Путин уволни губернатора, обвинен за поръчкови убийства

Повече от седмица има многохилядни протести в Хабаровск
21 юли 2020 09:54, Елка Василева
32
Путин уволни губернатора, обвинен за поръчкови убийства
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин уволни обвинения в организирането на поръчкови убийства губернатор на Хабаровския край Сергей Фургал.

Държавният глава назначи за временно изпълняващ длъжността депутата от Държавната Дума Михаил Дягтерьов, предаде БНР.

Още по темата

В прекия ефир на държавния телевизионен канал „Русия 24“ Путин попита Дягтерьов дали е готов да поеме поста. 39-годишният депутат и председател на парламентарната комисия по физическата култура, спорта, туризма и младежта отговори утвърдително и благодари за доверието. И той като своя предшественик на поста е от опозиционната Либерално-демократическа партия на Владимир Жириновски.

Въпросът е дали новото назначение ще доведе до стихване на продължаващите повече от седмица многохилядни протести в Хабаровск.

Вълненията започнаха, след като Сергей Фургал беше показно задържан на път за работа, конвоиран до Москва и обвинен в организирането на поръчкови убийства преди 15 години, когато се е занимавал с частен бизнес.

Някои от протестиращите настояват за освобождаването на Фургал, други – за открит и справедлив съдебен процес срещу него и то в Хабаровск, а не в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3, Сега, ние сме минали ерата на диктаторите. Трябва ни сериозно правителство, което не може да имаме на практика докато корумпираните изверги в ЕС не поддържат еквивалентно корумпирани правителства в България, както е сега.Иначе колхозниците си обичат диктатура и живота в 13ти век
3
13
 
11
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Ах колко ни е нужен един като Путин, да оправи хунтата...
2
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма ли да ни отърве от рожбата на Решетников
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия си живеят в Игра на тронове горките. Хората избират губернатора с пълно мнозинство и комплексара Путин го арестува за убийства преди 15 години и го уволнява. Нашите русофили пляскат и се радват, искат Радев тука да е като Путин.