Путин: Червената армия освободи от окупация държавите в Европа

"Не можем да си представим света, ако я нямаше Червената армия"
24 юни 2020 12:12, Елка Василева
155
Путин: Червената армия освободи от окупация държавите в Европа
Снимка: БГНЕС

Не можем да си представим какво щеше да е бъдещето на света, ако не го беше защитила Червената армия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"На войниците от Червената армия не са им трябвали нито война, нито други страни, нито слава, нито почести. Те са се стремили да победят врага и да се върнат у дома. И са заплатили невъобразима цена за свободата на Европа", заяви Путин на днешния Парад на победата в Москва, с който се отбелязва победата над нацистка Германия във Втората световна война.

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза Путин.

"Те освободиха от окупация държавите на Европа, сложиха край на страшната трагедия на Холокоста, спасиха народа на Германия от смъртоносната идеология на нацизма", каза руският президент.

Той заяви, че именно съветският народ е поел основното бреме в борбата с нацизма.

"Стотици хиляди бойци умряха в чужбина. Наш дълг е да помним, че на съветския народ се падна основната тежест в борбата с нацизма", каза Путин.

Още по темата

Той подчерта, че Русия никога няма да забрави приноса на съюзниците на СССР в антихитлеристката коалиция и на всички борци срещу нацизма за постигането на победата.

"Никога няма да забравим приноса на нашите съюзници за постигане на победата, значението на втория фронт, който беше отворен през юни 1944 г. Почитаме паметта на бойците от въоръжените сили на всички държави от антихитлеристката коалиция, подвига на всички борци срещу нацизма, които безстрашно действаха в страните на Европа", заяви Путин.

Той отбеляза, че на парада на Червения площад в Москва заедно с руските военни преминават в шествие и представители на Азербайджан, Армения, Беларус, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Русия е готова за диалог и сътрудничество за създаване на обща надеждна система за сигурност, от каквато се нуждае стремително променящият се съвременен свят, заяви Путин.

Само заедно могат страните да защитят света "от новите опасни заплахи", каза той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
4
 
3
 
! Отговори
бг преди 3 години
Но червената арвмия й трябва мъже като генерал Колевда ги научат как се нахлува в чужада държава
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До собствена отговорносзащо смяташ че сирия не поддържа добри отношения та руснаците вилнея там ! те освобидиха и Армения от велосипеди и тоалетни чинии , също и грузия.а нас освободиха от ъчните часовници ,тютюневите предприятия и реколта и много други работи между които и държавния архив , който още държат на свобода у тях си.
109
2
 
4
 
! Отговори
? преди 3 години
До ПоловинатаЗащо неосвободиха и Китай както Унгария през 1956 ,Чехия през1968 .Защото китайския член е по-дебел от и не им стиска
108
4
 
4
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
истината е че Червената армия ги окупира т.е оТсвободи. И ако не беше това българия щеше да произвежда самолети и нямаше дабъде изпит цвета наългарската нация. за да огат руските шпиони безгрижна да изпълняват волята на московските си господари.Някои от тях дотолкова се бяха олигавили от подмазване на кремъл че говореха български с руски акцент като гриша Филипов.
107
5
 
4
 
! Отговори
тя преди 3 години
Путин натри носа на тези , които искат да изопачат истината !
106
2
 
7
 
! Отговори
Половината преди 3 години
Абеее... не е напълно прав Путин. Тее... половината държави в Европа бяха съюзници,сателити или колаборационисти с Германия - Италия,Испания,Унгария,Хърватия,Словакия,,Румъния,Бохемия и Моравия,България,Прибалтийските пудели,Швеция,Турция,Вишиска Франция.
105
6
 
8
 
! Отговори
преди 89г преди 3 години
като ученик ни караха зорноволно да ходим та бригади да събираме реколтата на ТКЗС-тата (от земята която са заграбили на дядо) която продукция се експедираше до руските гладни господари , а българските магазини бяха празни.-Сега Европа ми дава субсидии за всеки метър дава субсидии. Магазините са пълни и руските господари дрънкат оръжие от яд че никой не ги храни.За това е нужно и НАТО да ни пази от тези ***
104
1
 
