Пожар в реанимация в Русия, загинали са петима души

Огънят тръгнал от апарат за обдишване
12 май 2020 09:33, Елка Василева
19
Пожар в реанимация в Русия, загинали са петима души
Снимка: архив, БГНЕС

Пет души загинаха в пожар, възникнал тази сутрин в реанимационно отделение на болницата "Свети Георги" в руския град Санкт Петербург, която приема пациенти с новия коронавирус, предаде ТАСС.

И петимата пациенти са били включени към апарат за изкуствена вентилация на белите дробове, съобщи Министерството за извънредните ситуации.

Още по темата

Евакуирани са около 150 души. Предполага се, че причината за пожара, който вече е локализиран, е късо съединение на апарат за обдишване или неговата неизправност. Площта на пожара, избухнал в стая на шестия етаж, е била 10 квадратни метра.

Болницата "Свети Георги" в Санкт Петербург е една от първите в града, които са били изцяло препрофилирани като инфекциозен стационар заради епидемията от COVID-19.

На 9 май заради късо съединение на апарат за обдишване стана пожар в реанимацията на една от московските болници. Загина възрастната жена, включена към апарата. Евакуирани бяха 295 души, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
gogo преди 3 години
вчера у нас горя старчески дом, в Русия - болница,в Китай през януари се срути хотел с болни от короната.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Русия отбеляза"? Демек, ТЕ са съобщили нещо на света, знаем за причните. Нали бяха също обявили преди 2 месеца че вече имали ваксина? Къде е?
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 11.05. Русия отбеляза пореден рекорд на оздравялите от COVID-19 и изписани от болница за едно денонощие - 5 500 души.Към вчерашния ден общото число на оздравялите достигна 39 800 души.
11
3
 
7
 
! Отговори
GG преди 3 години
Тва човек да не се разболее и да го пратят в болница в Русия. Я ще паднеш от 10ти етаж я ще те хване пожар. Здравеопазване 6!!!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
12, с "най-високо" качество, обаче в целия свят само те се палят. Аве че.бурашки, не сте смешни вече, ами жалки
9
2
 
7
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 12Затова ли Италия дадоха толкова жертви ?
8
9
 
6
 
! Отговори
към 7 и 10 преди 3 години
Цитирам изказването на Оливиеро Валоти, началник на болницата в Бергамо, болницата в която работят руските екипи, изпратени на 22.03. Пред британски журналисти той казва, че цялото оборудване на полевата болница в Бергамо състои от руски апарати за изкуствена вентилация на дробовете (ИВЛ), част от руската хуманитарна помощ. Валоти заявява, че Западът не разполага с такива апарати."Ние ги използваме постоянно, оценихме ги. Руските ИВЛ са с най-високо качество", казва шефът на болницата.
7
1
 
8
 
! Отговори
One преди 3 години
Абе нещо не им е наред на тия, това не им ли е за 2-ри път. То е лесно да претендираш за нещо, ама едни голи претенции.
6
3
 
10
 
! Отговори
GG преди 3 години
Отиваш в болница да те спасят, а всъщност те приключват с великата руска техника...
5
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При късо съединение обикновено се изключва елзахранването.Площта на пожара е била 10 кв. метра. Съгласно показаното на снимката, в реанимационното отделение 10 кв. метра не стигат за оборудването на 1 болнично място.Намирисва на злонамерена антиреклама. В Италия руските апарати за изкуствена вентилация на белите дробове работиха ефективно почти 2 месеца и нито един не се запали.
4
2
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Поредните китайски ментета изпратени като помощ.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това са от новите безаналогови руски апарати за обдишване
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възниква логичния въпрос, апаратите за обдишване руски ли са или китайски?
1
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спасени са и са евакуирани 150 човека въпреки пожара и Короната, a в САЩ вече загинаха 200 000 човека без пожар останалите се наливат с Белина и псуват Путин и Китай задето не им доставят тоалетна хартия. Янките масово звънят в полицията и на спешния телефон и ги питат с какво да си обършат ***.