Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа?

Те са плащали до 25 000 евро на полет и са увеличили търсенето на частни самолети
30 май 2020 12:03, Красимир Ангелов
115
Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа?
Снимка: Bloomberg

Компании за частни самолети регистрират ръст на търсенето от богати руснаци, които искат да прекарват време на Запад в течение на коронавирусната криза, но не могат да вземат пътнически полети заради строгите ограничения от авиокомпании и правителства, предава Ройтерс.

Пътуващите се отправят към страни като Великобритания и Кипър, където притежават имот и имат право на местожителство, понякога благодарение на двойно гражданство, или близки роднини, казват източници от индустрията.

Още по темата
Те плащат от 16 хил. до 25 хил. евро на полет, като цената включва до 13 пътуващи, допълва Investor.bg.

"Хората са уморени от живота под блокада... Те търсят начини да се измъкнат", казва Александър Осит, собственик на компанията JETVIP, която е регистрирала ръст на еднопосочните полети към Европа през последните два месеца.

Използването на частни самолети, когато повечето авиокомпании спряха полетите, не е незаконно или уникално за Русия, тъй като има съобщения и за китайци, пътуващи до родината от САЩ, и американци, кацащи в елитни ваканционни курорти в страната си.

През март е имало 250 полета с частни самолети между Москва и Европа, показват данни за полетите на 80 самолета на руски и европейски чартърни компании. Те не уточняват колко души е имало на борда на всеки самолет.

Полетите са продължили и през април, макар че са намалели до 61 двупосочни полета, въпреки че Русия спря редовните и пътническите чартърни полети до и от страната с някои изключения и блокира Москва, която стана епицентър на епидемията.

Честотата на тези полети е нараснала до 107 между 1 и 26 май.

Трима източници от авиационната индустрия казват, че броят на руснаците, долетели в страната през март, е надминал този на заминаващите в момент, когато Русия имаше относително малък брой случаи на коронавирус, а европейските страни регистрираха далеч повече заразени.

Тенденцията се преобърна с течение на времето и сега повече хора напускат Русия, която вече има третия по големина брой на случаите на коронавирус в света макар и с относително ниска официална смъртност, отбелязват тримата източници.

Jet Partners, която предлага полети с частни самолети, съобщи, че е регистрирала ръст на запитванията за дестинации във Франция, Испания, Кипър, Великобритания и други европейски страни.

"Хората смятат, че е по-безопасно за тях да бъдат в частните си домове в чужбина", казва Маргарита Ломакина, търговски директор на компанията.

Станислав Круглов, акаунт мениджър във Vip Group Aero съобщава, че е получил десетки запитвания от средата на април за полети до Виена, Ларнака и Рига от отделни лица и семейства с деца.

Авиокомпанията за частни самолети Sirius Aero информира, че цените на полетите са били с 20%-30% по-ниски през април и май в сравнение със същия период на миналата година.

Още икономически новини и анализи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа?"-Защото още от 1945 г. е така синовете им учат на запад,парите са им там, имотите са им там ,работят там,ползват се от всичките блага от там,колите са им от там и т.н. и т.н. и т.н. дори ДрОгаря Ун е завършил в Швейцария, абе същите лицемери,като наще ***.
24
5
 
7
 
! Отговори
Типично преди 3 години
за червените плъхове,когато корабът почне да потъва,да си търсят чартъри за към имотните си дестинации!Нима не го направиха и българските им събратя?!Нима дрогарката Дража Вълчева не си би пръта през 80те години на миналия век към Виена,дето злите езици говореха,че си купила цяла уличка с имоти!А къде е Владко,момчето на татко?Май и той си взе еднопосочен чартър за Швейцария?А се чува,че от време на време прескача и до Калифорния?! Дрогарите ни построиха социализма,а те си биха шута на запад!
23
0
 
6
 
! Отговори
Петров преди 3 години
трима източници? поне като преписвате от спуснатите ви опорни точки, преписавайтебтака че да звучи че уж е писано от българи
22
2
 
15
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Защо богатите българи избраха да тровят сънарниците си като горят *** а те самите си купуват къщи в Барселона?
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Древните Нормани са люлката на бялата европейска цивилизация от там са имигрирали към Велика Британия господствала по всички морета и океани и създала бяла Америка.Монголските *** могат само да мечтаят за такива неща.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако човек иска да види истинска френска стара цивилизация отива в Бретан и някои части на Нормандия.Всичко друго е фалш.Когато някоя рускиня почне да се прави на французойка и западнячка или някой руснак в Парижь го подминете с надсмешка.
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо по-добро и повече от това което са постигнали норманите и тяхните наследници англосаксите не е постигнато.А руснаците са си просто монголи от азиатските степи.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то и богатите българи избраха карантина в Дубай и от там само ни джиросват!
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е Франция попринци е била 50 млн половин милион е нищо.Ако искаш да кажеш че руснаците са "направили" Франция каквато е днес е смешно.А туристите не участват пряко в живота и изграждането на обществото те са за малко и не са местни граждани.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то във Франция си е пълно с руснаци поне от век.За идеологически активно мразещите: след революцията 1917-1918 г. във Франция по официални данни са се преселили около половин милион руснаци.В Швейцария, в Германия от средата на 19. век курортите са пълни с руснаци.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека ходят и там ще го превърнат в руска *** хората правят една държава не друго.За какво ми е да гледам Венеция с китайци Лондон с руснаци и Париж с камерунци.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога избухна като бомба заразата в Москва? Не беше ли в края на март? Не беше ли след като една голяма група от споменатите тук руснаци се върна от вояж в Куршавел? За тях ли Собянин каза, че са докарали цял куфар с коронавируса?
13
8
 
12
 
! Отговори
руска мизерия преди 3 години
Всички знаем ,че руската мизерия няма равна Отвреме на време се появява някой разбирач - прекарал две три седмици в русия - дето обяснява колко добре е там. Ама тия хора нито са се сблъсквали с хаоса на руската зима , нито с гигантската корупция (нашите ГЕРБери са кокошкари в сравнение с техните чиновници) нито са сблъсквали достатъчно дълго с окаяни депресирани алкохолици.Бях командирован за 2 години в москва - можех да се преселя тям дори - ама там е МИЗЕРИЯ!Единственото хубаво бяха жените
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като нашите са.. Плюят по Европа ама неще да се върнат у ***))
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е от парите а от тъпотата и аз съм беден ама ме кефи запада и не го крия.Тва че нямам вила там не значи че не харесвам запада.
10
9
 
11
 
! Отговори
Ами, просто е.... преди 3 години
БОГАТИТЕ, ВИНАГИ ИЗБИРАТ ЗАПАДА И САЩ.ЗА БЕДНИТЕ И ТЪПИТЕ. ОСТАВА КОМУНИЗМА, СОЦ-а И МИЗЕРИЯТА В СОБСТВЕНАТА ИМ КО. ЧИ. НА.... ХАХАХААА....!!!СТАРА КОМУНИСТИЧЕСКА ИСТИНА!!!!!!
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко опира до пари.. Когато са бедни стават родолюбиви, когато са богати забравят от къде са тръгнали..
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как Ница бе нали там са гнусни французи пeдaли говорещи на омразен френски.Ваща мaмa лъжливая.
7
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плюят по ЕС ама все там киснат.Шизофpeници.
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде?Къде е най-хубавото място на света?Всеки знае, че е Европа. Ница, Монте Карло, Сен Тропе, Лазурния бряг, това е истината.