Тръмп "садистично" към Меркел: Нарекъл я "глупава"

С Путин и Ердоган американският президент раболепничи
2 юли 2020 08:45, Елка Василева
62
Тръмп "садистично" към Меркел: Нарекъл я "глупава"
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Груб към жените, раболепен пред мъжете - такъв бил в телефонните си разговори американският президент. Той се държал почти садистично с германската канцлерка Меркел, която нарекъл "глупава".

Американският президент Доналд Тръмп се държал по телефона изключително грубо с лидерите на другите държави, особено с жените. Най-потърпевши били Ангела Меркел или Тереза Мей, свидетелстват източници от Белия дом, с които е разговарял журналистът Карл Бърнстейн, пише Дойче веле.

Отношението на Тръмп към Меркел било почти "садистично", самата тя била наречена "глупава" и "под влиянието на руснаците". Заради "своеобразните" разговори в Берлин дори били взети специални мерки за сигурност, за да бъде опазено съдържанието им в тайна.

С нападките си срещу бившата британска министър-председателка Тереза Мей Тръмп успял да постигне точно това, което е целял. Източниците на журналиста обаче описват реакцията на Меркел като съвсем различна. На атаките на Тръмп германската канцлерка отговаряла с конкретни факти. "Тя се справяше много добре", разказват запознати. Канцеларията на германската канцлерка не коментира доклада, говорител на правителството изтъкна поверителността на разговорите.

Отношението към Путин и Ердоган е друго

Карл Бърнстейн е разговарял с десетки бивши и настоящи служители на Белия дом, сред тях и такива, които са имали право да слушат разговорите на президента или да четат транскрипциите им. Сред интервюираните лица са бивш външен министър, министър на отбраната и началник на щаба. Заключението от разказите им е, че "в стотици телефонни разговори с ръководители на правителства президентът не е бил в състояние компетентно да поддържа външнополитическите отношения".

Тръмп често е бил зле подготвен и се е отказвал от важни за Съединените щати позиции. Също така сериозно се влияел от "силните мъже" - в телефонните разговори с Путин той почти робски копнеел за неговото одобрение.

В определени периоди турският президент Ердоган е говорил по два пъти седмично с американския си колега, включително докато Тръмп играе голф. Резултатът от тази комуникация е, че президентът на САЩ изтегли американските войници от Сирия и остави кюрдите беззащитни срещу атаките на турците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
ало бАу преди 3 години
Мнението ти е "популярно" единствено Вред тебе, може би.
30
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15Тъй ли? Ами още по-добре. Те американците това и заслужават - още един тръмповски мандат. Като гледам добре се справя не само на международната сцена, ами и в собствената си държава. Цъфтят и връзват американците. Тоя ще ги оправи тотално. Целия свят ще оправи.
29
10
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До ало, бАуНе мисля, че се излагам. Мнението ми не е популярно вред ***, знам. Слабо ме вълнува обаче какво мислят за мен :D
28
1
 
7
 
! Отговори
ало, бАу преди 3 години
*** си.Да си знаеш.Че да се излагаш по-малко, може би.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прумерно завода на Еърбъс в Хамбург абсолютно нелегитимен пренесен на немска територия с крадени френски технологии.После що германия била добре.
26
9
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До ало, бАуНе съм самодоволен ама Дънинг-Крюгера малко ме дразни .. :D Тук в коментарите е доста популярен синдрома ... "Професорите нищо не разбират! Аз знам най-добре!" "Какво работиш, че знаеш най-добре?" "Ами, завеждам .. склад" ..........
25
2
 
8
 
! Отговори
ало, бАу преди 3 години
Ти си бил безнадежден.Бати самодоволния ***.
24
6
 
7
 
! Отговори
Франкофил преди 3 години
Я разкажете как немците окрадоха всички самолетни технологии на французите и закараха заводите в Германия така оглозгаха или поне се опитаха със железопътният транспорт.сименс окрадоха технологиите на Алстом и ги предадоха на Китай.Германия Китай и Русия остта на злото новият Рим Берлин Токио.
23
10
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До ало, бАуВиж си професията и хууубавичко си помисли "абе аз наистина ли съм толкова умен, колкото си мисля?" Душица :D
22
1
 
16
 
! Отговори
ало, бАу преди 3 години
"Образована" и умна, не винаги съвпадат. Както и необразован, и ***.Като гледам простиите граничещи с лудост, които сътвори, хич не ме еня, ако и космонавтика да е завършила.Като гледам и тука нашите образовани - цЕцка, другата кърджалийската "умна" ***...Ама явно и ти си много "образован", та трябва да ти се обърне внимание.
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завършила физика голем праз.За наука или е Евреин или не ми го хвали.Ландау Капица Айнщайн Перелман.Но да си дойдем на думата.Германия брутално експлоатира съседите си задушава ги икономически и ги краде.Целият ЕС бачка за тях.Опитват се това да го правят със Сащ сори ще ядете бой немчуги къси са ви ръчичките.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истина е, че бай Дончо изтегли някои американски войници от Сирия и уж остави кюрдите, но също така е истина, че той не остави сирийските петролни кладенци.
19
27
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Принципно Меркел е брутално умна и образована жена... Завършила е физика все пак ... Тръмп сигурно може да брои до 100 ... Намерил на кой да каже, че е глупава :D
18
18
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Тръмп се справяше добре икинимически Защото използва всички козове на сащ срещу патньорите си. Това донесе успех вТръмп е един неук и ръководител с комплекси, чието самочувствие се крепи на милиардите му. Не е нито ръководител нито икономист. Свива разходите, налага санкции на доскоро "приятели" и така пълни бюджета. Един истински икономист, развива икономиката, чрез увеличаване производството на стоки с висока добавена стойност!
17
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете глупости и безсмислици за Тръмп по заповед,но не пишете,че сиатълската народна со ро ска република вече не съществува. Тръмп беше казал ,че ще я остави малко да видят хората тези революционери какво ще им причинят,и ще я ликвидира.
16
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп както винаги е прав за оценките си за лидерите изброени в статията.
15
3
 
18
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Тръмп уважава силните лидери,дори да са противници.Меките китки и раболепници ги неглижира.Какво е чудното?Впрочем,какво постигат тия,които просто си джафкат срещу Путин или Ердоган?Помните ли предизборния клип с Х.Клинтън,която джафкаше като пале-е те това е голата истина.
14
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак е бил учтив. Тя е много повече от това...
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До рижав перчем 10Неговия господар: нетаняху все още го подкрепя.
12
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп ще бъде следващия президент на САЩ, колкото и да се опитват да го дискредитират. А Меркел,която закачи 1000 000 не работещи и никога няма да работят лица на врата на обикновените немци,които трябва да ги хранят и обслужват как да я наречеш?Която иска да захранва Русия с евро за да правят ракети срещу ЕС как да я наречеш?!