Конгресът на САЩ със стъпка за затягане санкциите за „Турски поток“

Долната камара одобри внасяне на поправки в бюджета за отбрана
21 юли 2020 10:03, Елка Василева
30
Конгресът на САЩ със стъпка за затягане санкциите за „Турски поток“
Снимка: архив, БГНЕС

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри единодушно внасяне на поправки за затягане на санкциите срещу газопроводите "Северен поток 2" и "Турски поток" в проекта за бюджета за отбраната на САЩ за следващата финансова година, която започва от 1 октомври тази година, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Целта на инициативата е да втвърди вече действащите санкции по отношение на руските газопроводи „Северен поток 2“ и „Турски поток“.

В края на декември 2019 г. президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа бюджета за отбраната за текущата финансова година, който задължава администрацията да въведе санкции по отношение на дадените проекти.

В гласуваните от Камарата поправки става дума за въвеждане на рестрикции срещу чужди лица, които в значителна степен способстват за продажбата, арендата и предоставяне на съдове за полагане на тръбите, предназначени за строителството на двата газопровода.

Още по темата

Миналата седмица дипломат №1 на ЕС Жозеп Борел заяви, че ЕС застава твърдо срещу едностранните санкции и заплахи за налагането им от страна на САЩ, които засягат интересите на европейски компании, в това число и по отношение на газопроводите „Северен поток 2“ и „Турски поток“, доколкото подобни мерки са в разрез с международното право.

Самият проект за бюджет за отбраната на САЩ трябва да бъде утвърден в Камарата на представителите и в Сената на Конгреса. След като двете камари на Конгреса одобрят свои версии на проектобюджета, ще бъде свикана комисия за съгласуване на детайлите в двата проекта. После пак ще се гласува в двете камари и след това текстът отива да подпис при държавния глава. Обикновено този процес продължава до есента и дори до началото на зимата, припомня ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Нормален преди 3 години
До баба мараБабе, стой си у дома и слушай програма Христо Ботев.Цените на газа остави на нас.
23
3
 
0
 
! Отговори
Alexander преди 3 години
Няма значение, че ще ни санкционират, ние трябва да им лижeм зaдницитe! Те са наши партньори и ние трябва да им се подчиняваме. Може и скоро да изчезнем, като свободомислещ народ, но важнорто е да целувме зaдницитe на Aмeрикa No.1
22
4
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
санкции на целия свят към сащ изобщо не ме интересуват техните санкцииаз искам евтин газ а руския е такъв не желая ам втечнен газ и гмо говеждо месо
21
3
 
5
 
! Отговори
защо преди 3 години
Може ли някой да обясни, какво общо има бюджета за отбраната на САЩ с два търговски проекта на доста европейски държави? Това значи ли "защита на американските интереси"? Как? Виетнам, Корея, латинска америка, арабският свят...?
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия съвсем се самозабравиха... Май-май скоро целия свят ще им бие шута много здраво. Да си седят в скапаната държава и да се подават на тъмните парцали, които сами са си докарали от дивото... С малко късмет ще свършат в забвение и собствените си гадости, както заслужават, задето прецакват де що им падне откак са се пръкнали...
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БИВШ НРБ- ЕЕЦКупувай тогава два пъти по скъп шистов газ. На това му се вика демократично извиване на ръце. Не разбирам как може да си за чужди интереси, а не за тези на собсвената ти държава.
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я пишете нещо за *** на кардашианката, кви са тези постни новинки?Пишете за култура, как уличните дилъри си правят рап фестивал, как се млатят черни, бели и латиноси в пандиза и каква етническа хармония цари, кви патоци, кви пет леа...
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15Човека се казва Джо Байдън! Сина му беше в Украйна!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Брей, много бързо ти затриха благословията на троловете!
15
14
 
12
 
! Отговори
бахуро преди 3 години
До Боби:То за руснаците все чуваме какви велики неща произвеждали. Вече 20 години все изпреварват немците с техните лади. Русия технологично са десетилетия назад във почти всяка сфера. В политическата обаче са векове назад крепостните селяни, тежък феодализъм. Само дето сега феодалите и царя са заменени от президент и олигарси :D
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен (11)Проблемът със Северен поток и Турски поток си има име - американски инвестиции в Нафтогаз-Украйна. Реализацията на тези проетки ще доведе до загуби на важни клечки в сената на САЩ и загуба на позиции за новата пионка на САЩ - Украйна.
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1ХОДИ СЕ ЛЕКУВАЙ БРЕ ЕВРеОАТЛАНТИЧЕСКИ ДЖЕНДЪРЯК
12
22
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
така и трябва , санкции до дупка на руските ***
11
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ние суверенна държава ли сме или колония с генералгубернатор - комунист от банкята ще ни казват на нашата земя какво да правимводопроводи или газопроводиегати и наглите кравари- дето са стъпили трева не никне вижте какво ни направиха за 30 години
10
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС са абсолютни лицемери. От една страна се правят, че поддържат Украйна в конфликта с Русия. От друга страна със Северен Поток 2 заобикалят Украйна и по този начин правят Русия независима от Украйна. Като не ви пука за Украйна, просто си го признайте. Не виждам смисъл в това да говориш едно, а да правиш друго. Признайте си, че не ви пука.
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 7 Алоо, Бойко ни го наложиха преди 11 години заедно с проверяващия го Цв.Цв. от американското посолство!
8
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не стига,че ще забравим за"патоци"ами и едни два милиарда лева които Тиквун наля за фърчила в опита си да си купи индулгенция и тях трябва да пишем на сметката на крадеца!
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те нека си санкционират Турски поток, само да не санкционират Балкански поток ! Всъщност, какво ако ни санкционират за Балкански поток, ние сами сме се санкционирали, че вече няма каква санкция да ни наложат, освен да ни спрат въздуха за дишане!
6
9
 
2
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Аз си оставам убеден боковист.
5
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците никога няма да са доволни, щом газът идва от Русия. И Турски поток не ги удовлетворява. Ето защо трябваше да си построим Южен поток и да не ни пука. Това е стратегическа грешка на Борисов, която струва много скъпо на България. Ако се иска оставка на правителството, трябва да е за това, а не за глупости.