Ситуацията с разлива на гориво край Норилск се влошава

Еколози имат опасения, че може да стигне и до Северния ледовит океан
10 юни 2020 17:37, Ния Христова
14
 
Разливът на дизелово гориво край руския град Норилск достигна и до съседно езеро, предаде Bulgaria ON AIR. Защитеното Пясино е известно с наличието на много животински видове. 
 
Еколози имат опасения, че разливът, който се получи в резултат на авария в местната топлоелектроцентрала, може да стигне и до Северния ледовит океан. 
 
Съединените щати вече предложиха на Русия да й помогнат в почистването на района, но руските власти все още не са решили дали имат нужда от съдействие за изчистването на 20-те хиляди тона, които изтекоха. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Еколози имат опасения, че разливът може да стигне и до Северния ледовит океан."------------------------------------Вече писах, че на разлива ще му е доста трудно, даже невъзможно да стигне до Северния ледовит океан, защото Норилск е на почти 900 км. от Северния ледовит океан. Километрите са толкова по коритото на реката, а не по въздушен път. За данайски дарове и пиндостанска помощ сте чували, така че коментарът е излишен.
12
5
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Нещо подобно застрашаваше цялото ни черноморие ако се бе реализирал проекта Бургас-Александрупалис. Слава Богу, че не се получи!
11
4
 
7
 
! Отговори
Wc преди 3 години
СТАВАЙ СТРАНА ОГРОМНАЯ .БЕЗОТГОВОРНОСТ С МНОГО ВОДКА.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7 гущерНе описвай себе си, когато пишеш за други хора, в случая за руснаците!
9
2
 
4
 
! Отговори
Мужик преди 3 години
Вова, ще изплати по една тояга на благоверните си поданици, засегнати от разлива.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индустриални аварии стават навсякъде по света където има индустрия. Как се борят властите с тях е показателен. След инцидента на Ексон-Валдес през 89та, компанията Ексон изплати близо милиард долара на засегнатите.Вова колко ще плати на мизерстващите в Норилския край?
7
9
 
7
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 3 години
Те *** са си особени и много диви. Нищетата не ги плаши и зтова не им е направило впечатление че резервоара е ръждясал.Такива са си.Просто някога е имало брутален инцест.Кой кого сварвал и осемеявал и затова им се е скапало поколението като например брат се сношава със сестра си.....нормално за руските степи.
6
7
 
15
 
! Отговори
Революционна идея преди 3 години
Всички горива в Русия трябва да са на спиртна основа.Така,ако стане авария иразлив,отиват 1млн.руснаци и изпиват разлива.Тази идея обаче има една голямаслабост-трудно ще пристигат горива до промишлените потребители,всичко ще сеизпива по пътя.
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там е -40 зимата но езерото е пълно с живот няма съмнение и освен това има подводни канали които свързват езерото с черно море и сега нефта ще изтече право на слънчев бряг!!!
4
11
 
18
 
! Отговори
,,, преди 3 години
Щом е в Русия проблема, може да става само по-зле. Първобитна държава с ***, изстрадал народ. Ако не са й ресурсите, щеше да е успешна, колкото Молдова.
3
8
 
15
 
! Отговори
Ким Чен преди 3 години
сЪвеЦкопитеците са доказвали многократно, че с вградената си тъпота могат изключително успешно да унищожават всичко живо около себе си.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петното ще стигне до САЩ и там янките ще останат без плажове.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При всеки разлив умира по една Грета Тунберг.