Русия стана втора в света по брой случаи на коронавирус

Тя изпревари Испания, която вече отчита само PCR тестове
12 май 2020 13:45, Елка Василева
80
Русия стана втора в света по брой случаи на коронавирус
Снимка: архив, БГНЕС

Русия изпревари Испания и зае второ място в света по броя на официално потвърдените случаи на зараза с коронавируса, изчисли ТАСС на основата на данните, подавани от властите в двете страни.

Броят на регистрираните заразени в Русия по последни данни на оперативния щаб за борбата с коронавируса достигна 232 243, а в Испания те са 227 436. Официалната статистика в кралството от края на април включва само резултати от PCR тестове, а преди това тя отчиташе и резултатите от тестовете за антитела към коронавируса.

Поради това официалният брой на заразените в Испания спадна: ако към 25 април те бяха 223 7000, то на 26 април те станаха 207 600.

В неделя Русия заемаше пето място в света по брой на заразените, но още на следващия ден се изкачи с две места по-нагоре, изпреварвайки Великобритания и Италия.

Още по темата

Заболеваемостта на 100 000 души в Русия е много по-ниска, отколкото в Испания - около 158 души срещу 487. Същият показател във Великобритания е около 337, а в Италия - малко под 364.

Според днешни данни на руския оперативен щаб коефициентът на разпространение на инфекцията в столицата Москва е спаднал до най-ниското си равнище от 0,94, докато същият усреднен показател за цяла Русия вече трети ден се държи на минимална граница от 1,04.

Коефициентът на разпространение се изчислява по формула, дадена в препоръка на властите към регионите за смекчаване на ограничителните мерки, въведени за ограничаване на разпространението на вируса. За преминаване към първата фаза на разхлабване на ограниченията във всеки отделен регион на Руската федерация показателят не трябва да превишава 1, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
В МОСКВЕ , НЕ СТИГАТ ХЛАДИЛНИТЕ КАМИОНИ ЗА ПОГРЕБЕНИЯТА...!ТЪРСЯТ ОТ БЕЛОРУС ....
64
2
 
8
 
! Отговори
Италиано сърбин преди 3 години
До голата истина Истината ще излезе след време, когато пандемията позатихне. За Китай ще хлопне мандалото.
63
3
 
8
 
! Отговори
Ухааааааа преди 3 години
Ама вие сериозно ли си мислите ,че раш.аците ще дадат достоверна информация кво става при тях.......?!!!Мили мамини наивници........ха...аха...ха ......
62
0
 
2
 
! Отговори
дърт преди 3 години
А на кое место е по процент заразени спрямо броя на населението?
61
8
 
7
 
! Отговори
Крим не е руски преди 3 години
дано станат първи..ха.ха.ха
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разтовариха ли линейките в мАсква?
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тая Русия бе! Путин още преди 3 месеца каза, че имат ваксина и всички са ваксинирани. Това е просто СЪПРИЧАСТИЕ. Болните и умрелите са наужким болни и умрели.
58
6
 
5
 
! Отговори
факти преди 3 години
В Русия преди тестваха наред ,дори и при най-малкият симптом.Направили са бързи и много достоверни тестове-до 96%.Сега- тестват наред-целта е по-бързо да се изолират болните.За различните стадия на болестта ,се приемат различни лекарства,ако е в началото,то веднага му се изписват и болните могат да се лекуват в къщи,което е най-добрият вариянт.Критичните случай в таблиците се обновяват периодично,а не всекидневно.Подобна практика имат и англичаните.Най-важни са смъртите случаи,там Раша е добре
57
4
 
4
 
! Отговори
голата истина преди 3 години
Айде стига сте се упражнявали.Не може ябълки да се мерят с круши.Реалния показател за това кой как се оправя е смъртността.В Русия тестват наред а всеки с пневмония даже не го тестват а го пишат коранавирус-за тях е същото.Над 5 милиона теста на 147мил.жители.Ние с наще 57000 сме смешни.С 13 умрели на милион Русия е много пред запъда.Италия и Англия гонят 500,САЩ 300,Германия 100. България 16 - шампиони сме,но сме село в сравнение с Москва,Лондон или Н.Йорк където народа е на тълпи.
56
5
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
На сайта worldometers към момента1. САЩ 1387407 заразени2. Испания 2695203. Русия 2322434. Великобритания 223060
55
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До МммСя, няколко часа на проблем ли ще ги правим? :))))))))))))))))))))))
54
5
 
8
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Не разбрах що *** изтрихте, сигурни не ви хареса критиката? Пак ще напиша, лъжете, не е на 2 ро ,а е на трето все още Русия.
53
8
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Песков го е праснала короната, а с Мишустин какво стана?Оня късия в кое ли подземие се е мушнал? Да не е при Ленин в мавзолея? :)))))))))))))))
52
5
 
4
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
50,къде си видял да се радвам на Радев,и вълка козината си мени но нрава не,както и простотията си остава,личи ти по злобата.
51
10
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Защо не напишете истината - в Матушката се заразяват и умират само агентите на Запада и хората, симпатизиращи на опозицията!След като се разправи с тези неблагонадеждни елементи, Рассия ще започне да продава ваксината (която я има още преди 10 години), на гадните западняци и колхозниците ще започнат да се къпят в долари, пардон, юани, щото долара няма да го бъде, нали другари?
50
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47Те от тия тестове могат да си позволят да правят дето даже Беларус им ги върна щото са ненадеждни? Или тия тестове, дето и да ги направят и да не ги направят не променят факта, че нарочно се крие бройката на критичните случаи да не би да има някаква обективна преценка колко е вероятно бройката на жертвите да е реалистична? Кога ще разберете, че освен ако една стъкмистика не е изпипана ОТ НАЧАЛОТО ДО КРАЯ и около нея и други неща не са изпипани, лъжата ли личи отдалеч?
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТъпомерТи наистина го чупиш! Виждаш добре членството на Борисов, но не виждаш това на Радев! Толкова ли си задръстен, че не знаеш, че определени длъжности преди години се заемаха само ако си "член на БКП". Това не оправдава никого, но е факт. И "класации" се пише с двойно "и". Образовай се малко на български!
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зозо Ми то Зозо и у нас е така и у нас умират много хора от средната възраст и без корона, особено при това тотално плюскане и затлъстяване на хората.Там може да няма възрастни, но има млади хора и много деца, дори на морето се вижда това.
47
6
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Под ръководството на Путин, Русия най-после ще стане първа в нещо.
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Веско Прав си отдавна забелязах че там могат да си позволят да правят достатъчно тестове за да имат достоверна картина. У нас понеже не можем или не желаем да правим достатъчно тестове остава горчиво впечатление за манипулиране на числа.