Русия регистрира първата ваксина срещу COVID-19

Една от дъщерите на Путин се е ваксинирала
11 авг 2020 13:45, Ния Христова
194
Русия регистрира първата ваксина срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Русия регистрира първата в света ваксина срещу коронавирус, съобщи президентът Владимир Путин на правителствено заседание, предаде РИА Новости.

"Доколкото ми е известно, днес сутринта е регистрирана за първи път в света ваксина срещу новата коронавирусна инфекция. Знам, че тя работи достатъчно ефективно, формира устойчив имунитет и повтарям, преминала е всички необходими проверки", изтъкна държавният глава.

Още по темата
Той заяви още, че една от дъщерите му се е ваксинирала.

"В този смисъл тя взе участие в експеримента. След първата ваксина температурата ѝ бе 38 градуса, на следващия ден – малко над 37 и това беше…След втората ваксинация също вдигна малко температура. Чувства се добре", посочи Путин.

И подчерта, че "при много хора въобще няма някакви външни прояви" или температура след имунизация.

Руският държавен глава подчерта, че ваксината е преминала всички необходими тестове. Той изрази надежда скоро да започне масово производство, съобщава Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
5
 
! Отговори
Антон преди 3 години
ПР ходНа алкашите за да си заплюят първото място, даже нарекоха ваксината Спутник 5 за да направят аналогия с първия космически спътник. Ваксината им е тествана само върху две групи от по 38 човека. Това е Първа фаза според стандартите на Световната Здравна Организация. В момента има шест потенциални ваксини в последната Трета фаза на клиничните изследвания при които ваксината се тества върку десетки хиляди човека.
132
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До анонимен 112Абе петолъчник, мисли малко преди да ръсиш глупости бе!!!Искаш да кажеш, че двете правителства на Луканов и правителството на Жан Виденов са били в услуга на американците ли???Я се качи на Бузлуджа и го заяви това пред цоциалистите - няма да те намерят после!!!
131
2
 
3
 
! Отговори
! преди 3 години
Честно, руска реч - много рядко. И все млади, с бицепси****************************************************Спортуват, и българите беха с бицепси... но не се чудеха къде да си го слагат... хахах
130
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха тръмп нека пйй белина.
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тоталитарно набърже без много много тестове руснака знай яа сЕга да му се моли Доналд Дък със тупето!!!
128
5
 
7
 
! Отговори
До 133 преди 3 години
Бил съм в Европа много пъти на туризъм. Честно, руска реч - много рядко. И все млади, с бицепси, личи че са от службите.
127
9
 
4
 
! Отговори
А+++ до .. преди 3 години
България и ЕС,а и не само те,живееят на "вересия" ...Тъй Като ЕЦБ печати без покритие евра...то в Бг в скоро време мин заплата ще стане и 680 евро ...за Русия не зная как е там с мин заплата,но по Европа е пълно с руски туристи и бг икономически Роби...
126
7
 
7
 
! Отговори
! преди 3 години
Б-я просперира !hahahhahhahahhahahhhhahahhahahhahhahahhahahahhahahahahahhahahahhahahhahahah
125
3
 
11
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Вова пускай от хубавото дето е за износ!Ако може държа да е брюнетка,държавна служителка!На бутилка охладено бяло вино и 'арешки',първия час,да ми се жалва колко е ощетена в семейния живот,втория час,как иска да се махне от Русия,понеже ти си им крив,че ги изкара от комуналките и третия час да ми спре тока!
124
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки може да регистрира ваксина ако се казва Путин, Си, Ким, Мафуро .Но истински работеща ваксина не може да се произведе от гореописаните дикктатори.Всяка тяхна дума е лъжа, иззмама.Ще видите скоро
123
9
 
7
 
! Отговори
Ще видим преди 3 години
...след година две като почнат автоимунните болести и аутизмът в Русия да се множат като епидемия.... това ще е краят на Путин. Със сигурност.
122
7
 
9
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Ваксината е направена. ПОСЛЕДСТВИЯТА -ПРЕДСТОЯТ. НИТО ЕДНА ВАКСИНА НЕ Е БЕЗОБИДНА. ХЕЛЕ ПЪК РУСКА. НЕДОИЗПИТАНА.УВИ.
121
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е толкова велика в технологиите, че ... Няма никакви руски стоки по магазините по света :)))Руснака не купува руски стоки, ако може да си позволи вносна!
120
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До Б-я просперира !Ми що не пътуваш, ми си още тук ?
119
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната лъжа и измама от Москва ;)Тия са толкова неккадърни, че един молив не могат да сделат, камо ли пък лекарство :)))
118
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
121 Чудя се с колко ли годишен пенсионер споря.., то бива инат и упорство в невежеството, но все пак това би трябва да има някакви граници! Няма обявяване на " война на хартия", и второ всичките бомбардировки са вторичен ефект от акциите на Съюзниците срещу Плоещ- Румъния. Нефтените находища са били целта, София го отнася заради вдигнатите изтребители и ПВО. Станалото, станало, аз не коментирам и съветската окупация както забелязваш, защото тогавашното ръководство на Бг е носело отговорността!
117
7
 
10
 
! Отговори
Обективно до 120 преди 3 години
Да, БГ е първа по смъртност в света първо, защото по- голямата част от населението е застаряващо, тоест процентът на младите е по- нисък. А е така, защото те са СВОБОДНИ ДА ИЗЛИЗАТ ИЗВЪН БГ И ДА ТЪРСЯТ ПО- ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО СИ, ПОЛУЧЕНО ТУК И В ЕВРОПА И САЩ. И още - храненето на българина е много малко свързано със сивото вещество. ТРЕТО - ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЖИВОТА В РУСИЯ Е ПО- МАЛКА ОТ ТАЗИ В БГ ДОРИ И ПРИ ТЕЗИ ГОРЕСПОМЕНАТИ УСЛОВИЯ. ПРОВЕРИ СИ.
116
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"да обявиш война на хартия" значи да обявиш война на хартия само. И няма значение кой е обявил война, САЩ бомбардираха цивилно население, целенасочено избиваха мирни български граждани, а не целеха военни обекти и избиха хиляди цивилни българи. Избиването на цивилно население по време на война се квалифицира от Женевската конвенция като геноцид и военно престъпление, тоест САЩ са военнопрестъпници.
115
11
 
15
 
! Отговори
Б-я просперира ! преди 3 години
Населението на Б-я не е намаляло с 2 мил. за последните 30 год. а дори се е увеличило, само, че за разлика от социализма не е заградено с бодлива тел само на територията, ами може свободно да пътува и живее навсякъде по света !
114
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е толкова богата България в ЕС защо е първа по смъртност в света и 2 милиона българи мият улицита на запад, а българската министърка на туризма ходи на крака в Русия да се моли за руски туристи със 270 лева заплата за да могат българите да им сменят чаршафите да изкарат някой лев да не гладуват.