Русия регистрира първата ваксина срещу COVID-19

Една от дъщерите на Путин се е ваксинирала
11 авг 2020 13:45, Ния Христова
194
Русия регистрира първата ваксина срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Русия регистрира първата в света ваксина срещу коронавирус, съобщи президентът Владимир Путин на правителствено заседание, предаде РИА Новости.

"Доколкото ми е известно, днес сутринта е регистрирана за първи път в света ваксина срещу новата коронавирусна инфекция. Знам, че тя работи достатъчно ефективно, формира устойчив имунитет и повтарям, преминала е всички необходими проверки", изтъкна държавният глава.

Още по темата
Той заяви още, че една от дъщерите му се е ваксинирала.

"В този смисъл тя взе участие в експеримента. След първата ваксина температурата ѝ бе 38 градуса, на следващия ден – малко над 37 и това беше…След втората ваксинация също вдигна малко температура. Чувства се добре", посочи Путин.

И подчерта, че "при много хора въобще няма някакви външни прояви" или температура след имунизация.

Руският държавен глава подчерта, че ваксината е преминала всички необходими тестове. Той изрази надежда скоро да започне масово производство, съобщава Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на руснаците................мислех, че са изостанали от САЩ и Запада в медицината...............но се оказа, че съм грешил!!!!
152
6
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
България няма изчезне. Братушките ще ни я подарят и на нас българите,ваксината. Условието ще е само да не я изнасяме в чужбина.
151
7
 
6
 
! Отговори
Путин споделя преди 3 години
Първо ще ваксинирам Чебурашка,която постоянно ме плюе във форумите тук. Обещавам й,че от коронавирус няма да умре.
150
4
 
8
 
! Отговори
А кога преди 3 години
Наш Бокич,кога ще сдава парада,че има раирани дрешки костюм го чака
149
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
А новата Волга кога? А Су-57 кога? А МиГ-35 кога? А свръх-мега- невидимата ракета кога? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) То тва ваксината да не е боб да вариш? :))))))))))))))) Смешна работа :))))))))))))))))))))))))))))))))))
148
0
 
6
 
! Отговори
Ко4ан преди 3 години
Руската ваксина действа на 100%. От всичко друго можеш да умреш, но не и от корона.
147
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След болната щерка на Путин ще се "васкинират" Р.Радев, ***, Т.Ерменков и Сидеров :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Абе къде е Сидеров? От как му опростиха 100000лв. гаранция никакъв го нема :)))))))))
146
1
 
4
 
! Отговори
Кромуел преди 3 години
Да я пробват на модера дето трие с пърцала по цял ден
145
4
 
9
 
! Отговори
Смех... преди 3 години
Предлагам първо русофилите в България да се ваксинират с тази ваксина. По този начин те ще докажат предаността си към Русия. Оцелелите ще продължат борбата...
144
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна в петък ще закупи 15 000 ваксини. Всеки,който иска да се ваксинира безплатно може да заповяда!
143
4
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Русия е майстор на новичока, така че който я опита трябва да е много смел...
142
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живи и здрави, евала за ваксината, но това е обикновен грип!
141
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направата на ваксината срещу туберкулозата също не е било лесно и се случило тук в България. Ако САЩ произведат ваксина и я предложат на нас, ще бъдем ли сигурни в нейното действие и въздействие. Аутистите се увеличават, дали е заради ваксините, никой не знае и не може да се докаже, тъй като засяга нервната система.
140
9
 
7
 
! Отговори
фалшива новина преди 3 години
Щом е руска, вероятно е фалшива новина...
139
7
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Путин отново показва, че човешкия живот в Русия не струва и пукнат копейка. Решението е чисто политическо. Преди ден Росздравнадзор отхвърли искането на Асоциацията на организаците по клинически изследвания, която обединява руските фармацевтични компании, да се отложи държавната регистрация на ваксината до завършване на третата фаза на криническите изпитания. СЗО също напомни на руснаците, че има определени процедури преди да се регистрира ваксината.
138
6
 
11
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Г-н Путин, това е игра на руска рулетка. Може би пак разчитате на късмета си, но тук става въпрос за живота и здравето на стотици хиляди дори милиони хора. Прочетете по руските блогове, всички учители и медицински лица са в ужас след като са били уведомени, че новата ваксина ще бъде "доброволно" задължителна за тях.
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото беше вярно за жертвите и заразените от вируса, толкова и за ваксината.Както се казваше в един виц: "А, е та, значи хич не е ...."
136
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
явно са по претупали тестовете за безвредност на ваксината, дано не се окаже че вредите от нея са повече от ползите, за съжаление това със сигурност ще може да се установи поне след 1 година
135
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето затова България трябва да бъде с РусияРусия с всичко с справя
134
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах каква е връзката между новината за пробите на ваксина в Русия и тези коментари долу.Най-вероятно пишещите тук се нуждаят от спешна психиатрична помощ ако не е късно.Къде е здравното министерство на България да засече тези хора по ИП адрес и да ги въдвори в клиниките - това са опасни хора.