Учени анализират невъзприемчивостта към COVID-19

Защо някои хора не се заразяват, изследват специалистите
10 авг 2020 16:30, Петя Славова
27
Учени анализират невъзприемчивостта към COVID-19
Снимка: БГНЕС

Директорът на Научния институт по епидемиология и микробиология в Санкт Петербург академик на Руската академия на науките Арег Тотолян, обърна внимание на факта, че някои хора не са заразяват с COVID-19, съобщава БГНЕС, позовавайки се на РИА Новости.

Още по темата

Ученият подчертава, че подобна ситуация се наблюдава при подробен преглед на някои лекари, които работят в “червената зона” от няколко месеца.

Експертът вярва, че изследването на такива хора ще отговори на въпроса за универсално средство за борба с коронавирусната инфекция, не толкова скъпо и получено по-бързо от ваксина.

Имунологът говори и за случаи, когато пациенти, които имат потвърден тест за COVID-19, не развиват антитела след заболяване. Според академика този факт е една от загадките на SARS-CoV-2.

Тотолян поясни, че обикновено антителата не се произвеждат в имунодефицитни състояния, но такива хора са по-скоро рядкост. Много повече са тези, които се възстановяват напълно от инфекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
за 16 преди 3 години
Някои хора са си повярвали, че са философи. :) Явно протестира, разбрал е, че има корупция. В същото време не работи, живее при мама и тати и чака всичко да му падне както си лежи, затова е написал, че данъкоплатците нямали бъдеще.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Щирлиц Обаче няма безплатен обяд както е известно.
19
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Значи изследват как да заразят всички,па дори и със несъществуващ вирус.А после ...."безплатни" ваксини за поумняване.
18
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
О СВЕЩЕНА ПРОСТОТА! саказали много одавна латините
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият ковид-21 ще реши и този "проблем", или вече е на път поредният вирус предаван от кърлежи на хора.
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май китайските учени се готвят да създадат ковид20
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водещите лаборатории по молекурярна генеалогия предлагат анализ на пробите за устойчивост срещу САРС. Поне 24&Me и FTDNA.
14
1
 
9
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Анонимен 15Най-трагично е, когато някой с "ниСше" образование почне да се прави на такъв с виЗше образование.
13
1
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 3 години
Браво на Тоголян. Ще му намерят цаката на тая гад. Но винаги ще има жертви. Неминуемо е.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, а тези редки случаи за които става въпрос те какво цял живот от тук насетне вечна карантина и само през прозореца ли ще гледат света???
11
2
 
6
 
! Отговори
ХАХАХА преди 3 години
ЩЕ ПОЧНЕТЕ ЩЕ ПОЧНЕТЕ НО ПЪРВО ВСИЧКИ КОИТО ПРОПАГАНДИРАХА ВИРУСА ЩЕ БЪДАТ ХВЪРЛЕНИ НА НАРОДИТЕ СИ ЩЕ ВИ ИЗЯДЕ НАРОДА ТОВА ВИ Е СЪДБАТА ТАКА СА РЕШИЛИ ОНЕЗИ ОТ ГОРЕ НО ВИЕ ОЩЕ СЕ ЕЖИТЕ МИСЛИТЕ СЕ ЗА НЕЩО Е НЕ СТЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ХВЪРЕЛИНИ В ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ 13ТЕ!
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса или го няма или е безобиден. Махайте извънредното положение.
9
5
 
8
 
! Отговори
42 преди 3 години
Само вярата в Бог ще спаси човечеството!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много видове рак се провокират от вируси...................но не всеки заболява от рак................много фактори влияят..............колко е силна имуннатс система, експозицията на вируса и т.н.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В много ваксини има органометални съединения, които съдържат живак и алуминий.............оттам болести като Паркинсон и Алцхаймер!!!
6
1
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Специално при този вирус антителата не са от значение; а клетъчната имунна защита. То затова някои хора не са възприемчиви и към рак. Ракът също се провокира от комплекс от вируси и условия за тяхното развитие вътре в клетките. Без тези две съставки рак не може да се образува в тялото.
5
2
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ВАКСИНИТЕ НИКОГА НЕ СА БЕЗОПАСНИ. ЗА ДА ВЪЗДЕЙСТВАТ ВЪРХУ ИМУННАТА СИСТЕМА , В ТЯХ СЕ ДОБАВЯТ ЕДНИ ВЕЩЕСТВА,;КОИТО ПРОВОКИРАТ ПРОЦЕСА НА ОБРАЗУВАНЕ НА АНТИТЕЛА, ТЕЗИ ВЕЩЕСТВА ИЗОБЩО НЕ СА БЕЗОПАСНИ.Това се отнася за всички ваксини.
4
1
 
12
 
! Отговори
??? преди 3 години
Големият въпрос е защо е цялата тези истерия..............дали причините са само медицински или има нещо друго, което крият от нас?Защо ли ми се струва, че ще има фармацевтични компании, които ще направят луди пари от тоя вирус??А колко ще са ефективни и безопасни ваксините, само един Господ знае!!!
3
9
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе как може да говорите така, че някои не се заразявали, то тази болест е чумата на 21 век и е 100% смъртоносна, вие не случате ли "генерала", който акза, че ще има планини от трупове !!!Това е много опасен вирус, заради него светованта икономика забуксува, пък вие - имало хора, дето не ги ловало ?!?!?! Я влезте у правия път и говорете само колко е опасен товя вирус и всички да са са маски и защитно облеко и у банята !!!:):):)
2
0
 
16
 
! Отговори
хипотеза преди 3 години
Защото някои хора имат силна имунна система...............може би има неизвестни за нас механизми, които имат значение за имунитета на хората!!!