Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин

Удвоил се е броят на хората, които имат нужда от помощ
4 юни 2020 21:50, Нели Христова
209
Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин
Снимка: БГНЕС

Русия, като много други държави, се тресе не само от здравната кирза, причинена от коронавируса, но и от икономическите й последици. Общественото доверие в президента Владимир Путин никога не е било толкова ниско. С нарастващата безработица има и нарастващо разочарование в Кремъл. Русия не вярват на сълзи, но вече не вярва и на Путин.

Още по темата

"Променило ли се е мнението ви за президента?"

"Да, отговаря Милана, която живее в родния град на Путин Санкт Петербург. - Вече не му вярвам." Според нея, властите в страната са били напълно дискредитирани по време на кризата.

"Аз бях продавачка в магазин за цветя. Съпругът ми развеждаше туристи из града. Това са две професии, които силно бяха ударени от кризата. Хората като мен бяха изоставени. Бяхме оставени да се мъчим сами. Никога не съм си и представяла, че ще ми се наложи да оцелявам с пакети хранителни помощи", казва Милана пред BBC. По думите й, държавните облаги не са достатъчни, за да издържа семейството си.

"Къде е помощта? Къде е? Всички ли ни забравиха? Вече не гледам националната телевизия. Преди го правех и наистина вярвах на всичко, което казваха там. Вече не вярвам на нито една тяхна дума. Единственото място, от което се информирам, е интернет. Искаше ми се да вярвам на президента... През март имахме големи планове. Сега нямаме никакви", казва през сълзи Милана.

Кафенета и ресторанти в цял Санкт Петербург работят заедно, за да осигуряват хранителни порции на тези, които имат нужда от тях. Те са спасение за онези, които са останали без работа.

"Броят на хората, които ни молят за помощ, се е удвоил през последните два месеца. Очакваме броят им да се увеличи още и още", казва Данил Краморов, директор на благотворителна организация. Мобилната кухня за супа също храни повече нуждаещи се от преди. Опашката пред нея добре показва икономическите последици от COVID-19.

Там е и Владимир, готвач, който съвсем наскоро е освободен от работа.

"Ще трябва да започна да крада. Какво друго мога да направя?", пита той.

"Ако Путин бе тук сега щях да го питам дали наистина знае какво се случва сега, как живеят хората, как се мъчат. Как ще се измъкнем от тази ситуация? Какво ще предприемем за бъдещето? Как ще се върнем обратно на краката си? Не знам. Не можем да видим никакъв изход от ситуацията",казва Милана.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еднократната парична помощ при раждане на второ дете до 616 хиляди рубли (близо 18 000 лв.). При това решението ще се прилага със задна дата от 1 януари 2020 г. Еднократна помощ вече ще се дава и за първо дете тя е в размер на 466 хиляди рубли (над 13 000 лв.).
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз за Българин емигрирал в Русия не съм чувал:):):):)Има, но в сравнение с емигриралите на Запад са капка в морето. Да им се чудиш, такъв рай, пък те не ходят там.
90
1
 
4
 
! Отговори
до 107 преди 3 години
В Русия тия 50млн. отдавна да са изпили последната доза одеколон и да са приключили курса. Средна продължителност на живота 73 години ахахахахаха
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия като цъкнеш вефа се появява Путин. От много отдавна той (а не държавата) увеличава пенсии, заплати и се изявява като цар. Сега с лекуването нещо не му връзва, но това е временно. В България е почти същото, както и да е.
88
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 милиона американци живеят само благодарение на купоните за храна които правителствто им отпуска за да не тръгнат да мародерстват от глад.
87
2
 
4
 
! Отговори
до 94 преди 3 години
Ти вярваш ли, че са 6000, а? Наивник. Ще ги изкарат, толкова, колкото им трябват. Също като в Китай. 1,5млрд. население, а починали 4000 хахахаха. И какво сравняваш пущинак като Русия, в който има 2 големи града и другото е пустош с американските мегаполиси. Да сравним и средната продължителност на живот- колко са над 70-80 години, които са най-уязвими в двете страни...в Русия има ли 90-годишни изобщо?
86
4
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 99 Много си ми харесва тук:):):)Аз съм патриот:):):)
85
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е добре защитена.
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днеса все повече и повече си открива лицето като пропагандна трибуна на ГЕРБ.
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато дойде времето, ще се появи и достойният заместник на Путин който ще продължи делото му.
82
3
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
В Америка имало Майдан и загуби,руини,но не съм чул на Корнела,Ламбо и Деса Радева децата да бягат оттам:):):):)Натискат си парцалките:):):):)
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонкята - като токова я бълнуваш тази Америка ходи да си живееш там, какво търсиш тука?
80
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Силата на руския народ не е в неговата численост или организираност. Силата на руския народ е в способността да ражда личности с мащаба на Сталин. По своите политически и военни качества Сталин далече превъзхожда и Чърчил, и Рузвелт. Той е единственият световен политик, достоен за уважение. Нашата задача е да раздробим руския народ така, че да стане невъзможно появяването на личности с мащаба на Сталин".Адолф Хитлер
79
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Настъпващият отказ от долара.
78
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно е възможно да е паднал рейтингът на Путин. Но доверието си остава.Нима ако утре дойде Навални или някой друг от либералната хунта за руснаците ще стане по-добре от утре?Нека го замени по-достоен на следващите избори ако това е проблемът.
77
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Америика умряха 110 000 души от коронавируса, а в Русия - 6 000. Разликата е двайсет пъти. И какво става сега в Америка - центровете на всичките им големи градове са в руини, 70 милиона безработни, билиони долари загуби. Те не знаеха какво е война на тяхна територия, нито какво е майдан. На ви сега майдан на мегдан; Така преминава световната слава
76
6
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Да предположиме,че наистина България е блато както казва Президента:):):):)Кво прават тогава тук толкова много Руснаци и Китайци,а не си седат в техните прекрасни държави?:):):):)Аз за Българин емигрирал в Русия не съм чувал:):):):)
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
88,Кажи ги тези цифри на сина на Медведев, момчето има бизнес в Америка, явно само си хвърля парите залудо :))))
74
4
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
В България е пълно с Руснаци и Китайци:):):)Чий го дирят тук?:):):)За Русия и Китай не съм чул да има желаещи Българи,Американци,Англичани освен некой луди:):):):)Що така?:):):):)
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, руснаците са оцелели в толкоз войни, не са се предалиПредават се, но по един много тих начин - намаляват. Внасят много работници от Средна Азия, за да крепят популацията и вече не го и крият. А Дальний Восток е налазен от хората на г-н Си. Които са тихи, учтиви, работили, не пият. И са много, ама много...