Путин: Русия е непобедима, когато е единна

В Москва отбелязаха скромо Деня на победата
104
Путин: Русия е непобедима, когато е единна
Снимка: БГНЕС

Единна, Русия е непобедима, заяви днес Владимир Путин на скромното отбелязване на 75-ата годишнина от края на Втората война, предаде АФП.

Ние знаем и сме твърдо убедени, че сме непобедими, когато сме единни, каза държавният глава в кратка реч пред Гроба на незнайния войн до Кремълската стена.

През този свещен ден за руснаците, в които те отбелязват разгрома над нацистка Германия, тази година не се предвиждат масови прояви заради епидемията от новия коронавирус, допълва Франс прес.

В сдържаната си реч държавният глава не спомена пряко епидемията, която го принуди да се откаже от големия военен парад, провеждан по традиция пред група чуждестранни ръководители и показващ възвърнатата геополитическа мощ на Русия, посочва Франс прес.

Путин още веднъж обеща, без да споменава коронавируса, че страната ще отбележи победата над нацистите по-късно по подходящ, според думите му, начин.

Държавният глава отдаде почит към 27-те милиона руснаци, загинали по време на Втората световна война и към ветераните.

"Те спасиха родината, живота на следващите поколения, освободиха Европа, защитиха света", каза Путин. "Нашите ветерани се сражаваха за живота срещу смъртта, тяхната солидарност и решимост завинаги ще останат пример за нас".

"Прекланяме се пред паметта на хората, които не се върнаха от войната", допълни държавният глава преди да запази минута мълчание.

Малко преди това Путин положи венец от червени рози пред Вечния огън и Гроба на незнайния войн в Александровската градина в Деня на победата.

Всяка година президентът на Русия на 9 май полага венец пред Гроба на незнайния войн до Кремълската стена. Обикновено това стана след парада на победата на Червения площад, който тази година бе отменен заради епидемиологичната обстановка. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
ннн преди 3 години
До До 74Сега този остров както и други спорни територии принадлежи на жълтите!Но по-интересен е подаръка, направен от Меркел при посещението си в Пекин през 2012 - първата официална карта на Китай съставена от немски картографи през 1735 г. На тази карта владивосток и по-голямата част от сибир са си с китайските имена! Китайците оттогава много обичат Меркел и твърдят че този подарък е по-красноречив от сто хил. думи. естествено е да се питат кой им е враг и кой им е отмъкнал огромни територии
74
0
 
0
 
! Отговори
nnn преди 3 години
До За нас е по-различноOкупирали и ОБРАЛИ !!! /златен резерв, държавен архив, всички българо-немски промишлени предприятия, като само самолетните фабрики са били ПЕТ!/
73
0
 
4
 
! Отговори
Италиано сърбин преди 3 години
До Анонимен Салтиков-Шчедрин -Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат какво се случва в Русия, аз ще отговоря: пият и крадат....
72
0
 
4
 
! Отговори
Италиано сърбин преди 3 години
До Анонимен Някои страни не могат да получат самоуважение освен за сметка на други страни. Русия е класически случай. Нейната национална индентичност е тясно свързана с други нации около нея. Това е вярно за Русия от 19 век, вярно е и за Путинова Русия. Кой можеше да си помисли, през 2013 година, че Путин ще убива украинци и ще анексира Крим. Лукашенка твърде много се кланяше на Кремъл заради своята страна и народ. Какъв е отговорът е ясно. Беларус привежда войските си в готовност.
71
0
 
2
 
! Отговори
Италиано сърбин преди 3 години
До До 74 Много добър съюзник си избра Русия. Най после падна в капана.
70
0
 
3
 
! Отговори
Италиано сърбин преди 3 години
До тяСталин паднал от коня, затова не приел парада на победата 1945г. Сталин е разбрал, кой победи във войната. Руският мужик видя пердета на прозорците и покривки на масите в Европа.
69
1
 
11
 
! Отговори
Странно преди 3 години
СССР бил непобедим, пък той без война се разпаднал ......
68
0
 
10
 
! Отговори
За нас е по-различно преди 3 години
Нас българите не са ни освобождавали руснаците от никого 1944г а просто са ни окупирали !
67
0
 
10
 
! Отговори
Таваришть Путкин преди 3 години
Съветските болни най болните болни в света
66
8
 
11
 
! Отговори
Крим не е руски преди 3 години
Целия напън е за да сте признателни на Путин и Газпром че са ви освободили от Хитлер и да си плащате за скъпия братски газ..ха.ха.ха
65
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бутаха ли нещо тоя път на червивия площад пак или им се размина? Айде да благодарят на коронавируса че ги избави от срамни мъки.
64
1
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Видяхме те и теб какъв музикант си в световният оркестър! Каквото ви каже дирегента-това свирете! Ама скоро вашият дирегент ще му спрът нотите.
63
14
 
11
 
! Отговори
патриот преди 3 години
ще си дам живота никога руски миризлив ботуш да не тъпче земята на нашата Родина!!!
62
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и руснаците ни ограбваха ежеднивно с договорите, които трябваше да подписваме с тях.Ана два пъти ни взеха и златния резерв - общо 25 тона злато. Потъна в Москва и не се видя повече.
61
14
 
12
 
! Отговори
тя преди 3 години
Сега сме много "добре" ! Американци и западни фирми ни ограбват ежедневно ,но ние им лижем *** и не сме им роби !Ха-ха-ха !
60
8
 
18
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
тия мислят само за война...време е да помислят първо за мир и за това как да вдигнат жизнения си стандарт...
59
20
 
10
 
! Отговори
тя преди 3 години
Да живее непобедимата Съветска армия ! Слава! Слава на Русия !
58
2
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Визираш конфликта за остров Дамански.Срещу китайската дивизия са билиизползвани РСЗО-модифициран "Град".Голямо количество боеприпаси,използвани срещу компактна територия,са предизвикали пълнотоунищожение на противника.Но Русия трябва да се страхува от пълзящатаинвазия на китайците-отиват да работят там-асоциират се-избират сисобствена местна власт-искат автономия-присъединяват се към Китай.Нещо като Крим със знак минус.Нещо като ислямската инвазия с мигрантив Западна Европа.
57
12
 
15
 
! Отговори
Евреин преди 3 години
Мнението на полски фински шведски литовски латвииски естонски и тн. нацистки cвинe не ме интересува.
56
21
 
14
 
! Отговори
НАИСТИНА ВЕЛИК! преди 3 години
Да живее Владимир Путин!Спасителят на Православието и кошмарът на Цион.