Русия започва с облекчаване на ограниченията от коронавируса

Увеличил се и мащабът на тестирането
11 май 2020 19:47, Петя Славова
32
Русия започва с облекчаване на ограниченията от коронавируса
Снимка: БГНЕС

Днес изтече срокът на неработните дни в Русия. Предприетите до момента мерки ще позволят да се премине към поетапно облекчаване на ограниченията, като окончателното им отпадане остава отговорност на регионите, заяви в специално обръщение президентът на Русия Владимир Путин.

Той съобщи, че в страната има резерв от апарати за изкуствена вентилация. Във всеки регион има готовност да се оказва специализирана помощ на хора с усложнения.Днес хората имат повече информация за заболяването, отколкото в началото на епидемията, подчерта Путин. От съществено значение е и световният опит в борбата с болестта, предаде БГНЕС.

Още по темата

Благодарение на предварително взетите мерки, са спасени хиляди човешки животи. Това се дължи на всеотдайната работа на медицинските работници. Увеличи се мащабът на тестирането – всеки ден се правят около 170 000 теста. Това позволява заразата да бъде идентифицирана в ранен стадий и да се предотврати разпространението ѝ.

До средата на май ще се удвои броят на тестираните. Облекчаването на ограниченията трябва да става при стриктно спазване на мерките за безопасност, категоричен е държавният глава.

Русия е голяма държава и епидемиологичната обстановка е различна в отделните региони и това трябва да се вземе предвид.

От 12 май приключват почивните дни, но не свършва борбата с епидемията, заяви президентът и подчерта, че не трябва да се допуска нова вълна от епидемията.

Краят на ограниченията не означава край на санитарните изисквания, които ще бъдат в сила до пълното приключване на епидемията.

Изключени са всякакви масови мероприятия и трябва да се спазват стриктно санитарните правила. Режимът на извънредно положение остава в сила за хората над 65-годишна възраст и за тези с хронични заболявания.
Осигурява се допълнително заплащане за служителите в социални учреждения от 15 април до 15 юли.
Където е възможно да се възстанови дейността на предприятия от базови отрасли в икономиката – строителство, добив на енергоресурси и други.

Възобновява се работата на предприятията, в които може да се гарантира нисък риск от заразяване и спазване на санитарните мерки.

Руският президент обяви социални мерки за семействата с деца и за семейства с ниски доходи, на които ще бъдат изплатени допълнителна финансова помощ, както и подробности за финансовите условия за помощ на предприятията с цел минимизиране на щетите, нанесени от пандемията от коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Стъкмистика преди 3 години
До Анонимен 5Не се притеснявай, не правят по 170 хил на ден. При предполагамия мащаб на заразяването (между 5 и 10 към един открит) или в Русия има общо 20 хил (стандартно) заразени и са хванали поне половината от другите които в държави с по-малко тестове не хващат) или трябваше да имат нещо от сорта на между 1 и два милиона позитивни реално регистрирани. Това й е красивото на статистиката, че има зависимости, и ако подхванеш с лъготенето, трябва да е много изпипано, за да е правдоподобно.
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ехото на ЕСЩото са много напред , за това днес пак 11 000 заразени.
5
11
 
12
 
! Отговори
ехото на ЕС преди 3 години
Руснаците не ги мислете - имат си и болници ( ако нямат - ще си построят за нула време),имат си лекари ( щото нямат герб) , имат опит ( щото нямат калинки) и колкото и да ги плюете ,са на светлинни години пред нас в медицинско отношение ! Посто знаят какво и как , щото си нямат ЕС да им дават "акъл" , а те после да повтарят mъmomuume uм като цитатите на Мао , защото такова пуделско поведение носи на някои кинти !
4
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия - 170 000 теста на ден, а в Пловдив от БГ-то - 1000 за един МЕСЕЦ! Смех, голем смех....
3
8
 
13
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
До ПатриотПич много бъркаш в Беларус всичко е спокойно и не се паникьосват
2
6
 
4
 
! Отговори
Poll Time преди 3 години
Време е за Референдум. Как стои въпросът с кронпринцовете?
1
18
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Прави впечатление, как Русия и Беларус лъжат най-безсрамно за смъртните случаи. Понеже не могат да скрият болните, крият умрелите. Май се броят само тия, които са си заминали от вируса без никакви съпътстващи заболявания. А тия, на които вирусът е помогнал на заболяванията им да ги уморят, кучета ги яли...както и целите им скапани държави!