Арестуваха губернатор в Русия за поръчкови убийства

През 2018 г. Фургал спечели губернаторските избори със 70% подкрепа
10 юли 2020 09:47, Елка Василева
6
Арестуваха губернатор в Русия за поръчкови убийства
Снимка: БГНЕС

Губернаторът на Хабаровския край в Русия Сергей Фургал е арестуван по подозрение в организиране на поръчкови убийства. Той беше конвоиран със самолет от Хабаровск до Москва, където съдът трябва да определи мярката му за неотклонение. Фургал не признава вината си.

Според разследващите убийствата са били извършени през 2004 и 2005 г., когато Сергей Фургал се е занимавал с търговия с метали, а жертвите са били негови конкуренти. Още миналата година в рамките на същото разследване бяха задържани четирима души, които са посочили Фургал като организатор на престъпленията, предаде БНР.

Лидерът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски се възмути от показния арест на своя съпартиец. По думите му губернаторът никога няма да бъде изключен от партията и тя ще продължи да го защитава. Освен това Жириновски заплаши, че неговата парламентарна фракция ще напусне Държавната дума.

"Трябва фракцията на ЛДПР да подаде оставка и да си тръгне от тук. Нека целият свят да види какъв бардак е в нашата страна! Нужна ви е конституция – дадохме ви конституция, а вие ни слагате белезници. Безсрамници! Седите си по кабинетите и започвате да действате като при Сталин," каза политикът.

Според Жириновски зад ареста на Фургал стоят определени бизнес интереси. През септември 2018 г. той спечели губернаторските избори в Хабаровския край с близо 70% подкрепа срещу 30 на сто за кандидата на управляващата партия „Единна Русия“ Вячеслав Шпорт.

"Кремъл изпраща сигнали към всички други желаещи да повторят този подвиг: Момчета, ако искате да си имате проблеми, побеждавайте, а ако не искате, то по-добре недейте!" – посочи политологът Аббас Галямов. През септември тази година са насрочени губернаторски избори в близо 20 региона на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Другари, преди 3 години
На протест !
4
7
 
8
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Дребния консолидира властта си - тоя е показуха, а медиите ги почва поред, диктаторите мразят свободния печат!
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Къде беше 15 години всезнаещата ни ФСБ"-----------------------Всезнаещата ФСБ най-вероятно е имала оперативна информация, която обаче според старата колониална конституция на РФ, е била недостатъчна, за да издържи пред съда като доказателствен материал. Видимо след приемането на промените в конституцията, доказателствата са се оказали достатъчни за повдигане на обвинение.Случаят Фургал не е единствен. СК РФ сега провежда обиски в "Открита Русия" и "МБХ медия". Петата колона да заляга.
2
9
 
9
 
! Отговори
шоп преди 3 години
Тия там живеят в първобитния строй
1
10
 
8
 
! Отговори
Забавно въпросче преди 3 години
от руския нет - "Къде беше 15 години всезнаещата ни ФСБ, надминала по вездесъщо присъствие даже КГБ, от когото се пръкна? Как убиец изкара три мандата в Държавната дума и мина през проверката на кандидатите на изборите за губернатор? А след като го избраха Слънцеликият му стисна ръката, макар и да скърцаше със зъби?"Общо взето, показателна случка - Вовата запретна ръкави и каза: "Ей сега ще видите вие каква нова Конституция сте ми гласували." А в отвъдното мустакатият чичко Сталин се подхилва.