Туроператори пред фалит, ако не се отвори границата за Украйна и Русия

Двете държави са в "черния списък" на ЕС
1 юли 2020 19:51, Петя Славова
53

Туристическият бизнес по морето настоява държавата да отвори границите за туристите от Украйна и Русия. Двете държави са в "черния списък" на ЕС, но той е с препоръчителен характер.

80% от туроператорите у нас работят на руския и украинския пазар и ако България не отвори границата те ще фалират, а сезонът ще бъде провален. През миналото лято близо 800 000 летовниците от Украйна и Беларус са почивали на нашето море, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Приканваме нашето правителство за спешно отваряне на границите с Украйна, като един голям пазар, и последващо отваряне на пазар Беларус и Русия", апелира туроператорът Иван Кирязов.

В момента към 1 юли спадът на тези пазари е 100%. Туристите от Украйна пътуват безвизово и туроператрите са убедени, че при отваряната на границата те ще се възползват от почивка у нас.

"Немският пазар е доста надежден, макар че самите германци се колебаят да пътуват със самолет, поляци, чехи и унгарци са доста по-смели", обясни зам.-председателят на Регионалната туристическа камара Деница Колева.

Туристическият бизнес се надява на българските туристи, но до момента се реализират нощувки единствено през почивните дни. "Идват българските граждани всеки петък или събота сутринта и си заминават в неделя. Това не може да реши спада на вътрешния и международния туризъм", категоричен е председателят на Регионалната туристическа камара Иван Иванов.

Туристическият бизнес по морето настоява също 50% от средствата на Министерството на туризма, отделени за справяне с последствията от Ковид-19, да бъдат пренасочени към морските общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Bg izmet преди 3 години
НАЛИ СИ ИМАТ МОРЕТА ЧИЙ ГО ДИРАТ В БГ. ДА СЕ ПЛИЦИКАТ И БИЯТ ДАЛЕЧ ОТ НАС .
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризмът не е бизнес.Който чака пари от туризма, ще чака мноооооооооого дълго.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да хващат мотиките и да кОпат.На полето има работа за целия китайски народ, плюс индийския.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те ли ще лекуват болните украински и руски туристи.На морето няма лекари по плажовете, защото хората са на първа линия.Ако искат да не фалират, да свалят цените и да се преориентират.А и като стачкуват, какво ще се получиТе хората си ги освободиха сами от работа,както всяка година.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Някой сиС тия ваши опорки за смях ставате. Прочети какво пише в материала. Някой да е споменал Путин? Но ти да си речеш ... за краставицата, че друго не знаеш. Продажник.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Да си стоят в Турция, голяма работа че са им истекли паспортите. По-малко внесени гласове от чужбина на следващите избори, какво по хубаво от това.
34
4
 
2
 
! Отговори
Татар преди 3 години
Точно пък хохли-урки айде няма нужда
33
4
 
12
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
А щом плюете Путин, сега не ревете.
32
1
 
1
 
! Отговори
Я преди 3 години
Данчо много си зле майна.
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха застроили толкова на гъсто, сега щяха да са атрактивни за повече хора, загрижени за здравето си.Фалитът им беше предизвестен.
30
1
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До Додо 8Те тия от щатите, как да дойдат ,като нямат отпуск бе От щатите българин идва само ,ако трябва да ходи на лекар или зъболекар или да продаде нещо наследство
29
2
 
19
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Не бързайте с границите...Подпорната стена тип хотел още не е завършена...Ще вземем да затиснем някой руснак и ще ни падне туристическия рейтинг...
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШойгуДадох ти плюс, само че те им правят оборота...явно не си виждал болни англета и млади германчета да повръщат на закуска в хотел...хаха.За балконинг си чувал. може би не си виждал как немец преминава през стъклена врата :)
27
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна лъжа! Ако наистина бяха пред фалит, щяха да свалят цените! Отворете границата и всички ще се изнесат в Гърция!
26
0
 
21
 
! Отговори
Жозефа преди 3 години
То не може само да се *** и печели. Като правиш бизнес има рискове не може само печалба 150 %.
25
12
 
18
 
! Отговори
Шойгу преди 3 години
За чий са ни тези болни руснаци?
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Не е сигурно, все пак стои власта зад повечето хотели и подпорни стени, тоест не ги еб е много, всички ние плащаме по някакъв начин....Затова може да си гледаш Майбаси и да цъкаш с език, краденето е голямо в малката ни софра :)
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам що за истерия са тези почивки по морето, живея в град с море и последните 2 години не съм влизал в морето. От време на мреме си взимаме 3-4 нощувки в радиус от 600-800 км и тъй като сме с кола не ме бърка че хотела е на 40км от Барселона - важното е да е на добра цена с басейн и спа....
22
0
 
25
 
! Отговори
някой преди 3 години
тъпо и ненаяло се племе. С огромна радост ще ги видя фалирали. Няма други *** като нашите! В сравнение с тях дори и кожодерите във Франция са приятни хора!
21
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съсипаха черноморието с тоя бетон и тая денонощна чалга.Това им е наказанието свише.