Премиерът на Русия излезе от болница след заразяване с коронавирус

Михаил Мишустин отново пое поста си начело на правителството
Обновена: 19 май 2020 13:32 | 19 май 2020 13:32, Елка Василева
14
Премиерът на Русия излезе от болница след заразяване с коронавирус
Михаил Мишустин. Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Русия Михаил Мишустин е изписан от болница и отново изпълнява задълженията си на ръководител на правителството.

Прессекретрят му съобщи, че Мишустин вече е провел онлайн среща с колегите си и се готви за съвещание при президента Владимир Путин.

Още по темата

На сайта на Кремъл е публикувана информация за отмяна на документа, с който вицепремиерът Андрей Белоусов беше назначен за изпълняващ длъжността председател на правителството.

В края на април Михаил Мишустин съобщи, че се е разболял от COVID-19 и предложи временно да бъде заменен на поста от първия си заместник Белоусов. След това Мишустин беше приет в болница, припомня РИА Новости. Вчера, още намирайки се в болницата, Мишустин проведе заседание на координационния съвет за борба с коронавируса.

Междувременно Русия съобщи днес за 9263 новозаразени с коронавируса за последните 24 часа, с което общият им брой става 299 941, предаде ТАСС, цитирайки националния оперативен щаб.

Така четвърти ден поред ръстът е под 10 000. Починалите за деня са 115 до общо 2837.

Според социологическо проучване над половината руснаците (59 на сто) биха искали да се ваксинират срещу коронавируса, ако учените разработят такава ваксина с доказана ефективност. Руснаците (70 на сто) смятат, че ваксинацията трябва да бъде доброволна, свидетелстват резултатите от допитването, публикувано на сайта на Общоруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) и цитирано от ТАСС.

Всеки четвърти (26 на сто) дава още по-утвърдителен отговор - че със сигурност би ваксинирал себе си и членовете на своето семейство, а всеки пети (21 на сто) смята, че ваксинирането следва да бъде задължително. Само 6 процента от анкетираните считат, че такава ваксинация в Русия не трябва да се провежда.

Готовността за ваксиниране срещу COVID-19 е по-висока сред мъжете (63 процента), сред младите хора между 18 и 24 г. (68 на сто) и сред хората над 60 г. (70 на сто). Под 50 на сто е готовността за ваксиниране при хората между 25 и 44 г. (около 46-47 на сто).

Не биха се ваксинирали около 35 на сто от запитаните.

Интересно е, че 47 на сто от руснаците биха предпочели ваксина родно производство, 12 на сто са за вносна ваксина, а за 37 на сто това няма значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Вовка вирус поръчает преди 3 години
блляд водку поркаетсолдат соседи ограбваетрабочий нефт помпаетПутин Запада уничтожаетдолар с рублата да заменяетна лаборант коронавирус заказаетпо свет го ГРУ разпространяетдоктор через окно бросаеткрестян хомоту опываетпенсионер копейку созерцаеткомунист милиони трупаетофшорки открываетстопанка проституираетребьонки да накормяетолигарх вехти кхурви поибаетВовка опозицию избиваетпетро-деньги изпирает тадочерките замъци да покупаетнарод да се не разгневяетон интернету запретает
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ваксинирам, та ако ще Гейтс да забременее
9
6
 
4
 
! Отговори
Подготовка преди 3 години
Тази статия ни подготвя да приемем ваксините ... Социологически проучвания били направени ... итн.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6прафописа ти кърти мифки
7
2
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Абе я *** до инфекциозното да видиш има ли някой там изобщо. И аз мисля че ни лъжат ама малко ме е страх да не би да е истина.
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Мишустин има ранчо в центъра на Москва.Ама офцете му се радват.
5
5
 
5
 
! Отговори
Не ви вярвам ! преди 3 години
Значи няма лекарство официално но тези заболеви випове се излекуват за нула време и пак ни се хилят от екрана !? Съвсем ни взеха за мезе с тея истории !
4
13
 
10
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Да е жив и здрав и да води Русия напред!!!
3
9
 
12
 
! Отговори
Дис ис 2300ааа преди 3 години
Другари, днес имаме ЮБИЛЕЙ! 20 дни с точно 2300 критични, без да променяме числото нагоре или надолу! Само една силна комунистическа диктатура може да постигне такъв фундаментален информационен успех, другари! Нека още малко да устоим, и да покажем на гнилия Запад как се работи с информация. Нищо не може да ни спре, тъй че ако има лекари които си позволяват волности, обърнете се към най-близкото поделение на Полицията или най-добре, в централния офис на Лубянка!
2
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашата Тиква не я хваща нищо.
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много жалко