Отвлякоха противник на Путин от апартамента му, преди 2 г. бил тровен

Полицията не започва разследване по случая
22 юни 2020 15:08, Нели Христова
79
Отвлякоха противник на Путин от апартамента му, преди 2 г. бил тровен
Снимка: БГНЕС

"Опитват се да разбият вратата ми" - това съобщение изпраща Пьотър Верзилов на своите приятели в 7:16 часа. Малко след това хазяинът му отива в апартамента. Ключалките са разбити, а от Пьотър няма и следа.

Пьотър Верзилов е известен опозиционер, член на групата Pussy Riot и автор в руския независим сайт MediaZona. Той постоянно критикува политиката на Путин, а преди две години обяви, че е бил направен опит да го отровят.

Пред руските медии съседите на Пьотър разказват, че близо 10 мъже се опитвали да влязат в апартамента на опозиционера. Двама от тях носели полицейска униформа, ала полицията отрича да е провеждала акция срещу активиста.

Към обяд медии, свързани с Кремъл, публикуват снимка, на която Пьотър преглежда документи задно с непознат мъж. Според тях лекар е отишъл на посещение при активиста, но той е отказал да отвори вратата. Няма никакви данни за това кой е източникът на снимката. Ала главният редактор на MediaZona Сергей Смирнов и приятелите на Верзилов са категорични, че той не си е у дома, а те нямат и ни най-малка идея къде може да е. Според тях изчезването му е свързано с работата му.

През годините Верзилов често дразни Кремъл. Преди да стане част от Pussy Riot, той е част художествената група Voina, която нарисува голям фалос на мост, сочещ към централата на Руската агенция по сигурността в Санкт Петербург.

Заедно с групата Pussy Riot той създава сайта MediaZona, който се фокусира върху закона, реда, правата и злоупотребата с тях. През последните години платформата се открои със смели разследвания, разкриващи най-мрачните тайни на руското общество и властта.

През 2018 година Пьотър се разболява в Москва. Подозирайки че това е в резултат на отравяне, той спешно заминава за Берлин, където докторите потвърждават - симптомите на активиста са в резултат на приемане на отрова. Така и не е започнато разследване по случая. В момента не се разследва и изчезването на Пьотър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
9
 
22
 
! Отговори
Хахахахаха преди 3 години
Е като е тровен оти оше мърдя ???