Путин: Да се запази системата за предотвратяване на големи конфликти

Историческият ревизионизъм на Запад е опасен, предупреди той
19 юни 2020 09:08, Елка Василева
37
Путин: Да се запази системата за предотвратяване на големи конфликти
Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС

Създадената след Втората световна война система за предотвратяване на големи конфликти трябва да бъде съхранена и усъвършенствана. Това се посочва в обширна статия на руския президент Владимир Путин за американското консервативно издание “The National Interest”. Превод на статията на руски език е публикуван също така в официоза „Российская газета“ и на официалния сайт на Кремъл, предаде БНР.

В статията със заглавие „Истинските уроци на 75-та годишнина от Втората световна война“ президентът Путин подчертава, че победителите носят особена отговорност за съхраняването на мира.

Още по темата

Той изразява надежда, че скоро ще се срещнат лидерите на „ядрената петорка“ на ООН (Русия, Съединените щати, Китай, Франция и Великобритания). Според него това ще помогне за намирането на отговори на съвременните предизвикателства и заплахи.

Владимир Путин изтъква водещата роля на Съветския съюз в разгрома на нацистка Германия и предупреждава, че историческият ревизионизъм на Запад е опасен.

Руският лидер остро критикува резолюцията на Европейския парламент от септември миналата година, в която отговорността за началото на войната се възлага на съветско-германския договор за разделяне на Полша. Путин определя пакта „Молотов-Рибентроп“ като неизбежен и припомня Мюнхенския сговор за разделянето на Чехословакия, подписан от Германия, Франция, Великобритания и Италия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
блатная не е от значение.
32
2
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
От кога надпреварата във въоръженията намалява опасността от големи конфликти?
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 33ако нетие извесно по това време сащ и ссср са съюзници още,вземи почети малко история преди да пишеш врелинекипели
30
3
 
2
 
! Отговори
Уважаван Историк преди 3 години
На 6-ти Август, годишнината от атомната бомбандировка на Хирошима, руснаците трябва да дават курбан. Защото само по една прищявка на историята беше изпепелен японския град а не Москва и Ленинград.
29
6
 
2
 
! Отговори
нека го направ.заедн преди 3 години
Амера и Ангъла,са сатанински държави,токато тях ги има светът ще е на кантар,да заличим тия 2 държави
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До джуджанчоМдаааа. Съветски и хитле*истки войски правещи общи паради.
27
2
 
6
 
! Отговори
джуджанчо преди 3 години
джуджанчето путиk пак всички са му виновни , а всяка гадост която русия е направила е 'исторически неизбежна'ВСВ започна след като Германия и ссср се разбират да нападнат заедно Полша - ссср/русия са сред отговорните за избухването на ВСВ и вскякакви пируети на джуджанчето не могат да променят фактите
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Не позна.
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При рекети носители на ядрени бойни глави и скорост 17 пъри скоростта на звука, докъто системата сигнализира и вече всичко ще е свършило.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мюнхенският сговор, подписан от Германия, Франция, Британия и Италия, не касае само анексирането на Чехословакия. Той е фактическото начало на ВСВ.Или, ако трябва да бъдем исторически точни във формулировките: Мюнхенският сговор, подписан от Германия, Франция, Британия и Италия, бележи началото на второто действие на Голямата Световна Война през ХХ век.1914 - 1918 гг - първо действие1918 - 1938 гг - антракт, приключващ с Мюнхенски сговор1938 - 1945 гг - второ действие.
23
1
 
5
 
! Отговори
Пак ... преди 3 години
... комунистически КГБ номера.
22
2
 
9
 
! Отговори
путин е дребен преди 3 години
И в този ред на мисли - нещо което ми каза една умна (и доста красива) жена преди три години (доста сладко пиеше едно мохито в бар Мементо пред НДК)Каза ,че никога няма да излезе с човек ,който се възхищава на путин или на подобен на путин човек. Смяташе ,че такива хора са неспособни на нищо в живота и мечтаят за силна фигура ,която да оправи живота им без да полагат усилия. Беше убедена ,че заради неспособностите си такива хора развиват религиозна вяра към идола си. Жените ги усещат тия ..
21
2
 
8
 
! Отговори
путин е дребен преди 3 години
Че аз не се сравнявам с дребният путин.На всеки е ясно е ,че малкото диктаторче има несъизмеримо по-голямо влияние върху света от мен.СРАВНЯВАМ се с мало-калибрените русофилчета ТУК. Някакъв ме попита какво съм постигнал и му го казах.Постигнал съм повече отколкото всички недоразвити фенчета на путин взети заедно. Имам пари , спал съм с повече красиви жени отколкото фенчетата на путин дори са посмели да заговорят.И колкото повече се възхищавате на джуджето толкова по-неможещи си оставате.
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстинаМюнхенският договор е същият като Минския договор. Сговор между Русия, Германия и Франция срещу Украйна. Вместо скъсване на дип. отношения с Русия и ембарго, направиха едно погалване на Путин по темето.
19
3
 
6
 
! Отговори
Истина преди 3 години
За съжаление всеки пропуска факта за Мюнхенския договор(сговор) и всеки говори само за ***-Рибентроп, но реално войната започва точно от първия пакт който е 11 месеца по-рано!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 16хахаха,програмист бил,по драсканиците ти си личи колко ти е акъла
17
5
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 години
ама всяко изказване на Путин се чува по целия свят, и сума ти държавни глави и анализатори се опитват да вникнат и се съобразяват с него. Тук някакви 0вце без история, тръгнали да го критикуват. Смешно!
16
8
 
5
 
! Отговори
Към путин е дребен преди 3 години
Разликата между теб и Путин е, че него всеки го знае, а теб никой. И не само ти си писал "програмче". Но си до толкова комплексиран, че сам се самохвалиш. Да си чул Бил Гейтс, Стив Возняк или Линус Торвалдс да се хвали?
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пич, написал си няколко програмки. Един от стотиците милиони писачи на програмки. Един от милярдите тракащи на клавиатурата. С какво си уникален? Всеки е писал уникални нещица. И това не те прави уникален. А Путин е уникален. Ти какво си направил за България? Защото и милион като тебе не могат да направят за България това, което направи Путин за Русия. И то е добро.
14
6
 
9
 
! Отговори
путин е дребен преди 3 години
До Анонимен 12С много неща мога да се похваля - програмист съм - при това добър.Написал съм няколко инструмента с отворен код ,които се ползват от хиляди хора (към момента на писане на това поглеждам статистиките - едното ми програмче е свалено над 200 хил. пъти)До сега съм работил за 3 компании от форчън 500 - там вече кода който съм писал засяга МИЛИАРДИ хора.И с нищо да нямах да се похваля - путин щеше да си остане злобен дребосък.Кажи ти с какво можеш да се похвалиш.