Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа?

Те са плащали до 25 000 евро на полет и са увеличили търсенето на частни самолети
30 май 2020 12:03, Красимир Ангелов
115
Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа?
Снимка: Bloomberg

Компании за частни самолети регистрират ръст на търсенето от богати руснаци, които искат да прекарват време на Запад в течение на коронавирусната криза, но не могат да вземат пътнически полети заради строгите ограничения от авиокомпании и правителства, предава Ройтерс.

Пътуващите се отправят към страни като Великобритания и Кипър, където притежават имот и имат право на местожителство, понякога благодарение на двойно гражданство, или близки роднини, казват източници от индустрията.

Още по темата
Те плащат от 16 хил. до 25 хил. евро на полет, като цената включва до 13 пътуващи, допълва Investor.bg.

"Хората са уморени от живота под блокада... Те търсят начини да се измъкнат", казва Александър Осит, собственик на компанията JETVIP, която е регистрирала ръст на еднопосочните полети към Европа през последните два месеца.

Използването на частни самолети, когато повечето авиокомпании спряха полетите, не е незаконно или уникално за Русия, тъй като има съобщения и за китайци, пътуващи до родината от САЩ, и американци, кацащи в елитни ваканционни курорти в страната си.

През март е имало 250 полета с частни самолети между Москва и Европа, показват данни за полетите на 80 самолета на руски и европейски чартърни компании. Те не уточняват колко души е имало на борда на всеки самолет.

Полетите са продължили и през април, макар че са намалели до 61 двупосочни полета, въпреки че Русия спря редовните и пътническите чартърни полети до и от страната с някои изключения и блокира Москва, която стана епицентър на епидемията.

Честотата на тези полети е нараснала до 107 между 1 и 26 май.

Трима източници от авиационната индустрия казват, че броят на руснаците, долетели в страната през март, е надминал този на заминаващите в момент, когато Русия имаше относително малък брой случаи на коронавирус, а европейските страни регистрираха далеч повече заразени.

Тенденцията се преобърна с течение на времето и сега повече хора напускат Русия, която вече има третия по големина брой на случаите на коронавирус в света макар и с относително ниска официална смъртност, отбелязват тримата източници.

Jet Partners, която предлага полети с частни самолети, съобщи, че е регистрирала ръст на запитванията за дестинации във Франция, Испания, Кипър, Великобритания и други европейски страни.

"Хората смятат, че е по-безопасно за тях да бъдат в частните си домове в чужбина", казва Маргарита Ломакина, търговски директор на компанията.

Станислав Круглов, акаунт мениджър във Vip Group Aero съобщава, че е получил десетки запитвания от средата на април за полети до Виена, Ларнака и Рига от отделни лица и семейства с деца.

Авиокомпанията за частни самолети Sirius Aero информира, че цените на полетите са били с 20%-30% по-ниски през април и май в сравнение със същия период на миналата година.

Още икономически новини и анализи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Достоевски най-добре го е казал какви са руснаците "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението .
44
8
 
3
 
! Отговори
Европа преди 3 години
От 20 години живея тук , квартирите вървят над 500 евро на месец , храната струва колкото в бг . Половината от парите се харчат за сметки. Европа лека по лека си отива това е
43
4
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ЕвропаТи ходил ли си някога в Европа, русоид?
42
6
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До: ЧебурашкаРусофоби няма. Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските пр имати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
41
1
 
1
 
! Отговори
хе преди 3 години
Всички политици до един ,като стане напечено и се скриват в миши дупки.Ама в мирно време юрез един час са из телевизийте да говорят как денонощно работят за народа и лак не спят за да взимат важни решения за майката родина.Страхливци са до един.
40
6
 
4
 
! Отговори
Европа преди 3 години
Западна Европа е съставка от арабистан , туркмалу и всякаква *** социални беднци от целия свят. Не пишете всякакви глупости , елате и вижте
39
6
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Ха-хаИ руснаците са бомбардирали Варна, Каварна и Балчик и са избивали българи ама си траеш. От Съединението до днес Русия е най-големия враг на България. Русофилите също!
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа?"-Защото още от 1945 г. е така синовете им учат на запад, парите са им там, имотите са им там, ползват се от всичките блага от там, колите са им от там ..."-----------..., но упорито продължават да живеят в Русия. Защо? Защото имат мисия да съсипят Русия, да я поставят под външно управление, за да може Хегемонът да я разграби. Какво получават за тази си работа? Получават резрешение да крадат от Русия, колкото могат да отнесат на запад.
37
10
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Руските роби изпадат в истерия когато разберат, че дори руснаците предпочитат да живеят и учат на Запад.
36
2
 
5
 
! Отговори
панчо преди 3 години
До Анонимен 30щом е толкова хубаво защо не остана завинаги?
35
1
 
10
 
! Отговори
Да бе, лъжа било преди 3 години
Парите, имотите и децата им са в развитите страни, но докато са в Русия като министри и депутати, направо се бият с пета в гърдите, както казват руснаците, какви са върли шовинисти на великата Матушка Рус. Достатъчно е да проверите колко хора с двойно и тройно гражданство има и къде живеят децата на онези, които вземат управленски решения за съдбата на Русия, за да прецените сами дали тя е суровинна полуколония и гигантски, непрекъснато източван финансов ресурс за Запада.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още от преди 18-ти век в Западна Европа е пълно с руснаци. Нищо ново под слънцето.
33
4
 
3
 
! Отговори
До: Типично преди 3 години
Точно такива ни управляват днес, кой ще изтрие червената пяна на корумпираната ШАЙКА, ммм???
32
0
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 3 години
истината боли
31
6
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
ако всеки обикновен руснак имаше възможност да се изнесе от русия до сега поне половината щяха да са вече в щатите и западна европав русия щяха да останат по подобие у нас само мързеливите глупавите и обвързаните със систематаброя на руснаците в момента живеещи в западна европа е изключително висок
30
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До руска мизерияЖал ми е за теб. Където и да отидеш, за теб все ще е мизерия. Аз бях 6 години в СССР и за мен това са едни от най-хубавите в живота ми.
29
5
 
5
 
! Отговори
100% преди 3 години
Лъжа...
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поради същата призина, поради която децата им учат там.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анти-Сорос преди 3 години
"Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа?"-Защото още от 1945 г. е така синовете им учат на запад,парите са им там, имотите са им там ,работят там,ползват се от всичките блага от там,колите са им от там и т.н. и т.н. и т.н. дори ДрОгаря Ун е завършил в Швейцария, абе същите лицемери,като наще ***.=========Точно като нашите УПРАВЛЯВАЩИ КРА.ТУНИ!!!
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Как ще е господствала навсякъде велика Британия, щом не е агресор? Или, може би, е била канена?И не знам дали Русия мечтае за западния свят но знам, че западния свят много мечтае за Русия.