Ситуацията с коронавируса се подобрява, увери Путин

Русия готова с 6 прототипа на ваксина срещу COVID-19
14 май 2020 23:10, Красимир Ангелов
94
Ситуацията с коронавируса се подобрява, увери Путин
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с новия коронавирус в Русия се подобрява, увери президентът на страната Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

През последното денонощие броят на новите регистрирани случая на заразяване в страната спадна под 10 000 за първи път от началото на месеца.

Още по темата
"През последните седмици всичките ни усилия бяха съсредоточени преди всичко към борбата срещу епидемията от коронавируса, подготвянето на спешни мерки в подкрепа на икономиката и гражданите", каза руският президент на заседание чрез видеоконферентна връзка, излъчвано по обществената телевизия.

"Ситуацията обаче се променя и това ни позволява отново да се концентрираме върху дългосрочните цели", заяви Путин.

Заседанието, на което говори руският президент, бе посветено на генетичните изследвания. Путин сравни значението им с "това на ядрените и космическите проекти от 20-и век", съобщава БТА.

Директорът на "Вектор" - руски научно-изследователски институт, базиран в Сибир - Ринат Максютов съобщи, че неговата лаборатория е разработила шест прототипа на ваксини срещу коронавируса, три от които той нарече "обещаващи". Предвидено е предклиничните им изпитания да завършат другия месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Путин!
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 85Хората осъществиха проект Геном, занимават се с Генетика от 50 години, но Путин сега е осъзнал важността й. Тия *** ме съсипват всеки път като чета какви ги вършат и на какво ниво им е мисленето!!!
67
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
интересно чубурашка как така не е писал нищо,явно не му плащат достатачно
66
5
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Любовницата на Володя е жена от класа-световна шампионка по художествена гимнастика,а не мис Мокри кюлоти...
65
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Лилипутин казва......
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Владимир Путин сравни значението на генетичните изследвания с "това на ядрените и космическите проекти от 20-и век" и заяви, че Русия срочно пристъпва към създаването и изграждането на три центъра за генетични изследвания на световно ниво.
63
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски учени са разработили шест прототипа на ваксини срещу коронавируса. Предвидено е предклиничните им изпитания да завършат другия месец, а регистрацията им да се състои през месец септември 2020 г.
62
5
 
7
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 3 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление в Москва.
61
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умрелите от глад български соросчета *** ли *** !
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почнаха навсякъде да лъжат, понеже виждат, че не могат да се справят...
59
2
 
14
 
! Отговори
Джукър преди 3 години
На тея пък кой ли им вярва
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плъховете са непотребни.
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей късия, и природата ви мрази.
56
11
 
6
 
! Отговори
до 59 от славянин преди 3 години
И последно за тази нощ - можеш ли да ми посочиш кое от ''пророчествата'' на официалната ни власт за коронавируса се сбъдна!? За ''камионите с трупове от коронавируса'', за ''пика на заболелите и умрели от коронавируса след Великден'', за ''пика на заболелите и умрели от коронавируса след Гергьовден'', кое точно от тях се сбъдна!? Нито едно! И ти продължаваш в такъв случай да вярваш на ''компетентността'' и ''морала' на официалната власт!? Значи ти си роден ''алтернативно надарен'' в такъв случа
55
9
 
3
 
! Отговори
до 59 от славянин преди 3 години
Знаеш по какво много лесно се различават интелигентният от неинтелигентният човек!? Различават се по това, че интелигентният винаги търси различни източници на информация и различни мнения и твърдения по определен въпрос и проблем, а неинтелигентният не търси такива и приема за ''единствено меродавни'' мненията и твърденията на официалната власт! Неслучайно Гьобелс, министърът на пропагандата на Третия райх е казал: ''Дайте ми власт над медиите и ще превърна всяко общество в стадо ***''!
54
9
 
2
 
! Отговори
до 59 от славянин преди 3 години
Ако си осмислил добре чутото в интервюто, а ти явно не си, там докторът ПАТОЛОГ обяснява защо СЗО забранява да се правят аутопсични изследвания на починали от коронавирус! За да не се разбере, че не са починали от коронавирус! А ''ПАТОЛОГ'' означава човек, който търси причините за смъртта на определен човек! И откъде точно знаеш че 'не е вярно че от коронавирус не са умирали млади хора без придружаващи заболявания''!? Може би самият ти си патолог и си изследвал такива млади хора!?
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60ЕС има полза Русия да не се опитва да разпространява червивия Комунизъм и авторитаризъм в Европа, което Русия активно се опитва да направи, дори когато Европа се опитваше да й подаде ръка, за да я присъедини към Европейската общност. Даже имаше момент, в който се заговори Русия да бъде поканена за член на ЕС. СЛАВА БОГУ, че руснаците не издържаха да си прикриват достатъчно дълго истинските намерения. Представям си как щяха да разрушат съюза ако бяха вътре.
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разтвориха ли линейките, че тепърва ще им трябват?
51
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС няма НИКАКВА полза от лошо отношение към Русия,ама никаква!Точно обратното - имаме полза от добри си взаимоотношения с Русия и не разбирам тази върла пропаганда срещу Русия,не я разбирам и не я одобрявам!Пак ли ще разделяме Европа?Стига номера!
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянин"Безценното" ти инфо е интервю с характер под всякаква научна достоверност. Човека (въпреки гръмката му титла) всъщност никога не е пипвал такъв случай, а прави впечатление, фактологически неточности в нещата които говори. Например на няколко пъти казва, че от вируса не са умирали млади хора без придружаващи заболявания. Това знаем, че СЪС СИГУРНОСТ не е вярно. Специлистите в тоя семинар са експерти по онкологични а не инфекциозни заболявания, няма официално никъде публикувано нищо