219 кораба честваха деня на руския флот

Тържественият парад се проведе в Санкт Петербург
Обновена: 26 юли 2020 15:40 | 26 юли 2020 15:30,
79

Снимка: БГНЕС

Главният парад на Военноморския флот (ВМФ) на Русия в Санкт Петербург завърши с полет на самолети над Санкт Петербург и преминаването на пешеходна колона от 10 парадни екипажа пред бронзовия конник - паметник на основателя на руския флот Петър Велики, предава агенция TACC, цитирана от "Фокус".
Още по темата

Във въздушната част на парада участваха 42 самолета на военноморската авиация и Военно-космическите сили Сутринта самолети и хеликоптери излязоха в небето от четири летища и се събраха над Кронщад, за да преминат над центъра на Санкт Петербург във формация. Височината на летене на авиационната техника беше от 150 до 400 метра, със скорост до 550 км / ч.

Най-новият спасителен самолет "Александър Мамкин" прелетя над Нева, в парада участваха военноморски атакуващи самолети SU-24M, Су-27, Су-30СМ, МиГ-29К, Ил-78, Ту-142МК, ИЛ38, както и вертолети Ми-8, Ка-27М, Ка-29, Ка-31 и друга техника.

В края на парада група самолети Су-25 изрисуваха в небето над Санкт Петербург държавното знаме на Руската федерация.

Парад на всички флоти

Корабите на Северния, Балтийския, Черноморския, Тихоокеанския флоти и Каспийската флотилия взеха участие в честванията по случай Деня на руския флот. Общо 15 хиляди души, 219 кораба от различни класове, 71 самолета, 126 единици военна техника взеха участие във военноморските паради на 26 юли.

Преди началото на парада в Санкт Петербург, главнокомандващият на руския флот, адмирал Николай Евменов, на комендантския пристан на Петропавловската крепост, в режим на видеоконференция получи рапорти от командирите на флотите за готовността на ВМС за Главния морски парад пред президента на Руската федерация и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Владимир Путин.

Президентът направи обиколка с катер на военните кораби, подредени в река Нева, за да участват в Главния военен парад. Държавният глава поздрави екипажите с Деня на флота.

Фрегатата „Адмирал Касатонов“, наскоро приета на въоръжение в руския флот, корветата „Бойки“, ракетния катер „Димитровград“, противоминни катери, малките ракетни катери, десантните катери, миночистачите и други, както и пресъздаденият първи руски ветроходен кораб "Полтава", минаха в парадно формиране по Нева.. Общо над 40 кораба, катери и подводници взеха участие в Главния морски парад в Санкт Петербург и Кронщадт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
20
 
6
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Не разбрах - кораби ли ще плюскат чебурашките?
29
13
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Спасението на България отново е в ръцете на великата Руска империя
28
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Про сията открай време се управлява с хляб и зрелища като древния Рим, обаче като няма много от първото-следва да се набляга на второто. Разпада е неизбежен, само се отлага във времето.
27
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38 Русия=вехторияИ в неделя си се надрусал ! Така всеки ден по няколко пъти да се друсаш няма да дочакаш новата година а някъде към октомври ще се възнесеш
26
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не била искала да воюва с целия свят?Само с половината ли??Когато СССР сложи ръка на Източна Европа и народите и се противопоставиха, защо прати Червената армия да ги смаже?Сигурно защото е много миролюбива.ВИЦОВЕ
25
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па ние имаме един кораб обаче няма брикет и така си ръждясва .
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потънали кораби?
23
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименРусия не иска да воюва с целия свят.тя воюва само в съседните си страни, Сирия, Либия, Венецуела и няколко африкански страни.
22
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не иска да воюва с целия свят. Русия иска да живее в мир и разбирателство.Днес Русия показва на целия свят, че има сили и средства да отговори при агресия.
21
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
22, сами си избирате и лелеете хунтата. Сами се спасявайте от нея.Лошо ви научиха руснаците - да ви спасяват, че да има после кого да хулите.Стягай се в кръста и сам, сам!
20
17
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До Анонимен 9 Ние нямаме намерение да се бием с никого , а Русия искат да воюват с целия свят.
19
15
 
11
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Тези освем за военщина и за война, мислят ли най после да заживеят като бели хора ?
18
15
 
11
 
! Отговори
... преди 3 години
Празнувашите в Азия не ни интересвуат.
17
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Русия.Дано Русия ни спаси от хунтата.
16
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"руснаците всяка година строят и пускат на вода над 100 кораба"----------------------------------------------------Само за един ден (преди 2 дни) започнаха строителството на 6 нови различни кораби, а преди една седмица Путин лично даде старт на строителството на два руски въртолетоносача в корабостроителницата "Залив", Керчь, Крим. Руските въртолетоносачи са подобни на отказаните френски мистрали, но са по-големи и носят повече въртолети и спецназ.
15
15
 
9
 
! Отговори
Ор преди 3 години
А Курск извадиха ли го от дъното?
14
9
 
10
 
! Отговори
Тогоанец преди 3 години
Добре че е нямало някой тогоански овцевоз наблизо.
13
10
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Въъъъ.Много да велики.Тея ако искат могат за един ден да превземат България, молдова, Литва, латвия, Естония или Грузия.
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9Те са 17 милиона квадратни километра, ти си 110 хиляди.
11
9
 
6
 
! Отговори
X преди 3 години
ДГД!