Парадът на Победата в Москва ще се състои на 24 юни

Маршът на "Безсмъртния полк" се планира за 26 юли
26 май 2020 16:30, Елка Василева
149
Парадът на Победата в Москва ще се състои на 24 юни
Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че парадът на Победата ще се състои на 24 юни.

"Заповядвам да започне подготовката за военния парад в чест на 75-ата годишнина от Победата във Великата Отечествена война в столицата на Русия Москва и в другите градове. Ние ще направим това на 24 юни, в деня, в който през 1945 г. се е състоял легендарният, историческият парад на победителите, когато по Червения площад са преминали бойците, сражавали се край Москва и защитавали Ленинград, били се край Сталинград, освобождавали Европа, превземали с щурм Берлин", издаде заповед руският държавен глава.

Още по темата
Путин възложи на министъра на отбраната Сергей Шойгу да бъдат изключени каквито и да са рискове за здравето на участниците в парада, както и да бъдат осигурени най-строги изисквания за безопасност при подготовката и провеждането на парада.

Маршът на "Безсмъртния полк" се планира да се състои на 26 юли – в Деня на Военноморския флот, ако епидемиологичната ситуация не наложи отлагането му за по-късна дата, предаде ТАСС.

Путин каза, че на 24 юни маршът няма да може да се състои, тъй като е невъзможно да бъде обезпечено изпълнението на строгите изисквания за безопасност и дистанциране, когато по улиците на градовете „върви безкраен човешки поток“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 47 Само да не се окаже че сме набори наборе! Ама на различни акъли!-:)
46
10
 
5
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Що...А кравиристан, що произвежда?Няма по долна нация създадена от *** и престъпници, изгонени от родината си!
45
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41 Изостанала е на а ти! Че още е с розови килото!-:) Ти няма как да си изостанал щото вчера си се родил! И си започнал пътя си при " Американската демокрация" " внесена " ни от СДС! За тях чувал ли си? Я ходи си играй на някоя игричка н телефончето си бре!-:) Леле леле.
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този парад щеше да е в началото на септември, но явно че парите ще свършат още в края на юни и спешно се наложи да се премести на 24 юни.
43
6
 
9
 
! Отговори
до Нане преди 3 години
Ти напиши веднъж какво произвеждат, което да не е оръжие за масово унищожение.Да ти кажем браво.
42
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашият подлизурко Радев ще е на първа линия.
41
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С този парад ще покажат само колко са изостанали.
40
11
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
До 22 А нещо за " любещите" Америка да кажеш? Те какви са? Българи Американофили или само Българи?! Те не са ли предатели? -:) Ами хайде щом си казал А да кажеш и Я!
39
6
 
13
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Все ми се струва, че милионите , хвърлени за този никому ненужен парад, ще са по-полезни за подпомагане семействата на хилядите, починали от коронавируса в Русия. Но, аз не мога да стигна висините на "Великата Руска душа"! Нация, която няма бъдеще се вглежда САМО в миналото си.
38
11
 
6
 
! Отговори
Нане преди 3 години
До всички русофобчета...Прочетете от днес, какво започват да произвеждат руснаците!СТЕЛТ РАКЕТОНОСЕЦ, само да ви светна...
37
11
 
5
 
! Отговори
Нане преди 3 години
А бре зозко, ти истерик ли си бре...Ноо ти смешно нещо, на истеричен смях ми прилича?!Кажи на, що си да минеме и ние...
36
7
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Смях: Междувременно в Мурманск избухна пожар на единствения руски самолетоносач. Пожарът на "Адмирал Кузнецов" миналия четвъртък, който уби един човек и рани най-малко 10, бе само поредното злочестно събитие, сполетяло кораба. По-рано тази година, той получи повреда, след като върху него се стовари плаващ кран. Дори в най-доброто си състояние, когато например нанасяше въздушни удари в Сирия, надеждността му дотолкова притеснява руските власти, че той винаги беше придружаван от буксирен кораб.
35
6
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Абе шлепък Кузя изкараха ли го от дъното? :))))))))))))))) Нали пак беше потънал, или се беше запалил? То вече му изпуснах края :)))))))))))))))))))))))))))))))
34
7
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До ЧервонецЩе преминат с почти същата военна техника от 1945г. :)))))))))))))))))))))))))))
33
14
 
8
 
! Отговори
Червонец преди 3 години
Върховният главнокоммандващ заповяда отмененият парад на Победата да се проведе на 24 юни 2020 г. - в деня, в който през 1945 г. се е състоял легендарният, историческият Парад на Победителите, когато по Червения площад са преминали бойците, сражавали се край Москва и защитавали Ленинград, били се в Сталинград, освобождавали Европа, превземали с щурм Берлин. На този ден през 1945 г. в краката на Генералисимус Сталин бяха хвърлени стотици пленени в боевете хитлеристски знамена и свастики.
32
7
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До 1МиГ35 - 2 бр., третия падна. Су 57 - 1 бр., втория падна :))))))))) Това е от 5-то поколение
31
9
 
8
 
! Отговори
sd1 преди 3 години
руснаците сте изчадия адови, сэте смърт навсякъде по света. до каквото се докоснете се превръща в тор. да измрете с децата си, проклети да сте!
30
5
 
13
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Путин е велик ! И другарят Радев ще бъде на парада !!!
29
9
 
15
 
! Отговори
1 преди 3 години
да имаш такива огромни ресурси, а народът ти да живее кучешки.и 75 г. по-късно да нямаш нищо друго с което да се похвалиш.сега пак ще дрънкат джепанета и тенекета по червения площад и горещо ще се надяват, "най-великия" танк армата да не загасне и най-страхотния су 57 да не падне,че им остана само една бройка.после ще има водка на корем и силни илюзии на пияна глава.
28
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТМного ясно! Или искаш да пропусна как бутат безаналоговата Армата?