Русия започва с облекчаване на ограниченията от коронавируса

Увеличил се и мащабът на тестирането
11 май 2020 19:47, Петя Славова
32
Русия започва с облекчаване на ограниченията от коронавируса
Снимка: БГНЕС

Днес изтече срокът на неработните дни в Русия. Предприетите до момента мерки ще позволят да се премине към поетапно облекчаване на ограниченията, като окончателното им отпадане остава отговорност на регионите, заяви в специално обръщение президентът на Русия Владимир Путин.

Той съобщи, че в страната има резерв от апарати за изкуствена вентилация. Във всеки регион има готовност да се оказва специализирана помощ на хора с усложнения.Днес хората имат повече информация за заболяването, отколкото в началото на епидемията, подчерта Путин. От съществено значение е и световният опит в борбата с болестта, предаде БГНЕС.

Още по темата

Благодарение на предварително взетите мерки, са спасени хиляди човешки животи. Това се дължи на всеотдайната работа на медицинските работници. Увеличи се мащабът на тестирането – всеки ден се правят около 170 000 теста. Това позволява заразата да бъде идентифицирана в ранен стадий и да се предотврати разпространението ѝ.

До средата на май ще се удвои броят на тестираните. Облекчаването на ограниченията трябва да става при стриктно спазване на мерките за безопасност, категоричен е държавният глава.

Русия е голяма държава и епидемиологичната обстановка е различна в отделните региони и това трябва да се вземе предвид.

От 12 май приключват почивните дни, но не свършва борбата с епидемията, заяви президентът и подчерта, че не трябва да се допуска нова вълна от епидемията.

Краят на ограниченията не означава край на санитарните изисквания, които ще бъдат в сила до пълното приключване на епидемията.

Изключени са всякакви масови мероприятия и трябва да се спазват стриктно санитарните правила. Режимът на извънредно положение остава в сила за хората над 65-годишна възраст и за тези с хронични заболявания.
Осигурява се допълнително заплащане за служителите в социални учреждения от 15 април до 15 юли.
Където е възможно да се възстанови дейността на предприятия от базови отрасли в икономиката – строителство, добив на енергоресурси и други.

Възобновява се работата на предприятията, в които може да се гарантира нисък риск от заразяване и спазване на санитарните мерки.

Руският президент обяви социални мерки за семействата с деца и за семейства с ниски доходи, на които ще бъдат изплатени допълнителна финансова помощ, както и подробности за финансовите условия за помощ на предприятията с цел минимизиране на щетите, нанесени от пандемията от коронавирус.
 


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
5
 
! Отговори
на 9-и май догодина преди 1 година
Путин ще награди ветераните оцелели от Ковит 19 с ордени. ....няма да са много.
30
4
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
братушки взимайте колкото може повече кредити.като умрете никой няма да ви търси пари от оня свят..ха.ха.ха
29
2
 
3
 
! Отговори
Свой преди 1 година
Русия е Велика!!!Ние сега стигнахме 1700 теста на ден.Те правят 100 пъти повече.Т.е и ако ние правихме по 170000 теста,вероятно и ние щяхме да установим,че 200000 души са се срещали с вируса.Евреите казаха,че вируса за около 70 дни губи силата си и ще изчезне.А Евреите рядко грешат!
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не са открили пак ваксина или лекарство против вируса? Те горе-долу на всеки 2 седмици ги обявяват, ама откакто жужето се скри в дупката и нещо спряха.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Статистиката ...Между другото, щом има разхлабване той би трябвало да се върне на работа в Кремъл, нали така?с американски защитен костюм :)
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименРусия, вижте при положение, че е на 3-то място по заразени, на кое е по починалиабе каскет Путин ако им нареди ще почнат да обявяват умрелите за възкръстнали бе :)
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там като с Чернобил нали?И до ден днешен в Русия броят на пострадалите от Чернобил е 20 човека или 30 бяха не знам.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми имат БЦЖ, а краварите мрат като дебелаци с кръвно и диабет.
23
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20Единственото което показва издръжливост при руснаците е това колко могат да носят докато ги мачкат диктаторите които ги управляват. Фалшивия брой жертви не топли никого, освен ПиАр отбора на Джуджи.
22
8
 
12
 
! Отговори
Стамат от Карнобат преди 1 година
Увеличил се бил мащабът на тестирането ... мужиците както винаги ще се тестват със самогонщик, а мамашките с турски краставици, а иначе за какво облекчаване иде реч, когато бензинът поевтиня и касичката на сибирската бензиноколонка е полуизпразнена, скоро поданиците на товарищ путин ще минат на купонна система, водката ще стане лукс и ще бъде заместена трайно с препарат за вана, с който братушките на нашенските рушофили ще борят Коронавируса ... !!!
21
7
 
7
 
! Отговори
панчо преди 1 година
До Анонимен 20епидемията в русия се разви малко по къснонека броим пилците на есен а също и не вярвай на официалната информация на кремъл доказано е че е далеч от реалните цифрипо важното тук е как медицинския персонал извън москва функционира в нищета и риск като на война без особенна помощ с предпазни консумативипросо на кремъл не му дреме за бройката а за статистиката която ще натъкми
20
10
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 1 година
вова усети че започва много да пари и властта му от ден на ден е застрашена все повече и реши да пусне едно теоретично отпадане на меркиреално нищо няма да отпадне но за да успокои натрупаното напрежение хвърли прах за облекчаване негативизма срещу неготакова отпадане на мерки само наивник би повярвал че ще се случина приказки е доказал че едно а реално другожалко за починалите медици принудени да се справят без предпазни екипи и заплашвани да продължат работа без държавна помощ
19
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей мишоци, преди да плюете по Русия, вижте при положение, че е на 3-то място по заразени, на кое е по починали и тогава се репчете...Когато някоя евролоберастка държава или у ФАЩ при 221344 заразени имат само 2009 души починали, тогава им се смейте на руснаците.Дали е от водката, дали е от гена им, но руснаците си остават една от най-издръжливите нации в света на всякакви изпитания!Ние като стигнем 10000 души регистрирани ако имаме техния процент починали ще сме супер, ама надали...
18
9
 
7
 
! Отговори
jason brody преди 1 година
вечна слава на Русия и нейния нпобедим народ!!!!!!!!!!!!!!
17
6
 
7
 
! Отговори
Статистиката ... преди 1 година
До Анонимен 17 ... наужким и разхлабването на мерките наужким.Да не забравяме, че тая тактика с дезинформацията работи не само извън, но и в Русия. Джуджи казва, че има разхлабване и руснаците си мислят, че има разхлабване някъде, дори и те да виждат, че при тях няма. Дреме му на джуджи, че ще се питат един друг в социалните мрежи дали е вярно. Между другото, щом има разхлабване той би трябвало да се върне на работа в Кремъл, нали така?:))))))))))
16
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те обявяват по над 11 000 нови случая на ден (което значи, че са много повече). За какво разхлабване може да се говори?!
15
7
 
5
 
! Отговори
Как .. преди 1 година
До Анонимен 12.. да си нямат? От много имане чак лекарите им скачат от високите етажи на болниците от щастие.
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един вид да живей либераската икономика - м.ната му и на вируса и на хората.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12Верну и. Нищо си немат у Русията. Радвай се народе. Ний сичкуту си му имаме.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че в цял свят са решили да олабят и кой оцелее - оцелее. Явно са заключили, че не могат да се оправят с тоя вирус.