Русия vs СЗО: Критиките срещу новата ваксина са неоснователни!

В чужбина виждали конкурентните предимства на руския препарат
12 авг 2020 17:07, Елка Василева
109
Русия vs СЗО: Критиките срещу новата ваксина са неоснователни!
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на здравеопазването определи критиките по света срещу новата руска ваксина срещу коронавирус като неоснователни, предаде РИА Новости.

Здравният министър Михаил Мурашко заяви, че световните реакции са породени от конкуренция.

„Чуждестранните колеги, които вероятно чувстват определена конкуренция, конкурентните предимства на руския препарат, се опитват да изказват някакви мнения, които според нас са абсолютно неоснователни“, каза Мурашко.

Той подчерта, че платформата, използвана за синтез на ваксината, е безопасна и вече е доказана при производство на други лекарства.

Още по темата

Първите партиди с руската ваксина ще бъдат готови до две седмици и веднага ще започне ваксинация.

Тя ще е доброволна за всички, в това число и медицинските работници, съобщиха още от руското здравно министерство.

По-рано Световната здравна организация се усъмни, че ваксината е преминала всички необходими тестове.

Европейски здравни експерти заявиха, че без пълни данни за изпитанията на ваксината трудно може да се има доверие.

Германският здравен министър Йенс Шпан пък посочи, че на ваксината не са направени достатъчно тестове и допълни, че целта е да има безопасен продукт, а не просто да започне ваксинация на хора.

Израел на свой ред обяви, че ще проучи руския препарат и ще преговаря за купуването му, ако бъде установено, че е „сериозен продукт“, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам вяра на нищо което бившият Съветски Съюз ми го рекламира като грижа за хората!Там живота на индивидите и копейка не струва.
29
7
 
13
 
! Отговори
Чемодан преди 3 години
Събирам русофили утре на централна гара София. Товарим ги на поезда с чемоданите за Вакзал Масква. Там да ги ваксинират. ***.
28
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РусофобТрябва да си пълен лоигУфрен, за да си българин и да си фоб точно на държавата, която ни е освободила.
27
10
 
4
 
! Отговори
рашид преди 3 години
За оня ариец с мюсли генетиката да му го кажа, че аз ще съм доброволец ако я предложат и не съм русофил ')За озлобените и неориентирани лашкащи се политически-обременени марионетки ще им кажа - Язък, че бащите ви не са ползвали кондом!
26
8
 
5
 
! Отговори
:-) преди 3 години
До ЧебурашкаСтрах ме е, но пък ти си чипиран отдавна и макар и грозен си живееш тъпо, но щастливо.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неоснователни са! И аз така казвам. Друго си е да те държат болен няколко месеца, само и само да не те прихване CoV-Sars-2. За да са световни лидери в нещо си. Могат да си заразяват личната популация в планов порядък. Защо досаждат на цивилизования свят?
24
9
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Въпрос към русофилите: Не се ли плашите, че руснаците може да са изпреварили Бил Гейтс и във ваксината да има наночип?
23
3
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Нека да видим какво ще направи Израел ако те кипят ваксината значи е реална ако не я кипят значи има нещо гнило все пак те самите взимат решения а не американското посолство както в нашият случай
22
8
 
9
 
! Отговори
Русофоб преди 3 години
Трябва да си пълен о.игофрен, за да си сложиш руска ваксина.
21
3
 
6
 
! Отговори
рашид преди 3 години
Те юдеите не са глупави и знаят що и как и къде се прави наука.Не случайно в развойните центрове на INTEL и в кибер-командването на IDS има даже прекалено много руско-говорящи и кеф украинци, кеф руснаци, кеф грузинци и даже и българи ')Плащат им бачкат си и това е!Във Израел защо да плащат на частни корпорации за развой, след като Русия и Индия имат квалифицирани кадри в излишък и за износ!Парата определя борбата!
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да, съвсем правилно е да се съмняват:"Те такова животно нема"-възкликнал шопът,гледайки жирафа в зоологическата градина.
19
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не задължава никого да се подложи на тази ваксина.Не виждам причина за злоба, още повече, че България изобщо няма да бъде в списъка на държави закупили ваксината.
18
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се притеснявайте от ваксината!Руснаците я изпитват от две години,преди да пуснат вируса!
17
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западното лицемерие и напъни да злепоставят Русия нямат край.
16
8
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
И е лъжа, че чуждите конкуренти с завали проблеми. От руската Асоциацията на организациите по клинични изпитания също помолиха руското Министерство на здравеопазването да отложи регистрацията на ваксината до завършването на третата фаза на клиничните изпитания, като подчертава, че в тях са участвали по-малко от сто човека.
15
10
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Много американски фармацефтични компании са пускали в продажба лекарства, които в последствие са давали нежелателни странични ефекти. Има предостатъчно филми и книги по въпроса. И докато те са правили тези грешки заради бързите печалби руснаците са на път да повторят тази грешка в името на голата пропаганда.
14
11
 
6
 
! Отговори
Обективни критерии преди 3 години
Анонимният, който държи на тях за инфекциите - потърси в Гугъл, ако знаеш руски, ще стигнеш до официалния сайт на регистриращата институция и там прочети има ли данни за равнището на антитела в кръвта на ваксинираните и за безопасността на ваксината. Нищо изненадващо - руснаците са свикнали да си правят експерименти със собственото население.
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат вече заявки за милиард дози, което означава около 25-30 млрд. долара в руската икономика, което е повече от продажбите на газ например. Никак не е зле.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мътна работаПишеш глупости за това с плацебото, което може да начин за проверка на някакво лекарство в неврологията или друга област, но за инфекциите има обективни критерии, които показват устойчивостта срещу заразяване и създаване на антитела. Там плацебото е безмислица.
11
7
 
13
 
! Отговори
Мътна работа преди 3 години
Без третата фаза на клинични изпитания - "двойно сляпата" с контролна група, на която дават плацебо, всякакви твърдения за тази ваксина остават съмнителни. А и клиничните изпитания обикновено продължават няколко години, за да се изяснят дългосрочните последствия. Така наречената "пандемия" е само повод и руски, и други производители да се нагушат набързо, а който пострадал - жалко, нямал е късмет.Не бих рискувал с толкова припряно изкарана на пазара ваксина.