Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин

Удвоил се е броят на хората, които имат нужда от помощ
4 юни 2020 21:50, Нели Христова
209
Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин
Снимка: БГНЕС

Русия, като много други държави, се тресе не само от здравната кирза, причинена от коронавируса, но и от икономическите й последици. Общественото доверие в президента Владимир Путин никога не е било толкова ниско. С нарастващата безработица има и нарастващо разочарование в Кремъл. Русия не вярват на сълзи, но вече не вярва и на Путин.

Още по темата

"Променило ли се е мнението ви за президента?"

"Да, отговаря Милана, която живее в родния град на Путин Санкт Петербург. - Вече не му вярвам." Според нея, властите в страната са били напълно дискредитирани по време на кризата.

"Аз бях продавачка в магазин за цветя. Съпругът ми развеждаше туристи из града. Това са две професии, които силно бяха ударени от кризата. Хората като мен бяха изоставени. Бяхме оставени да се мъчим сами. Никога не съм си и представяла, че ще ми се наложи да оцелявам с пакети хранителни помощи", казва Милана пред BBC. По думите й, държавните облаги не са достатъчни, за да издържа семейството си.

"Къде е помощта? Къде е? Всички ли ни забравиха? Вече не гледам националната телевизия. Преди го правех и наистина вярвах на всичко, което казваха там. Вече не вярвам на нито една тяхна дума. Единственото място, от което се информирам, е интернет. Искаше ми се да вярвам на президента... През март имахме големи планове. Сега нямаме никакви", казва през сълзи Милана.

Кафенета и ресторанти в цял Санкт Петербург работят заедно, за да осигуряват хранителни порции на тези, които имат нужда от тях. Те са спасение за онези, които са останали без работа.

"Броят на хората, които ни молят за помощ, се е удвоил през последните два месеца. Очакваме броят им да се увеличи още и още", казва Данил Краморов, директор на благотворителна организация. Мобилната кухня за супа също храни повече нуждаещи се от преди. Опашката пред нея добре показва икономическите последици от COVID-19.

Там е и Владимир, готвач, който съвсем наскоро е освободен от работа.

"Ще трябва да започна да крада. Какво друго мога да направя?", пита той.

"Ако Путин бе тук сега щях да го питам дали наистина знае какво се случва сега, как живеят хората, как се мъчат. Как ще се измъкнем от тази ситуация? Какво ще предприемем за бъдещето? Как ще се върнем обратно на краката си? Не знам. Не можем да видим никакъв изход от ситуацията",казва Милана.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
11
 
6
 
! Отговори
джо преди 3 години
до Анонимен 173 Познаваш Русия от статии като тази бълвоч, за Сталин да не говорим , защото по това време си бил в куфарите на прадядо си. Всичко което се пише от Дойче веле, Си Ен Ен, Би Би Си и други про партийни олигархични Агенции не хваща дикиш. То не бяха отентати, заплахи , хим. атаки и тям подобни без никакви доказателства.Същите агенци твърдяха ,че Руснаците помогнаха на Тръмп да спечели изборите. По - налудничава версия в света все още няма.
151
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам Русия добре, специалист съм по Сталин. И ще ви кажа едно-нямаме никаква работа с ***. Тия са диви, гневни, бесни. Избили са много повече собствени граждани, отколкото чужди. Има нещо сбъркано в този народ, казвам ви....
150
17
 
9
 
! Отговори
джо преди 3 години
Когато няма "положителна новина" за нас, за да няма съмнение ,че сме "супер" по задължение ще напишем колко зле са в Русия. Там освен , че нямат топла вода, масово се шири канибализъм а на всичко отгоре се срива доверието в Путин.Коя е Милана не знам, коя агенция цитира автора на статията също не споменава? Аз също имам познат в Санкт Петербург, бачка здраво, заплатата му е добра и не плаче. Хайде да ограничим простотията, моля не пишете глупости.
149
13
 
6
 
! Отговори
Бонго бонг преди 3 години
Още ,още искаме ние стотината пещерни русофобчета дето сън не спим за поредната ви статия от Мордор. Знаете ли къв кеф изпитваме че цветарките в мръсния и гаден Ленинград няма да изкаратза почивка в слънчака и въобще туй лято няма да видим мутрите на ***. То май и другото ще е тъй но тогава тимажии дето държат тоя стенвестник може да обърнат палачинката като бетонните им градини останат празни за пореден сезон. В омразната ви Русия подобна пошла пропаган се нарича изстрел в собствения крак.Н
148
8
 
