Путин и Тръмп обсъдиха контрола над оръжията

Обсъдили са Договора за стратегическите настъпателни оръжия
24 юли 2020 07:58, Елка Василева
15
Путин и Тръмп обсъдиха контрола над оръжията
Снимка: архив, БГНЕС

Президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и на Доналд Тръмп са обсъдили по телефона стратегическата стабилност и контрола над оръжията с оглед на отговорността на двете държави за поддържането на международния мир и сигурност. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл, предаде БНР.

Двамата лидери са потвърдили актуалността на двустранните консултации по тези въпроси, включително по Договора за съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия.

Подписаният през 2010 г. в Прага от президентите Дмитрий Медведев и Барак Обама документ е последното споразумение между Москва и Вашингтон в сферата на стратегическата стабилност.

Договорът изтича през февруари догодина и в момента се водят двустранни преговори за евентуалното му продължаване.

Путин и Тръмп са обсъдили също така руското предложение за среща на лидерите на петте постоянни държави- членки на Съвета за сигурност на ООН.

Била е обсъдена и иранската ядрена програма, като и двете страни са наблегнали на необходимостта от общи усилия за поддържането на регионалната стабилност и на глобалния режим на неразпространение на ядрено оръжие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
1
 
! Отговори
Помощ! преди 3 години
Тръмп! Човек моля ти се! Жена ти е почти българка, славянка! Направи нещо за България. Вкарай ЦРУ. Обяви го този продажен президент за персона нонграта. Този предател! Този ще ни затрие. Човек! Сложи тука бази! Не е само Полша в риск от Русия!
8
2
 
5
 
! Отговори
CitizenX преди 3 години
Какво е това страдание и болка изписани на лицето на Тръмп , докато Путин само леко се усмихва ? Да не би Володя да е стиснал ръката му малко по силно и Доналд да е почувствал болка . Как сега ще маха с ръчички и ще върти китки на предизборните си срещи ? Тоя Путин как само му провали предизборните изказвания...п.с. Дано само да помогне с избирането ,както направи на предишните избори. Иначе нахалост отива тази среща хитро замаскирана като "обсъждане контрола на оръжията" .
7
6
 
2
 
! Отговори
Кой ще запали ядрена преди 3 години
война?САЩ и Запада-не,имат много да губят.Русия-не-голяма територия,слабата икономика не е успяла да прахоса природните ресурси.Китай-съмнително,те исега контролират икономически света.Ул.трасите на атомния клуб-Сев,Корея,Индия и Пакистан,както и Иран,когато си направи ядрено оръжия са вероятнитезаподозрени.Като гръмне първия взрив,без значение кой го е детонирал,щенастъпи вержна реакция-удари и ответни удари и намеса на великите сили.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и на Доналд ТръмпПоправи си глупостите! Пий още едно кафенце и си направи рeдакция, щото рано сутрин на гладно не е хубаво да се смеем...
5
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
русия е силна страна и заслужава да бъде ВТОРА отзад напред
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отде го намериха този стол за Путин, специална направа?
3
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един тп очилат германец предава цялата атомна програма на руснаците.Ако не беше той и ако американците ги бяха ударили с атомно оръжие сега Рассия щеше да е само минало.Демократическата партия винаги е цакала Америка и нормалният свободен свят.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Тръмп!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Путин!