ФСБ предотврати нападение на метри от Путин по време на Парада в Москва

Някои източници твърдят, че един от войниците просто се разстроил
Обновена: 26 юни 2020 13:38 | 26 юни 2020 13:33, Нели Христова
159
ФСБ предотврати нападение на метри от Путин по време на Парада в Москва

Парада по случай Деня на победата в Русия не се размина без инциденти. Млад войник се опита да разбие стъклата на автомобил на службите за сигурност с картечницата си, само на малко повече от 100 метра от Владимир Путин.

Руските власти твърдят, че са потушили терористичен акт. Но инцидентът може би се е случил по една друга, доста по-забавна причина - 22-годишният Никита Ерошенко нападнал автомобила минути след като разбрал, че няма да маршрува пред президента на Русия. Оттърсвайки се от първичния шок, охраната веднага скача върху мъжа.

Пред "Комсомолская правда" вътрешен източник казва: "Служители на Федерална служба за сигурност предотвратиха сериозен инцидент и още повече - терористична атака".

Автоматът на Ерошенко не стреля по време на нападението, като най-вероятно той не е бил зареден. Изданието BAZA твърди, че 22-годишният войник е подготвял атака на Червения площад, но ФСБ я е предотвратил. Той искал да протестира срещу влошаващото се положение на Русия на международната сцена.

"Те подходиха нечестно спрямо мен", заявява Ерошенко, който е арестуван и срещу него е повдигнато обвинение. Според ТАСС, войникът е претърпял "нервен срив".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Форми на "гладомор" е имало по цял свят в определени етапи от развитието на всички развити държави. Дори по няколко. Това се дължи на индустриализацията. Няма начин да накараш селянина доброволно да застане на поточната линия и да бачка 7 дена седмично по 12 - 16 часа. няма начин да го накараш доброволно да си продаде земята или да се кооперира за да може да се използва високо производителна селскостопанска техника(трактори, комбайни). За това са се използвали банките за окрупняване на земята.
117
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото, Българо - руската финансова конвенция се е отнасял за Княжество България, а не за източна Румелия и точно той е бил опростен след първата световна. Уикипедия, братче ;)Дадох ти източника и ти така и не провери. А изказа мъдрата мисъл:"Иначе ти описваш дълга на Източна Румелия, който е бил обслужван отделно от този на Княжеството. Източнорумелийският действително е опростен, но този на Княжество България е изплатен до стотинка."А аз описвах дълга на Княжество България ;)
116
2
 
1
 
! Отговори
след 10 години преди 3 години
Путин е виновен и руски хакери!
115
0
 
0
 
! Отговори
До 116 преди 3 години
Нищо не си опровергал, там е проблема. Разбираемо е, че не желаеш да признаеш грешките си. Затова прибягваш до евтини трикове, за да осмееш противника и по този начин да го принизиш до своето ниво. Това си е твое решение, но само показва колко си зле. Като за начало бъди строг първо със себе си и после давай наклон на другите?
114
1
 
1
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Бай Дончо му е платил! Сега дватцат лет в Сибире ! Хорошо!!!
113
2
 
9
 
! Отговори
. преди 3 години
Какво е ФСБ? Може би Формация Студио Балкантон? Защо си мислите, че всички трябва да знаят какво означава тази абревиатура...
112
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ех, язък!Боже спаси Русия от ид.ота!
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не ми обяснявай фактор ли съм или не съм ;))Като ти чета непроверените постове, дето ги пускаш само на базата на една статия, която си прочел без да провериш, да ти кажа -10 беше опит да бъда... Един вид да те успокоя, че не си толкова зле. Е, зле си, От самолет се вижда. За 5 минути опровергах информация, която повтаряш в няколко поста, а още не си опитал дори да опровергаеш моята ;))Защото знаеш, че си се объркал тотално. А си с претенции за знаещ... А не знаеш ;)))))Морков...
110
0
 
