо, Няма- да- прочета,.Знаете- ли, че- хора, нарочно- влизат, във- затвора,.Или- доктори, стават....