78% от руснаците решиха: Путин може да остане на власт до 2036 г.

Опозицията нарече лъжа проведения референдум
2 юли 2020 11:35, Елка Василева
206
78% от руснаците решиха: Путин може да остане на власт до 2036 г.
Снимка: БГНЕС

Жителите на Русия одобриха със 77,92 на сто от гласовете си конституционните промени, чрез които Владимир Путин получава възможността да остане на власт до 2036 г. Това показва огласеният днес окончателен резултат от вота във федерацията, наречен от опозицията "лъжа", предаде Франс прес.

След преброяване на 100 процента от бюлетините става ясно, че "против" поправките са гласували 21,27 процента от участниците, сочат данните на руската ЦИК. Активността е била около 65 на сто.

Вотът, предвиден първоначално за април, бе отложен поради пандемията от COVID-19. За да се избегне струпване на хора в секциите, гласуването продължи една седмица и приключи вчера. Избирателите бяха задължени да слагат маски и ръкавици.

Още по темата

Резултатът никога не е бил под съмнение - в началото на годината реформата бе одобрена от парламента, а новият текст на конституцията вече се продаваше по книжарниците, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Опозиционерът Алексей Навални нарече това гласуване "огромна лъжа" и прикани своите симпатизанти да се мобилизират за местните избори през септември.

Една от най-оспорваните поправки дава на Владимир Путин право да получи още два президентски мандата, след като през 2024 г. приключи сегашният. Така той ще може да остане в Кремъл до 2036 г., когато ще навърши 84 г.

Промените внасят в конституцията и ред консервативни принципи, подкрепяни от президента - вяра в бога, бракове само за хетеросексуални двойки, патриотично възпитание. Предвидени са и социални гаранции като индексиране на пенсиите.

Според критиците на Кремъл властта е използвала повече похвати от друг път, за да си осигури шумен успех и силна избирателна активност - например лотария с подаръци за участниците и ваучери за покупки за гласувалите онлайн.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
11
 
18
 
! Отговори
Jon преди 3 години
Андрежковци, Руснаците са 5ти(4ти ако не се брои ЕС като едно цяло) в Света! Проверката е лесна - в гугъл "GDP_(PPP)" и какво намираме? За 2020 по изчисления на МВФ Русия е на 5 място, точно преди Германия и след Япония. А ние сме на завидното 79 място. Така, че андрешковци - не се подигравайте на Руснаците за Путин, или че са бедни, щото не си виждате посрания гъзз.
127
8
 
23
 
! Отговори
Това е резултата преди 3 години
Това е волята на гласоподавателите в РФ. Ако на някого не му харесва, си е негов проблем. Имало е много външни наблюдатели и засега никой не е оспорил резултатите. А нашите русофобски *** могат да пишат каквото им дойде - това е без значение.
126
4
 
15
 
! Отговори
Начо преди 3 години
Да им е честито.Повече никой няма да ги пита за нищо
125
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин спаси Русия а Тиквун ликвидира тиквуните в Тиквунистан.
124
4
 
13
 
! Отговори
Ю кортес преди 3 години
От сега трябва да помислят и за мавзолей.
123
13
 
12
 
! Отговори
Цар Путий Първи преди 3 години
Исторически погледнато почти всички царе и крале освен официалната титла имат и неофициална (нещо като прякор). Например, Ричард Лъвското сърце, Иван Грозни, и т.н. Неофициалната титла на новия руски цар най-вероятно ще бъде Путий Зануления.
122
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aко тук някой каже че ще внесе следните промени в БГ конституция - вяра в бога, бракове само за хетеросексуални двойки, патриотично възпитание, Премиер и президент да се избират само ако нямат офшорни сметки в чужбина и техните близки ЩЕ ГЛАСУВАМ С ДВЕ РЪЦЕ ЗА НЕГО!
121
7
 
9
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Малко е! Поне до 2136-та трябва да остане тавариш Жужа! :))) ПС: нека стои, така нещата там са ясни:)
120
13
 
14
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Много съм радостен..Колкото по дълго гномчик управлява в Рассия-толкова по добре за останалия свят...Сега за азиатската империя има само един път-надоло и дълбоко в гниещата тиня...
119
4
 
8
 
! Отговори
патриотично възпитан преди 3 години
Да учиш всичко удобно от втората световна и нищо неудобно ,навсякъде във всичко все ти прав и че от вас по умни и добри никъде няма...... а Путин е необходимия дуализъм ,за да работи огромния военен комплекс на целия запад ,всички се готвят да се бранят от Путин ,а междувременно воюват къде при арабите къде в Африка....та може би е лицемерно ,но на практика Путин е идеален да управлява Русия....
118
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия и те се закопават, хахаха :) Един дол дренки с *** от другата страна на света. Едните ще си преизберат Тръмпера, а тия се пуснаха без проблем на Путина... Освен "честито" какво друго да им каже човек? :)
117
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 124Колкото повече пада рейтинга на Путин, толкова КГБ'то го качва.Ако се появи нов човек, няма човек
116
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разликата между нас и руснаците е че там мнозинството хора си избират кой им харесва и кой да ги управлява. тука мутрата го избират 20% от българите и той си прави каквото иска вече трето десетилетие
115
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали бил паднал рейтинга на Путин, бе, русофобратни гейчета-пигмейчета, нали руснакът щял да излезе по улиците, та да прави майдан и помете " режима на Путин"? А руснакът излезе, за да гласува за нова конституция и я одобри с огромно конституционно мнозинство и даде нов карт бланш на курса на Путин - Новият курс за възраждане на мощта на Русия и утвърждаване на новата социална роля на руската държава по отношение на руския народ
114
14
 
9
 
! Отговори
sd преди 3 години
България е заприличала на руска ***. Каскетатурата може да съсипе живота на всеки.
113
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мужиците назначиха Путин да управлява и правнуците им !...ама какво да правят - а мръдна, а те нема !
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до браворептилите са много коварни и издръжливи,хората трудно ще ги спрат,добре че са другите извънземни същества че отвреме на време ги пляскът по ръцети
111
7
 
20
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Браво на руснаците !Путин до 2036 г на власт ,а наш Бойко до Коледа ще му дръпнат килимчето !Мечтата ми ще е на 100 % ако изберат и Тръмп до 2036 .Тогава светът ще бъде рай , съответно ад за рептиломасонските неоджендърски либерали!Гледам и тука из форума е пълно с евроджендъри ,които с широки крачки вървят по левият тротоар!Рептилката Клинтън ще се вкисне съвсем.Но така е доброто винаги побеждава злото!
110
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 117поредния болен мозък
109
23
 
17
 
! Отговори
Внимание русофили! преди 3 години
България е демокрация, Русия е диктатура.Българинът дава 50 лв за маратонки без много да мисли, руснакът е готов да убие за тях!Руснакът е нещо различно от московчанинът!Внимавайте със русофилите, защото те искат да превърнат държавата във руска провинция. Помнете как ни съсипаха през 90-те години - убиха премиер и направиха хипер инфлацията по време на виденов! Крадяха евро фонове и дори все още заедно с подгласната им партия лакей продължават да опитват да дърпат на зад държавата ни!