6
 
! Отговори
До 108 преди 3 години
Така е, не са искали голяма българска държава. Интересното е, че преговорите между Русия и Австро-Унгария пропадат, защото последните предлагат Беломорието да остане в границите на българската държава. Русия отказва с аргумента, че това може да влезе в противоречие с амбициите им за контрол над проливите.
109
0
 
6
 
! Отговори
Weiss преди 3 години
В бегето не просто няма качествена журналистика, няма дори средно грамотна. Преписват се всякакви чуждоземни шокове, пикове и уикенди и се дават като факти. Прочетете някой руски ресурс, там си пише, под същата снимка - двама войника се скарват, командира решава да ги смени преди парада, следва нервен срив на единия, чупи стъкло на кола с ППШ (били са от "историческия" полк); за повдигане на обвинения вече не се и говори, няма никакви терористични актове, ама ако четеш българските заглавия, леле
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не забелязваш, строг съм с тебе ;)Посочвам ти дупки в информацията ти, които са твърде лесни за запълване(2 минути четене). Защитаваш страстно тези, които не струват и дори в елементарни открити популярни източници можеш да видиш това, но е си правиш труда. Прочел си една мекокиткеста статия и дори не си си направил труда да провериш базови факти. А ги постваш тук, дори без да посочиш източник... Може ли да си толкова неук... Пак повтарям, няма да те уча да мислиш. За това се плаща много...
107
0
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
След като прочетох статията и стигнах до коментарите по-долу, не можах да видя никаква връзка между едното и другото. За какво се препирате всъщност?
106
2
 
1
 
! Отговори
ФСБ преди 3 години
Сега лесно ги фащаме!Нямаше нито един военен на парада с маска.В публиката имаше мнооого терористи с маски,но ще бием и харестуваме който си харесаме
105
1
 
2
 
! Отговори
До 106 преди 3 години
И минус 100 точки да вземеш(не че ти си фактор, за да определяш такива неща), пак съм над теб. Хаха Имах предвид книгата "The Grapes of Wrath, по която има и хубав филм с Хенри Фонда. Предполагам, запознат си с политическите убеждения на Стайнбек? Както и да е, мина на лични нападки, което ми говори, че е по-добре да прекратим дискусията.
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжат.
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да ти кажа за това споразумение? Нито една европейска държава не е искала голяма славянска държава на Балканския полуостров. Австро - Унгария са искали българските територии с населението за колония. Ти обясни защо руснаците принуждават турците да нямат редовна армия в Източна Румелия преди обединението... Защо дори е бил лимитиран броя на изпълняващите полицейски функции там... Точно преди обединението... Споразумението е било за да не ги нападнат в гръб австрийците.
102
0
 
3
 
! Отговори
До 105 преди 3 години
"Много необразован *** се изля в нета... И драска каквото му падне."Не бъди толкова строг със себе си. Иначе ти описваш дълга на Източна Румелия, който е бил обслужван отделно от този на Княжеството. Източнорумелийският действително е опростен, но този на Княжество България е изплатен до стотинка.
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно съм прекалил с четенето... Ако това е възможно изобщо... Само за употребата на това "прекалил с четенето" имаш -10 IQ точки...
100
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Окупационният дълг е опростен след Първата световна война със споразумение между правителството на Александър Стамболийски и болшевиките."Цитат от уикипедия. Само го споменавам за да ти покажа колко си неграмотен. Дори на български не можеш да четеш. Договора за Българо - руската финансова конвенция е отлаган до 1902 - тогава са започнали ПЪРВИТЕ плащания. Сумата е била 10 милиона рубли(26 милиона лева) и така и не е платен.. Много необразован *** се изля в нета... И драска каквото му падне.
99
0
 
4
 
! Отговори
До 102 преди 3 години
Пише пълни глупости, тръгнал да образова. Прекалил си с четенето на Джон Стайнбек, струва ми се. Няма лошо, страхотен писател, но идеологически пристрастен.