Русия: Вълненията в САЩ са вътрешен въпрос на Вашингтон

Бивш съветник по националната сигурност обвини Русия за протестите
1 юни 2020 16:22,
52
Русия: Вълненията в САЩ са вътрешен въпрос на Вашингтон
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в понеделник, че гражданските вълнения, които в момента преживяват Съединените щати, са "вътрешен въпрос на Вашингтон", предава БНР.

Още по темата

"Москва никога не се е намесвала в американските дела, като няма да се намесва и сега", подчерта Песков. Въпреки това той отбеляза, че Русия следи внимателно събитията, които се развиват в САЩ.

Повод за неговите коментари беше вчерашно изявление на Сюзън Райс, бивш съветник по национална сигурност на САЩ при президента Барак Обама, която посочи, че ескалацията на "мирните" протести в страната е "направено като по руски учебник".

Песков обаче определи твърденията като "напълно погрешни" и "неправилни", като добави, че "подобни инсинуации по никакъв начин не могат да отразят официалната гледна точка на Вашингтон".

Той също така отбеляза, че трябва да се видят повече подробности преди Кремъл да отговори на предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп да покани Русия да присъства на срещата на върха на Г-7, но добави, че президентът Владимир Путин подкрепя диалога по този въпрос, съобщи Ройтерс.

В събота Тръмп каза, че ще отложи срещата на върха на Г-7, която се надяваше да проведе през следващия месец, за септември или дори по-късно, и същевременно посочи, че желае да разшири списъка с поканените, включвайки ръководителите на Австралия, Русия, Южна Корея и Индия.

По този повод Дмитрий Песков заяви, че не е ясно дали предложението е официално и отбеляза, че Москва трябва да знае повече за предложената среща на върха, включително какъв може да бъде дневния ред и нейния формат, преди да даде отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
8
 
! Отговори
Трагедия преди 3 години
Протеста "Не мога да дишам " се смени със " Виж ми новите кецове и плазма *** НиггА"
24
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХристо Христов: Типичното за демокрациите е да извъртат фактитеОтивай при любимите ти диктатури, руши
23
7
 
0
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Носи се слух, че Собянин ще е следващият президент и отправил на почивка...,тъй че на руснаците не им до САЩи тяхната революция..
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краварите пак търсят комплот
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как Русия ще обедини толкова хораи то за нещо извършено от щатски полицай. Тия се излагат вече.
20
3
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Ако до сега имаше съмнения че американците не са мозъчно увредена нация ,то сега тези опасения са тотално разсеяни ,оказа се ,че са по -малоумнни отколкото дори си и представях!
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за онзи садист дето задушил чернокожия като последно се оказа, че не е починал от действията на полицая, а вследствие, че е бил яко дрогиран с коктейл от различни медикаменти.
18
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците г.з пикаят, че не станахме 16та република.Ама българинът се събужда и не иска по-братски, а по равно вече.
17
12
 
6
 
! Отговори
sd преди 3 години
русоидите подскачат от радост, но и великоскрепната империя няма да бъде подмината от бурята.
16
22
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
Че ако погледнеш не партии, а неправителствени организации, колко взимат русофилите и сбирките им на Язовир Копринка? А колко взима "Движение русофили4 и шефа им дето получи медал от Путин?Както каза депутатът Толстой - "Ние българия ще я купим".
15
4
 
20
 
! Отговори
11111111111111 преди 3 години
А, според янките някой друг е накарал онзи садист дяа задушава човек с белезници до смърт! За 15 г. служба имал 18 дисциплинарни наказания, но го държали, нали...И това не е първият случай да убият арестант.После други им организирали протести и погроми!?
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1По тази логика ГЕРБ, която управлява държавата цяло десетилетия и е създадена и получава финансиране от Германия и САЩ, какво е ???
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До селянинТва е все едно да питаш дали рушитата още са ***.
12
4
 
4
 
! Отговори
селянин преди 3 години
да питам Аляска още ли е американска
11
26
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Не могат да спечелят делото ***.Ей ги и германците привикаха руския консул за хакерските атаки. Вече са го хванали и си е признал.Като се опитваш да се мешаш навсякъде и накрая става като с лъжливия Иванчо.
10
4
 
24
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
До Анонимния 1Щото Америка е спряла да финансира и до сега с безбройните си фондации като Америка за Б-я и всякакви НПО -та ...Изтрещяха, ама съвсем хамериканците хахах
9
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Разбираемо е да има такива съмнения, протестите са адски некадърни с още по-некадърни изпълнители. Нещо като рушките *** тук.
8
20
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Песков от как го трясна короната не знае кво прави :))))))))))))))))))))))
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращи - демократи, опитващи се да спазват реда в страната - ребубликанци,целта - новите избори и кой ще вземе властта в щатите,Русия - само наблюдател.България - квото каже диригента.
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците сами са си виновни.За тези думи се наема екип от адвокати и се завежда дело в Американски съд. Съд до дупка и милиони долари плащане. След като доведат някой клеветник до просешка тояга тези необмислени изявления ще спрат.