Русия заяви кога ще задейства ядрения си потенциал

При престъпване на червените линии отговорът ще е съкрушителен
7 авг 2020 10:30, Елка Василева
129
Русия заяви кога ще задейства ядрения си потенциал
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще задейства ядрения си потенциал в случай на каквато и да е ракетна атака срещу своята територия. Това следва от статията на Генщаба на руската армия „За основите на държавната политика на Руската федерация в областта на ядреното сдържане“, публикувана във вестник „Красная звезда“.

Тъй като е невъзможно да се установи дали става дума за ядрена ракета или не, всяка ракета ще се позиционира като ядрена, става ясно от материала.

Военното ръководство на Русия веднага ще получи информация за изстрелването и ще определи мащаба на ответните действия.

От руския Генщаб отбелязват, че като цел на противника в подобна ситуация ще се разглежда унищожението на Русия.

Още по темата

Пояснява се, че условията за употреба от противника на ядрено и други видове оръжие за масово поразяване, за въздействието върху критично важни обекти в Русия, както и за агресия с употребата на обикновени средства за поразяване не бива да предизвикват въпроси у експертите.

Авторите на статията посочват, че Русия е определила „червените линии“, които никой не бива да престъпва.

Ако потенциален противник реши да направи това, „отговорът ще е съкрушителен“.

В статията пише още, че прекратяването на действието на договора за съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни въоръжения (СНВ-3) може да постави света на ръба на ядрена катастрофа, предаде РИА Новости.

Президентът на Русия Владимир Путин утвърди на 2 юни „Основи на държавната политика в областта на ядреното сдържане“. В документа се казва, че „Руската федерация разглежда ядреното оръжие единствено като средство за сдържане, чиято употреба е крайна мярка за принуда“. Сдържането е насочено към това потенциалният противник да знае за неизбежността на възмедието за агресията, се подчертава в документа. 

Договорът за съкращаване на стратегическите настъпателни въоръжения (СНВ-3), подписан през 2010 г., остава единственото действащо споразумение между Русия и САЩ за ограничаване на въоръженията. СНВ-3 изтича през февруари 2021 г. Вашингтон засега не е обявил дали възнамерява да го продължи. Администрацията на САЩ на различни равнища подчертава необходимостта от включване на Китай в преговорите за изработване на ново тристранно ядрено споразумение. Пекин отхвърля идеята. Русият външен министър Сергей Лавров каза, че Москва е за удължаване на договора без предварителни условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонРусия не е нападнала никогоАха, ние сме я нападнали в Добруджа.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46Дългосрочната стратегия на Русия започва са и носи милиарди долари. Е шо долари?Що не рубли?
62
4
 
8
 
! Отговори
Х преди 3 години
Няма, няма и се обадят о коневръза, плашейки с атом. Ама знаят, че използват ли ще получат двойно от същото. Русия заслужи подигравките и презрението на целия свят!
61
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38САЩ нямат технологичен и финансов потенциал да се противопоставят военно на Русия.САЩ имат такъв потенциал, че при конфликт с Русия резултата ще бъде като войната на конкистадорите с инките.САЩ имат такива оръжия, че като ги извадят на яве руснаците ще мислят, че ги напада НЛО.
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с ваксината, че нещо се умълчаха.Или това беше поредната дезинформация за заблуда на офцете?
59
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47За последните 12 години при Путин БВП на Русия се вдигна 10 пъти, заплатите 12 пъти, пенсиите 14 пъти.ПървоЗа последните 5 години БВП на Русия намаля двойно, а тази година ще е рекордно нисък заради срива на цените на петрола.ВтороЗаплатите са по-ниски от нашите
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Има БВП и БВП спямо покупателна способност. По вторият показател Русия по напред от Германия и почти достига Япония.А да, да!И един мужик си сипва боярищник в кутия от консерва.
57
8
 
1
 
! Отговори
Док преди 3 години
Не цъкайте минуси, а просто ми отговорете.
56
10
 
4
 
! Отговори
Док преди 3 години
Я опорковците да кажат колко руски бази са разположени около границите на САЩ, примерно? И колко американски такива има около Русия?
55
6
 
11
 
! Отговори
Пантарей преди 3 години
Кой пък е този луд дето ще иска да унищожава Русия. Отде ще намери после 140млн балъци да работят и изнасят природни ресурси на безценица. За световния бизнес е много по-изгодно Русия каквато е: евтина бензиностанция. В замяна позволяват на путигархите да трупат богатства и да водят охолен живот на Запад и заедно с тях строят плашила за мужиците, за да ги държат здраво вкопчени във водката, мизерията, милитаризма и шовинизма...
54
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има БВП и БВП спямо покупателна способност. По вторият показател Русия по напред от Германия и почти достига Япония.В Япония цифрите са надути от заеми и очаквани дивиденти от продукция.В САЩ БВП е невероятно надут от печатането на долари и вътрешно харчене. Същият или по-лош продук, който струва другаде по света $5 милиона долара във военната индустрия в САЩ струва $50 милиона.
53
5
 
12
 
! Отговори
Ники преди 3 години
БВП на Русия е по-малък от БВП на щата Калифорния
52
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
51Ами именно. Никъде по света в близост до плажовете няма паркинги. Това да не ти е Бг с бетон навсякъде около плажа.
51
4
 
10
 
! Отговори
Жо преди 3 години
ЗАБЕЛЯЗАЛИ ЛИ СТЕ, че информациите, които пристигат от Русия, ВИНАГИ са за въоръжение, за ракети, за война!Дали някога ще прочетем новина за руски лаптоп, смартфон, климатик и др.?Дали някога ще прочетем нещо за обикновения руски мужик, който се труди и единствено намира утеха във водката.В Русия, къркането на водка, спирт и лосион за вана е национален спорт.
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската икономика не пострада много....????????? Е КОЛКО ДА ПОСТРАДА НЕЩО КОЕТО ГО НЯМА
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако погледнеш в БВП на държавите ще видиш колко е БВП на Русия.Стига с фей-новини.А заплатите им не знам какви са, но клипчетата от Крим показват, че около плажовете им дори паркинги няма.
48
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислят за война, жадуват война, сънуват война, единствената им цел е война. Икономиката им "процъфтява" та и военната им индустрия!
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците, ако няма какво да ядат, белина ще пият и пак няма да умрат.
46
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ е най-големият брутен производител на петрол в светаа в същото време 50 милиона американци гладуват.
45
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последните 12 години при Путин БВП на Русия се вдигна 10 пъти, заплатите 12 пъти, пенсиите 14 пъти.