8
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Без да съм особен фен на Путин, ще кажа, е веднъж на маса чух от една мадама (студентка по право): "Мм, Селин Дион не може да пее!" Не вярвах на ушите си. Казах си - няма 100%. Колкото и да си добър, ще се намери някой такъв. А какво да говорим за политик, пък бил той и Путин. А, не разбрах кой е авторът на материала, кой на кого плаща и т.н. Казват, е имало значение.
147
5
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Ооооо Аллах, опаа Ооооо Путин...... Нещо великият Айтолах на Блатная се наааака пак :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
146
13
 
11
 
! Отговори
CNN CNN CNN CNN CNN преди 3 години
Статията, съдейки по стила и общия калъп - маркиране , цитиране сърцераздуирателна история е за ВЪТРЕШНА употреба. В Русия даже дигат доверито в Путин като гледат какво става в момента с "цивилизования" запад.
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
178, ако се опиташ да прогледнеш, ще забележиш, че преди парада на 24.06 е планиран пореден опит за майдан на 12.06. Финалният акорд в лятната баталия ще е гласуването за промени в конституцията на 01.07, когато падат карантинните мерки в Москва. Следват отпуски, ваканции, вояжи и спад на напрежението.
144
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парада .парада е важен !!!Манете ги хората.
143
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Милана държавните облаги не били достатъчни, за да издържа семейството си, а какво да кажем ние, които не сме чували за държавни облаги? Чуваме само за кредити.
142
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Как става така, че в България, че и в Естония, Литва, Латвия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния заплати и пенсии са по-високи отколкото във "велика" Русия"А цените? Цените как са?
141
9
 
16
 
! Отговори
Смехурко преди 3 години
"Хаха,какво ме занимавате с Велика Русия и това,че хората не вярвали на Путин? Дайте да си гледаме България!"Че що да не погледнем България? Как става така, че в България, че и в Естония, Литва, Латвия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния заплати и пенсии са по-високи отколкото във "велика" Русия, която при това владее 40% от световните природни богатства? Това ще да е "руското чудо", може би резултат от прословутата руска "духовност".
140
17
 
9
 
! Отговори
ХАХАХА преди 3 години
Поредната хибридна информация. Или казано по нашему - една лъжа казана сто пъти става истина. Ама в главите на троловете единствено. А ИСТИНАТА Е, ЧЕ И СРЕЩУ РУСИЯ ДА БЯГАМЕ НЕ МОЖЕМ Я СТИГНА. Итова в благодарение на нашето супер пупер еднокнижно правителство
139
6
 
8
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Що се отнася за коронавируса знаем в САЩ има най-много заразени .А Тръмп искаше да ги лекува с пиене на дезиефектанти .
138
8
 
7
 
! Отговори
абе пропаганда преди 3 години
На Тръмп пък много му вярват ,дори революция му приготвиха :)
137
2
 
8
 
! Отговори
севтето преди 3 години
Дрън-дрън та пляс...Кой обича съвремените политици . НИКОЙ ,освем тези на който власта им зависи от тях!И мафиот да е някой си ако не го подкрепя премиера ,президента то не би бил с него !А истината е ,че по корумпирани от съвремените политици заемащи важни постове няма и няма да има.Докопал се до кокала знаеме колко лъжи ще изрече (Борисов е 1-ви)
136
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моят брат се върна снощи от Петербург с чартър,след като повече от месец беше залостен там.Чухме се по телефона ( и преди го правехме,но по кратко).Нямате представа за какъв хаос и парадоксални действия ми говори.Да,никои не обвинява Путин и едва ли някои друг би се справил по-различно,но пиша това,за да знаете,че тук в България цялата пандемия е преминала в очевадно ярко розов цвят! Затова,престанете да критикувате щаб и власт,а им бъдете благодарни,че успяха някак да ни прекарат безболезнено!
135
8
 
22
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 3 години
СЛЕД 20 ГОДИНИ УСПЕШНО УПРАВЛЕНИЕ ТАКА СЕ ПОЛУЧАВАДОБРЕ ЧЕ МАЙКАТА ЗЕМЯ ДАРЯВА ПЕТРОЛЕЦ ДА НЕ УМРАТ ОТ ХЛАД КРЕПОСТНИТЕ
134
4
 
17
 
! Отговори
Ане преди 3 години
Братушки,Най-голямата джамия в Европа ще ви даде сили!
133
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия беше жалко подобие на държава през 90-те години на миналия век по вина на Горбачов и Елцин. Откакто дойде Путин Русия върви напред. Иначе никой не си избира къде да се роди. Въпрос на случайност. И България не е от богатите държави, напротив, все ни хвалят в западната преса, че сме най-бедната държава в Евросъюза. какво да правиш, съдба