Русия: Вълненията в САЩ са вътрешен въпрос на Вашингтон

Бивш съветник по националната сигурност обвини Русия за протестите
1 юни 2020 16:22,
52
Русия: Вълненията в САЩ са вътрешен въпрос на Вашингтон
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в понеделник, че гражданските вълнения, които в момента преживяват Съединените щати, са "вътрешен въпрос на Вашингтон", предава БНР.

Още по темата

"Москва никога не се е намесвала в американските дела, като няма да се намесва и сега", подчерта Песков. Въпреки това той отбеляза, че Русия следи внимателно събитията, които се развиват в САЩ.

Повод за неговите коментари беше вчерашно изявление на Сюзън Райс, бивш съветник по национална сигурност на САЩ при президента Барак Обама, която посочи, че ескалацията на "мирните" протести в страната е "направено като по руски учебник".

Песков обаче определи твърденията като "напълно погрешни" и "неправилни", като добави, че "подобни инсинуации по никакъв начин не могат да отразят официалната гледна точка на Вашингтон".

Той също така отбеляза, че трябва да се видят повече подробности преди Кремъл да отговори на предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп да покани Русия да присъства на срещата на върха на Г-7, но добави, че президентът Владимир Путин подкрепя диалога по този въпрос, съобщи Ройтерс.

В събота Тръмп каза, че ще отложи срещата на върха на Г-7, която се надяваше да проведе през следващия месец, за септември или дори по-късно, и същевременно посочи, че желае да разшири списъка с поканените, включвайки ръководителите на Австралия, Русия, Южна Корея и Индия.

По този повод Дмитрий Песков заяви, че не е ясно дали предложението е официално и отбеляза, че Москва трябва да знае повече за предложената среща на върха, включително какъв може да бъде дневния ред и нейния формат, преди да даде отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До На мен 48 Абсолютно си прав.Трамп вчера каза по телевизията, че ще обявят Антифа за терористичнч организация.Демократите изплакаха на умряло. Сега вече законно сините *** ще бъдат в затвора за много години.Идва ред и на Black Lives Matter.Чудно защо в Wiki все оче стои информация от 5-6 год, която е абсолютно невярна.Всъщност BLM са разбойническа *** поддържана от Дем.Партия в САЩ с парите на псевдо-американеца Дж.Сорос ( демократ-фанатик-мултимилионер) и друга подобна бълвоч като тях.
44
0
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Пия една голяма белина за това - неадекватно исказване на другаря
43
0
 
4
 
! Отговори
На мен преди 3 години
На мен тая американска Пролет и тоя Майдан по-скоро ми прилича на учубник на Шорош,АНТИФ-рите и джендърите.
42
1
 
1
 
! Отговори
наздоровя преди 3 години
това извление трябва да се отпразнува с белина
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демон демократии наконец-то вернулся в место своего рождения. С приездом, родной!
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости! Путин трябва да гоуволни на часа за подобни изявления.Руските посолства в сащ трябва дакоординират дейността на различнитегрупи борци за свобода, включителнои да раздават курабийки подобно нанюланд в украйна.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички тези изявления на тозиПесков са абсолютно фалшивии вредни за Русия -- кой му плащада не се намесва и гледа отстрани?Я да прочете изявленията на Помпеоколко е загрижен ако някъде станенещо и е възможно американци да се облажат.
38
2
 
8
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
Разбира се, че виновните са винаги извън Америка. Защото, каквото е в Америка - това е правилното! За изборите и за протестите виновна е Русия, за пандемията и икономическите проблеми - Китай!
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХристо Христов: Типичното за демокрациите е да извъртат фактитеРуши, след като вече свали гарда, можем спокойно да ти пожелаем да се озовеш при любимите ти диктатури, *** едва ли, като знам какви сте лицемерни рушитата ....
36
2
 
11
 
! Отговори
бай х преди 3 години
американската пролет , но този път на американска земя
35
2
 
22
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
ИСТОРИЧЕСКИ ПОЛЕТ!САЩ СТАНАХА ТРЕТА КОСМИЧЕСКА СИЛА.СЛЕД РУСИЯ И КИТАЙ!
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой напредва във войната?Севера или юга?
33
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 31"честно, от неутрален ставам русофил"КАжи честно, всичките ли сте такива двулични, или само тия дето пишете тук?
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да е очаквал да кажат нещо друго?Що не си пият белината...
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как така вътрешен?! когато имаше вълнения в Хонконг краварите скочиха до небето да защитават "човешките права и демокрацията"! а сега това било вътрешна работа!!! за да реагират така хората, явно е имало и много други случаи, които са били скрити! а когато никой не обръща внимание на протеста, той преминава във вандализъм!
30
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Притрябвали сме им като 16 република, как ли пък не. Според международни анализатори и нашия Д. Кръстев СССР се е радпаднал тихо и мирно без оръжие единствено защото на Русия не са им трябвали бедните републики. Основните богатства са при тях. Отнася се и за нас - хранели сме ги били? 200 мил. хранени от 8? Обратното, влачили са ни!
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко са забавни кравогледачите, мамо, пък руснаците ми акаха в гащитеееее....Като малки деца са.
28
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Нали бяха бедняци, пия.ндурници, некаърници и т.н, как ще организират такива протести в такъв мащаб? Честно, от неутрален ставам русофил, то само гения може да върши всичко това, а и далеч не само....Напоследък имат и повишена раждаемост, и по-добра икономика, дано се отърват поне донякъде от олигархията.
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На калпавия водолаз водораслите му пречат.... Все някой друг им е виновен на краварите!
26
0
 
18
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Ще накривят на капата на Путин с глупостите на обонго и компания.Всички им е ясно каква мръснa игра се играя и никой не се впечатлява от такива пръдни.А грантаджиите нека си дрънкат техните.