Владимир Путин: Русия ще подкрепи поправките в конституцията

Той се появи на публично място за първи път от началото на пандемията
12 юни 2020 21:20, Нели Христова
32
Владимир Путин: Русия ще подкрепи поправките в конституцията
Снимка: БГНЕС

В Деня на Русия президентът Владимир Путин изрази убеждението си, че повечето руснаци подкрепят поправките в конституцията на страната.  Всенародното гласуване на промените в основния закон е насрочено от 25 юни до 1 юли.

Владимир Путин участва в официалната церемония по издигането на националния флаг на Русия на Поклонная гора – най-високата точка на Москва.

В словото си държавният глава подчерта, че многонационалният руски народ има общи исторически корени и нравствени устои, които определят развитието на страната и днес, и в бъдеще.

„Закономерно е, че толкова често звучаха предложения тези фундаментални принципи да бъдат внесени в конституцията на Русия. Убеден съм, че мнозинството наши граждани споделят и подкрепят тази позиция“, каза президентът.

Конституционните поправки са около 400 на брой. Най-важната от тях предвижда възможността Владимир Путин да остане на президентския пост и след 2024 г., когато изтича настоящият му втори пореден и общо четвърти мандат.

По традиция след издигането на знамето президентът награди с ордени заслужили герои на труда.

Денят на Русия, наричан още Ден на независимостта, е официален празник от 1992 г. На 12 юни 1990-а Конгресът на народните депутати на Руската съветска федеративна социалистическа република гласува Декларацията за държавния суверенитет.

В документа пише, че суверенитетът се провъзгласява в името на висши цели – неотменното право на всеки човек на достоен живот, свободно развитие и използване на родния език, както и на правото на всеки народ на самоопределение в рамките на избрани от него национално-държавни и национално-културни форми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Денят на Русия, наричан още Ден на независимостта, е официален празник още от 1992 г.!?Ти да видиш! Значи не е само 4-ти юли Independence Day?Руснаците да не видят нещо от САЩ!А защо така само ние, българите, не зачитаме 22-ри септември, Денят на независимостта на България за национален празник, а още питаем робска признателност към "освобождението" ни като финал на руско-турската война, на 3-ти март???Значи аз си мисля, че това ни напомня, че нямаме право да сме независими!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Многонационалния руски народ"???И това го казва кой???А сега пак, родните русофили, преговорете си заученото:Вие, като българи славяни, колко нации от руския народ са ви "братски"?Чеченци? Гагаузи? Тувинци? Дагестанци? Якути? Да изброявам ли още?
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
22 на каква дрога си? В Русия и гащите на Путин не са руски. Този разпродаде Рудия на запада, а Сибир го даде на концесия на Китай за 50 г. Лада е на Рено. Тотал последно им купи заводите за втечнен газ. Самите находища на газ са дадени на немски консорциуми, че руснака нвма техногия. Холандия им обработва диамантените находища...и т.н. Няма толкова неадркватен политик като Путин. Докара руднака до просеща тояга. Средна заплата 400 ле. БАСИ ВЕЛИКИЯ!
24
12
 
8
 
! Отговори
Парцалев преди 3 години
Всичко е нормално и логично :Путин е безспорно най-добрият държавен глава в света, не само днес, но и за всички времена!
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им е честита на руснаците новата династия на на Путините.Руснака си обича да има някой сатрап който да го рита в мутрата а той да го възхвалява.
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нашата задача е да раздробим руския народ така, че да стане невъзможно появяването на личности с мащаба на Сталин".Адолф Хитлер-----------------------------И ето тези думи претворени в съвременната, пиндостанска конституция на Русия, приета от злоупотребяващия с алкохол ЕБН:... правото на всеки (даже най-малоброен) народ на самоопределение в рамките на избрани от него национално-държавни и национално-културни форми.Поправките на Путин целят изхвърляне на заложените пиностански капани.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конституционните поправки са около 400 на брой. Най-важната от тях предвижда конституционни гаранции на уважение към човека, произвеждащ блага, уважение към трудещите се.
20
6
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Един управник трябва да е на власт максимум два мандата х4 - общо 8 години. А не - да се тутне на власт половин век или доде е жив...
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!
18
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късия излезе ли от землянката?
17
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми харесва това мачкане и унижаване на Русия,спрете се вече,минавате границата,те също са хора и искат по-добър живот,те също имат човешки права!
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"" грузинецът Сталин руководи Русия и СССР десетилетия и я направи световна сила ""..................благодарение на Сталин Русия сега вместо да е 500 милиона, е 140 милиона, ... наистина има за какво да благодарим на Сталин.
15
8
 
11
 
! Отговори
Позор! преди 3 години
Русия не можа да роди свой водач - затова Грузия й го роди!
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Помнете - силна Русия не е нужна на света, никой няма да ни помогне, разчитайте само на своите собсвени сили. Аз направих каквото можах, надявам се вие да направите повече и по-добре. Бъдете достойни за паметта на нашите велики предци".Йосиф Висарионович Джугашвили.
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама грузинецът Сталин руководи Русия и СССР десетилетия и я направи световна сила.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама Сталин не е Руснак!! грузинец е..
11
5
 
12
 
! Отговори
Вечният преди 3 години
цар.Д,у,п,еда им е яко на русначите.
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Силата на руския народ не е в неговата численост или организираност. Силата на руския народ е в способността да ражда личности с мащаба на Сталин. По своите политически и военни качества Сталин далече превъзхожда и Чърчил, и Рузвелт. Той е единственият световен политик, достоен за уважение. Нашата задача е да раздробим руския народ така, че да стане невъзможно появяването на личности с мащаба на Сталин".Адолф Хитлер
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Владимир Путин просто си върши добре работата. Ако не беше той, друг щеше да е. Русия има потенциал да създава личности.
8
7
 
14
 
! Отговори
Жиб. преди 3 години
Нали вирус нямаше, кoмунeтa - защо бачо ви Путин се кри като прославен смелчага цели три месеца в разни коптори и подземия?