Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа?

Те са плащали до 25 000 евро на полет и са увеличили търсенето на частни самолети
30 май 2020 12:03, Красимир Ангелов
115
Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа?
Снимка: Bloomberg

Компании за частни самолети регистрират ръст на търсенето от богати руснаци, които искат да прекарват време на Запад в течение на коронавирусната криза, но не могат да вземат пътнически полети заради строгите ограничения от авиокомпании и правителства, предава Ройтерс.

Пътуващите се отправят към страни като Великобритания и Кипър, където притежават имот и имат право на местожителство, понякога благодарение на двойно гражданство, или близки роднини, казват източници от индустрията.

Още по темата
Те плащат от 16 хил. до 25 хил. евро на полет, като цената включва до 13 пътуващи, допълва Investor.bg.

"Хората са уморени от живота под блокада... Те търсят начини да се измъкнат", казва Александър Осит, собственик на компанията JETVIP, която е регистрирала ръст на еднопосочните полети към Европа през последните два месеца.

Използването на частни самолети, когато повечето авиокомпании спряха полетите, не е незаконно или уникално за Русия, тъй като има съобщения и за китайци, пътуващи до родината от САЩ, и американци, кацащи в елитни ваканционни курорти в страната си.

През март е имало 250 полета с частни самолети между Москва и Европа, показват данни за полетите на 80 самолета на руски и европейски чартърни компании. Те не уточняват колко души е имало на борда на всеки самолет.

Полетите са продължили и през април, макар че са намалели до 61 двупосочни полета, въпреки че Русия спря редовните и пътническите чартърни полети до и от страната с някои изключения и блокира Москва, която стана епицентър на епидемията.

Честотата на тези полети е нараснала до 107 между 1 и 26 май.

Трима източници от авиационната индустрия казват, че броят на руснаците, долетели в страната през март, е надминал този на заминаващите в момент, когато Русия имаше относително малък брой случаи на коронавирус, а европейските страни регистрираха далеч повече заразени.

Тенденцията се преобърна с течение на времето и сега повече хора напускат Русия, която вече има третия по големина брой на случаите на коронавирус в света макар и с относително ниска официална смъртност, отбелязват тримата източници.

Jet Partners, която предлага полети с частни самолети, съобщи, че е регистрирала ръст на запитванията за дестинации във Франция, Испания, Кипър, Великобритания и други европейски страни.

"Хората смятат, че е по-безопасно за тях да бъдат в частните си домове в чужбина", казва Маргарита Ломакина, търговски директор на компанията.

Станислав Круглов, акаунт мениджър във Vip Group Aero съобщава, че е получил десетки запитвания от средата на април за полети до Виена, Ларнака и Рига от отделни лица и семейства с деца.

Авиокомпанията за частни самолети Sirius Aero информира, че цените на полетите са били с 20%-30% по-ниски през април и май в сравнение със същия период на миналата година.

Още икономически новини и анализи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
7
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Очаквайте компаньонки от Москва и Санкт Петербург на сюрии по Българското Черноморие.Само да отмине вирусът!
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че Европа и САЩ щели да пропаднат ни го набиваха с чук по главите от първия ден, в който комунистите взеха властта. И че Западът гние. Няма брой на "Работническо дело", където това да не ни го припомняха.От тогава има 75 годни и още ги чакаме да пропаднат.ДА АМА НЕ.
63
7
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До От ЕвропаОт 550 милиона население в ЕС само около 20 милиона са мюсюлмани. В любимата ти руска *** от 140 милиона населения 28 милиона са мюсюлмани с тенденцията до 2050 година да станат 40 милиона. В Москва сега са около 4 милиона мюсюлмани а в Санкт Петербург са около 2 милиона. Така, че прилепи мюсюлманската карта някъде на дълбоко и не я размахвай повече.
62
7
 
2
 
! Отговори
+- преди 3 години
Тези богати руснаци,що ли не избират цъвтящата и ухаеща България!?
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А днешните членове на техния Парламент и Думата, както и членовете на правителството им.Повечето от тях имат двойно и тройно гражданство.
60
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво правим с българските и международни концерти и фестивали за които са продадени повече от 30% от капацитета на мястото за провеждане? Това означава ли че организаторите могат да ходят да се гръмнат?
59
3
 
3
 
! Отговори
Европа преди 3 години
Тя Европа одавна живее на кредит , и знаеш ли защо ще пропадне , защото не може да се противопостави на Китай икономически , не може нищо да предложи освен някакви кредити на хартия вътре в ес . В търговията му е майката
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците самите никога не са си обичали държавата.Погледнете някогашната им аристокрация. Руските дворяни дори у дома и с децата си са говорили на френски.Някои от тях никога не научават руски.Сбъркан народ и държава.
57
4
 
2
 
! Отговори
От Европа преди 3 години
Влез в укипедия и виж кой колко са -там пише . Хвалиш Европа ? Идвай насам при мюмюните , проблем няма , само че сметки има , квартира 500 евро , ток и газ 150 , вода 25 евро на месец . Един апартамент струга 100000 евро ела печели
56
8
 
6
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Благодарение на Путин в Русия вече няма бедни!! След кризата Русия ще икономическа сила номер 1 в света. Американци и западно европейци ще имигрират в Русия в търсене на по-добър живот!!
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е русия драги рускити *** и *** ?? богатата ватенка пет рубли не дава за вас.Вие сте роби ? русофилство = престъпление
54
4
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ЕвропаКолко сте русоидите в Европа? Защо не сте в матушката ами търпите да живеете с турквалу, арабистанци и други?
53
1
 
2
 
! Отговори
Европа преди 3 години
Бедноста ще се увеличива на всякъде .
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото ще казват че е умрял от вируса!Да ама не!!!
51
1
 
3
 
! Отговори
Червен каскет преди 3 години
Шокиран съм...
50
5
 
3
 
! Отговори
Европа преди 3 години
Елате и вижте зоопарка ха ха , сега как-то вземете кредитите от ЕС всичко ще се оправи , ще храните и тия от запада Европа , елате вижте ориента и просяците в Брюксел на гаре Дю норд, после пишете кое е добре и кое не е
49
4
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
В Русия няма бедни хора.
48
2
 
7
 
! Отговори
Европа преди 3 години
От доста време живея тук и знам от кои страни са дошли хората . След около 20 години тука един бял няма да има . 95 % ще са От туркмалу и арабистан мароко
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От прочетеното разбирам, че ЕВРОПА е в руини, а богата Русия бавно, но сигурно преодолява корона кризата. Разбирам също, че тълпите бежанци вече не се упътват към Европа, а ония нескончаеми колони от деца и възрастни продали имотите си и тръгнали да търсят по добър и сигурен живот са поели към Русия. Сигурни сме, че МАТУШКА РУСИЯ ЩЕ ГИ ПОСРЕЩНЕ И ПОДСЛОНИ, ТАКА КАКТО ЕВРОПА ПРАВЕШЕ ТОВА ПРЕДИ ДА БЪДЕ СЛОМЕНА- ЕДИНСТВЕНО РУСИЯ ИЗПРАТИ САМОЛЕТИ С ПОМОЩ ЗА ИТАЛИЯ.
46
3
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ЕвропаЕвропа си отива единствено в налудничавите блянове на руснаците и техните доброволни роби. Единственото, което се отива е остатъка от руската империя, която джуджето иска да възстанови.