4
 
! Отговори
собствена отговорнос преди 3 години
Огладняха и пак се оглеждат за плячка. Барута трябва да е сух, защото няма кой да ни защити. Да не забравяме че предния път си поделиха света в Ялта със САЩ и Британия.Ако някой си мисли че ще дойдат да ни защитават, да види как вилнеят руснаците из Сирия. По-скоро трябва да поддържаме резонни добронамерени отношения за да не са против нас.
103
8
 
16
 
! Отговори
сравнение преди 3 години
Преди освобождението ни от Червената Армия- България е на 8-10 място в Европа по жизнено развитие...далече преди всички други балкански държави. След свободата ---идва официално окупиране на държавата ни от Съветския съюз, изнасяне на цялото ни злато там, архивите ни, и контрибуции , после 3 пъти фалира соц. държавата България и сега сме на ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕС...те това е заслугата на червената армия. това са факти.
102
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената армия окупира и пороби България !
101
11
 
11
 
! Отговори
за съжаление преди 3 години
Червената Армия изписа с грозни червени букви своя път из Источна Европа.Следващия път ще трябва да се защитаваме с оръжие в ръка срещу нашественика.
100
10
 
15
 
! Отговори
Ватман преди 3 години
Червената армия изби елита на България, който защити държавата по време на 2 Световни войни и опази живота на Българите тогава, включително и на евреите. За това ни мразят най-много - защото ги спасихме и нямаха повод да ни изкъртят. Ако бяхме убили и един еврейн, щяхме да имаме съдбата на палестинците. Петър Дънов заплашва Царя, точно за това и той кляка. В България наистина не е убит нито един еврейн, иначе нямаше да ни има до сега.
99
3
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Ами , криете се бе Христо .....преименувахте се , остана само да си намажете и задниците със синя боя!Ти направи ли го.....изкара ли курса на Сорос , като "*** -80%"ха,ха,хааааааа
98
5
 
12
 
! Отговори
Ddd преди 3 години
Какво беше казал Левски: " който ни освободи, той ще ни пороби".
97
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 120Ми кат е *** матряла да избира комунистистически активисти и в същото време да реве срещу комунистите, като тебе - пада му се.
96
9
 
15
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ преди 3 години
РУСИЯ ИЛИ т.н. СССР , НИКОГО И НИЩО НЕ Е ОСВОБОЖДАВАЛА!НАПРОТИВ---ПОСТАВИ ПОЛОВИН ЕВРОПА В "интер-национална социалистическа робия" КОЯТА Е ОБРАТНАТА СТРАНА НА "немския национал-социализъм" ПРОКЛАМИРАН ОТ ХИТЛЕР И КОМПАНИЯ!СССР ---САМО НИ ОСВОБОДИ ОТ ПАРИТЕ , ИМОТИТЕ , ЖИЛИЩАТА И ПОМИНЪКА НИ И НИ НАПРАВИ БЕДНЯЦИТЕ И ПРОСЯЦИТЕ НА ЕВРОПА!ДНЕС--ЗАТОВА , ХОДИМ ДА РАБОТИМ НА ЗАПАД , ЗАЩОТО ТУК ОТНОВО НИ КАРАТ , ДА СЛУГУВАМЕ НА ЧЕРВЕНИ КАПИТАЛИСТИ , ЗА "СМЕШНИ И ЖАЛКИ ПАРИ"!СОЦ-РОБИЯТА СВЪРШИ!
95
11
 
19
 
! Отговори
Ники преди 3 години
Нито една от така наречените "освободени" държави, Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия или България не е благодарна на Русия. Путин не намира ли това за странно?
94
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно.Чест и слава.
93
14
 
16
 
! Отговори
lol преди 3 години
я пак? освободи от окупация? значи съветската окупация се нарича освобождение?и от каква окупация са ни освободили нас по-точно.... супер наглост
92
17
 
19
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Русия-страната на лъжите...Лъжи ,лъжи и пак лъжи.Измислиха и някаква си велика отечествена война. Втората световна война започва през Септември 1939.Русия влиза във войната през Юни 1941. Тази велика отечествена я изфабрикуваха за да не обесняват какви са ги вършили в периода 1939-1941 година Как помагаха на Хитлер да воюва с Англия и Франция и за да не обесняват топовните салюти в Москва в чест на славния вермахт при падането на Париж...