Ситуацията с COVID-19 в Русия е "изцяло под контрол", увери Путин

Властта действала ритмично, организирано и отговорно
19 апр 2020 18:25, Красимир Ангелов
63
Ситуацията с COVID-19 в Русия е "изцяло под контрол", увери Путин
Снимка: БГНЕС

В свое поздравително слово по случай Великден, президентът на Русия Владимир Путин увери, че ситуацията с коронавируса в страната е "изцяло под контрол" и "всичко ще бъде наред", предаде ТАСС.

"Всички нива на властта в Русия действат ритмично, организирано, отговорно", заяви той.

Още по темата
Федерацията разполага с необходимите ресурси и резерви, за да защитава хората в условията на коронавирусната криза и да подкрепя икономиката. Държавното ръководство използва пестеливо и прецизно тези ресурси, действа изпреварващо в борбата с вируса. "Всичко ще бъде наред с Божия помощ", заключи Путин, цитиран от БТА.

В обръщението си руският президент се отказа от официалния подход, обичаен в подобни случаи. На Великден той записа видеоклипа си без вратовръзка, седнал пред запалена камина. На масичка до фотьойла му имаше чайник с чай, козунак, боядисани яйца и "пасха", както наричат в Русия традиционния великденски сладкиш, приготвян от извара. До камината бе сложена икона, посочва агенцията.

Владимир Путин работи дистанционно, но "всекидневно и много напрегнато" - той ефективно ръководи в режим на ръчно управление борбата с коронавируса в Русия, заяви в телевизионно предаване говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Като пример той посочи проблемите с покупката на апарати за обдишване и оборудването на допълнителни легла в болниците. "Фабриките работят на три смени, но не се справят с обема на поръчките", поясни Песков.

По данни на федералния оперативен щаб в Русия до момента са регистрирани 42 853 заразени с COVID-19, оздравелите са 3291, a починалите - 361.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
3
 
! Отговори
хохолите капут! преди 3 години
До Сър Пичукмарш на украйна, какел
42
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кога разбирате руската икономика ***.Путин си говори каквото иска и с когото си иска.Русия изпраща помощи към Европа а не обратното.
41
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-отвратително место за живеене от Русия.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президент Владимир Путин 1 апреля подписал закон, который ужесточает наказание за нарушения режима карантина и распространение недостоверной информации о коронавирусе, сообщает РБК.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да забравя как внасяхме у нас `челният съветски опит`. В икономиката, индустрията и селското стопанство.И от много внасяне бая ви Тошо така се изрази за социализма: `Социализма е едно недоносче`. След което цялото им 45 годишно строителство се провали отвсякъде. Огромните им заводи като Кремиковци и Бобов Дол съществуваха на дотации, от селското стопанство се крадеше поголовно, по хората по границите се стреляше.Челният съветски опит...
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГошоЩото руснаците нямат толкова заразени колкото щатите имат умрелиимат, имат, ама по стар *** обичай не го пишат!
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Фабриките работят на три смени, но не се справят с обема на поръчките", поясни Песков.ами руска им работа, те винаги така са работили от октомврийската революция та до наши дни :)
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе що рублажийте сте толкова обидчиви?Като стане дума колко са умрели в САЩ - ЛУДА РАДОСТ И ГО ПОВТАРЯТЕ НЕПРЕКЪСНАТО.а ЧЕ ГЛАДУВАТ - ГЛАДУВАТ. Не за да направят кефа на някого.Жалко за хората.Да се научат да си отстояват правата.Въпреки страха от властта - ако вледете в руски сайт ще прочетете коментарите на хората.Стига рублажийски лъжи.
35
7
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До Сър ПичукЕ а ти гледа ли добре да ги обърка с щатите в бързината Щото руснаците нямат толкова заразени колкото щатите имат умрели
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под контрол,но по ОРТ 1 Путин каза също, че нещата с епидемията вървят в лоша посока.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От както Путин управлява Русия руския народ гладува и ще продалжава да гладува.А сега когато и петрола на нощижна цена да видим Путин с какво ще плаще заплатите на администрацията.В крайна сметка хич не ми пука за руснаците щото до скоро имаха голям мерак за черноморието ни.
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката - за който не виждал добре запазена седяща Мумия
31
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво? Кво ни итересува нас това? При нас хунтата мародерства както си иска и нищо няма да се промени на проклетата територия.
30
10
 
10
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Денят не е свършил. САЩ от доста дни всеки ден имат над 25000 новозаразени, обикновено около 30000. Обикновено на второ място са Великобритания.
29
8
 
19
 
! Отговори
до 33 преди 3 години
Смятай какво се случва в Русия, щом 2 милиона руснаци подписаха петиция да им се каже истината колко заразени има. 2 месеца поред беше "много случаи на двойна пневмония". И изведнъж- при има няма официално няколко стотин случая всеки си работи от вкъщи и няма право да излиза. Считай що народ е болен и измрял.
28
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ще стои гладен, понеже освен да се кланя и нищо друго да не прави - ще стои гладен.Просто народът си е такъв.Как можа една Германия срината из основи след ВСВ не само да се възстанови за 20 години и да стане първа икономика на Европа?Народът на Германия е работлив. И имаше добри лидери - НЕ КОМУНИСТИ.
27
10
 
13
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 години
Колко хиляди са заразени днес в Русия?Да видим ... https://worldometers.info/coronavirus/На първо място в света с най-много заразени днес! изцяло под контрол както казва плешивото диктаторче....
26
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е Русия отдавна е под контрол. То и затова магазините са празни- бият се за парче месо в Казан. Заможните руснаци отдавна избягаха в САЩ и ЕС. Остнаха няколко милиона добре платени из големите градове, от там на сетне всичко е под контрол. Ама не под контрола на Путин, разбира се. Големите сили се подиграват с Русия, хвърлят на голтаците по парче хляб да се сбият, за да има сеир. Индия, Индонезия- всеки се отказа да купува руско оръжие в замяна не на пари, на на храни. Гладен ще стои руснакът.
25
1
 
7
 
! Отговори
Аз и той преди 3 години
Много сте прав, така е за съжаление.
24
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те властите в Русия винаги действат ритмично - все в ритъм го....населението.